Kušadasi 3*

Sadržaj

 • Lobi
 • Klima
 • Bar
 • Internet
 • Restoran
 • Lift
 • Recepcija
 • Otvoreni bazen

Način usluživanja

 • Večera - buffet
 • Doručak - buffet
Polazak
Povratak
11. 04.
18. 04.
Dana/Noći 8/5
STANDARDNA SOBA
PP PO OSOBI 154 €
165 €
SINGLE256 €
275 €
DODATNI KREVET154 €
165 €
PP - polupansion (doručak, večera)

POPUST ZA RANE REZERVACIJE 7%

(za uplatu u celosti, do popune određenog broja soba u hotelu, broj mesta je ograničen).

NAČIN PLAĆANJAu dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate:

 • 30% akontacija kod prijave, ostatak u maksimum 6 MESEČNIH RATA PO ZAVRŠETKU PUTOVANJA i to: čekovima građana sa upisanim datumima dospeća 15. u mesecu ili administrativnom zabranom (dostavljaju se najkasnije 21 dan pre početka korišćenja aranžmana)
 • Platnim karticama
 • FAKTORING: ODLOŽENO NA 6 RATA, BEZ KAMATE, BEZ UVEĆANJA, kreditnim karticama Banca Intesa, kartica se provlači na ceo iznos cene aranžmana prilikom rezervacije ili na ostatak duga najkasnije 21 dan pre početka korišćenja aranžmana (moguće samo u poslovnicama Eurotursa).

Troškovi otkaza rezervacije naplaćuju se po otkaznoj skali (minimalni iznos 2000 dinara po odrasloj osobi bez obzira na razlog otkaza), osim kada aranžman otkazuje organizator putovanja. Svaka promena rezervacije (imena putnika, smeštajnog objekta i datuma boravka) tretiraće se kao otkaz aranžmana i naplaćivati u skladu sa ugovorom o putovanju i Opštim uslovima putovanja.

KEPP: 6816
1. dan
1. dan NOVI SAD – BEOGRAD – NIŠ …
Polazak iz Novog Sada 09,30h sa parkinga kod Lokomotive, iz Beograda 11,00 sa turističkog terminala Lasta; u 15,00h sa parkinga kod pumpe Lukoil Tempo.Prelazak srpsko-bugarske granice. Nastavak puta kroz Bugarsku sa kraćim zadržavanjima. Granične procedure. Noćna vožnja.
2. dan
2. dan JEDRENE – ČANAKKALE – KUŠADASI
Dolazak na bugarsko-tursku granicu. Po obavljanju grančnih formalnosti nastavak puta pored Jedrena i moreuza Dardaneli. Nastavak puta preko Izmira do Kušadasija sa usputnim pauzama u motelima pored puta i prema potrebi. Dolazak u Kušadasi u popodnevnim satima. Smeštaj u hotel. Večera. Noćenje.
3. dan
3. dan KUŠADASI – EFES - KUŠADASI
Doručak. FAKULTATIVNO: Posle doručka odlazak do Efesa. Razgledanje ruševina drevnog grada u pratnji lokalnog vodiča. Efes je nastao 2000 godina pre naše ere, a Jonjani predvođeni Androkleom ga naseljavaju oko 1000 godine pre naše ere. U više navrata je bio osvajan od Persijanaca, Pergamonaca da bi konačno potpao pod vlast starog Rima. U gradu su u to doba boravili Antonije, Kleopatra, Ciceron...Grad je 50. godine naše ere posetio i sveti Pavle, a u blizini Efesa je sahranjen i sv. Jovan. U svoje zlatno doba bio je jedan od 5 najvećih gradova rimske imperije i najveća metropola Azije (prema nekim izvorima imao je oko 300.000 stanovnika). U gradu se nalaze odlično očuvani ostaci Biblioteke, Pozorišta (za 24.000 posetioca), Odeona, mnogobrojnih hramova, javnih kupatila sa fontanama, Agore, bazilika... Povratak u Kušadasi. Večera. Noćenje.
4. dan
4. dan KUŠADASI – IZMIR – KUŠADASI
Doručak. FAKULTATIVNO: Odlazak do Izmira i obilazak grada u pratnji lokalnog vodiča. To je treći po veličini grad u Turskoj, sa oko 3 miliona stanovnika. Osnovan je u trećem veku p.n.e. pod nazivom Smirna. Prelazio je iz ruke u ruku sve do XV veka od kada je u rukama Otomanske imperije. Slobodno vreme za razgledanje Kemeralti čaršije-autentične otomanske zaostavštine, pune krivudavih ulica, radnji sa modernom robom, ako sa orijentalnim začinima... Povratak u Kušadasi. Večera. Noćenje.
5. dan
5. dan KUŠADASI – PAMUKAKLE – KUŠADASI
Doručak. FAKULTATIVNO: Poseta „Pamučnoj tvrđavi“ u pratnji lokalnog vodiča. Pamukale su nastale zbog velike količine kalcijum karbonata u vodi. Klacijum korbonat svojim taloženjem formira tzv kadice, koje je koristila i poslednja egipska kraljica Kleopatra. Povratak u Kušadasi. Večera. Noćenje.
6. dan
6. dan KUŠADASI – SELČUK – KUŠADASI
Doručak. FAKULTATIVNO: Odlazak do Selčuka. Obilazak kuće Device Marije i bazilike Sv. Jovana u pratnji lokalnog vodiča. Sveti Jovan je poveo Mariju sa sobom u Efes 37. godine n.e. i ona je prema verovanju posljednje godine svog zivota provela ovde, u skromnoj kamenoj kući. Ruševine vizantijske crkve Sv. Jovana jevandjeliste obeležavaju mesto gde je on bio sahranjen. Crkva se nalazi na padinama brda Ajasoluk, u blizini centra Selčuka, odmah ispod tvrđave. Povratak u Kušadasi. Večera. Noćenje.
7. dan
7. dan KUŠADASI – IZMIR – ČANAKKALE
Doručak. Polazak za Srbiju u prepodnevnim časovima. Nastavak putovanja pored Čanakkale i Dardanela, nastavak puta za Jedrene sa usputnim pauzama prema potrebi.
8. dan
8. dan NIŠ – BEOGRAD – NOVI SAD …
Dolazak na tursko-bugarsku granicu iza ponoći. Carinske formalnosti. Nastavak putovanja. Direktna vožnja pored Plovdiva i Sofije sa usputnim pauzama prema potrebi. Dolazak u Niš u jutarnjim časovima. Nastavak puta do Beograda i Novog Sada. Dolazak u prepodnevnim časovima.
U CENU ARANŽMANA JE URAČUNATO:
 • prevoz visokopodnim turističkim autobusom ili dabldekerom (A/C, audio, video…), sa polaskom iz Niša, za ostala mesta doplata prema cenovniku
 • smeštaj u Kušadasiju, hotel 3* tipa Blue Sea, u 1/2 i 1/3 sobama (treći krevet pomoćni) na bazi 5 polupansiona (švedski sto)
 • troškovi organizacije
 • usluge pratioca puta
U CENU ARANŽMANA NIJE URAČUNATO:
 • polisa međunarodnog putnog i zdravstvenog osigranja,
 • ulaznice za individualna razgledanja, karte za gradski prevoz
NAPOMENE VEZANE ZA PROGRAM PUTOVANJA:
 • 8 dana, autobusom, na bazi minimum 55 putnika,
 • Fakultativa: obilazak Efesa u pratnji lokalnog vodiča (transfer, ulaznica, parking), cena po osobi 40€, minimum 30 osoba
 • Fakultativa: Obilazak Izmira u pratnji lokalnog vodiča (transfer, parking), cena po osobi 20€, minimum 30 osoba
 • Fakultativa: Obilazak lokaliteta Pamukkale u pratnji lokalnog vodiča (transfer, ulaznice, parking), cena po osobi 55€, minimum 30 osoba
 • Fakultativa: Obilazak Selčuka, kuće Device Marije i bazilike Sv. Jovana u pratnji lokalnog vodiča (transfer, ulaznice, parking), cena po osobi 35€, minimum 30 osoba
Vrsta doplate doplata
Doplata za polazak Aleksinac 15 €
Doplata za polazak Batočina 15 €
Doplata za polazak Beograd 15 €
Doplata za polazak Ćuprija 15 €
Doplata za polazak Jagodina 15 €
Doplata za polazak Mali Požarevac 15 €
Doplata za polazak Niš 0 €
Doplata za polazak Novi Sad 20 €
Doplata za polazak Paraćin 15 €
Doplata za polazak Pirot 0 €
Doplata za polazak Pojate 15 €
Doplata za polazak Požarevac 15 €
Doplata za polazak Smederevo 15 €
Doplata za polazak Svilajnac 15 €
Doplata za polazak Velika Plana 15 €

Putnici su u obavezi da se 24h pre početka putovanja informišu o tačnom vremenu i mestu polaska (ili na sajtu organizatora). Na mesto polaska dolazi se 30 minuta ranije u slučaju autobuskog, odnosno 3 sata ranije u slučaju avio prevoza.

Kod autobuskih aranžmana prevoz se vrši visokopodnim, spratnim autobusima ili kombi-vozilima, automobilima sa klimatizacijom i audio opremom. Pauze radi usputnog odmora su predviđene na oko 4,5 sata vožnje; na usputnim stajalištima ili benzinskim pumpama, a u zavisnosti od uslova na putu, „Zakona o bezbednosti saobraćaja“ i raspoloživosti kapaciteta stajališta. 

Raspored sedenja u autobusu određuje se kompjuterski, s tim da će se u spratnom autobusu sedišta računati počev od prvih sedišta u prizemlju. Ako putnik želi rezervaciju određenog sedišta rezervacija će se izvršiti uz uplatu 20 € u dinarskoj protivvrednosti. 

Putnik je dužan da vodi brigu o svim svojim stvarima unetim u prevozno sredstvo. Prtljag treba da bude obeležen sa upisanim imenom i prezimenom putnika, da bi bio lakše identifikovan. Zbog ograničenog prostora u autobusu prtljag je ograničen na 1 komad ručnog i 1 komad (maksimalni zbir dimenzija prtljaga dužina+širina+visina=158cm i težina 23kg) u prtljažnom prostoru vozila, po punoplativoj osobi. Organizator zaržava pravo naplate prekomernog ili predimenzioniranog prtljaga 20€/komadu i smeru). Eventualna oštećenja prtljaga putnik je u obavezi da odmah prijavi kod vodiča ili turističkog pratioca, naknadne reklamacije neće biti prihvaćene. Agencija kao i prevoznik ne snose nikakvu odgovornost  za zaboravljeni prtljag. Nažalost naši autobusi nemaju tehničke mogućnosti za prevoz kućnih ljubimaca pa je prevoz istih nemoguć.

Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilazaka, termina polazaka, uslova na putu i graničnim prelazima…).

Organizator putovanja zadržava pravo korekcije programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. promena radnog vremena lokaliteta, muzeja, prodavnica i šoping centra, gužve na granicama, gužve u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak, praznika, velikih hepeninga…).

Zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja, kao i poštovanja vremena ostalih putnika iz grupe, ne garantujemo mogućnost zadržavanja na granici, radi overe računa i povraćaja poreza iz Evropske Unije (TAX FREE).

Cene iskazane u tabeli su za polaske iz Niša ili Beograda (garantovani polasci), za polaske iz drugih gradova minimum je 20 prijavljenih osoba uz doplate ili popuste.

NAPOMENE U VEZI SMEŠTAJA:

U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 15h, a napuštaju se poslednjeg dana boravka najkasnije do 09 h. Svaka smeštajna jedinica ima tuš/WC (ako u programu putovanje nije drugačije navedeno). Smeštaj iz ove ponude registrovan je, pregledan i standardizovan od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalazi. 

Opisi i fotografije smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih jedinica, organizator ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata; bez mogućnosti uticaja organizatora.

U smeštajnim jedinicama treći i četvrti ležaj su po pravilu pomoćni. Dimenzija i izgled pomoćnog ležaja zavise od mogućnosti smeštajnih objekata, može biti sofa na  razvlačenje, ali je uglavnom standardne veličine. Organizator putovanja na to nema uticaja. 

Organizator putovanja ne može da utiče na razmeštaj po sobama, jer to isključivo zavisi od recepcije smeštajnog objekta.

Dostupnost nekih od dopunskih sadržaja zavisi isključivo od smeštajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj, WiFi…) i po pravilu se doplaćaju. Korišćenje interneta je predvidjeno na recepciji i brzina je nezadovoljavajuća zahtevnijim korisnicima.

Ako drugačije nije navedeno način usluživanja obroka je kontinentalni

NAPOMENE U VEZI FAKULTATIVNIH IZLETA I USLUGA:

Fakultativni izleti i usluge nisu obavezni deo programa. Realizacija istih zavisi od broja prijavljenih putnika (ako drugačije nije navedeno minimum 30). Cena se sastoji od troškova rezervacije, prevoza, vodiča, organizacije… 

Termini fakultativnih izleta i usluga su promenljivi i zavise od objektivnih okolnosti: slobodnih termina po lokalitetima, slobodnih termina vodiča, mogućnosti prevoza, vremenskih uslova…. Organizator ne garantuje realizaciju fakultativnih izleta.

Fakultativni izleti i usluge plaćaju se inopartneru na licu mesta, u efektivi i po cenama iskazanim u pisanom programu organizatora.

OSTALE NAPOMENE:

Za sve informacije date usmenim, telefonskim ili elektronskim putem organizator ne snosi odgovornost. Validan je samo pisani program putovanja organizatora, istaknut u prostorijama agencije.

Rok za prijavu uglavnom zavisi od popunjenosti. Preporuka je da se raspitate o aranžmanu minimum 4 – 8 nedelja unapred.

Popusti za rane rezervacije, last minute, akcijski popusti važe samo za ograničeni broj mesta. Organizator zadržava pravo ukidanja ovih popusta u bilo kom trenutku. Prilikom računanja popusta cena po osobi/danu se zaokružuje na prvi veći ceo broj.

Ako u programu putovanja nije drugačije navedeno način plaćanja je u celosti najkasnije 3 nedelje pre polaska

Maloletni putnici ukoliko putuju bez roditelja, moraju imati overenu saglasnost roditelja, prema važećim propisima.

Sva vremena u programima putovanja data su po lokalnom vremenu zemlje u kojoj se boravi.

Putnici koji poseduju inostrani pasoš dužni su da se sami informišu kod nadležnog konzulata o uslovima koji važe za odredišnu ili tranzitnu zemlju (vizni, carinski, zdravstveni i dr.) i da sami blagovremeno i uredno pribave potrebne uslove i isprave.

Putnici sa pasošima RS koje je izdala Koordinaciona uprava u Beogradu podležu viznom režimu, prema važećim propisima.Viziranje je individualno, prema uslovima Ambasade zemlje u koju se putuje. Organizator može posredovati samo u savetodavnom svojstvu i izdavanjem traženih dokumenata putniku, vezanih za realizaciju putovanja (ugovor, vaučer, potvrdu hotela). Organizator ne snosi odgovornost u slučaju nedobijanja vize.

Preporuka je da se putnici pre polaska informišu o uslovima ulaska u zemlje Evropske unije (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju …) na web-stranici Delegacije Evropske unije u Srbiji (www.europa.rs)ili u konzulatu zemlje u koju putuju.  Organizator ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulazak u stranu zemlju.

Ukoliko u programu putovanja drugačije nije navedeno, aranžman je rađen na bazi od minimum 45 prijavljenih putnika i usled nedovoljnog broja putnika organizator putovanja ima pravo otkaza putovanja, najkasnije 2 dana pre termina polaska. 

Kod organizatora putovanja možete uplatiti PAKET PUTNOG OSIGURANJA (putno zdravstveno osiguranje u inostranstvu sa asistencijom i mogućnošću osiguranja prtljaga i osiguranje otkaza putovanja) po tarifi osiguravajuće kuće Dunav Osiguranje (obaveštenja i uputstva sadržana su u Opštim uslovima osiguranja, koje možete dobiti kod organizatora). OSIGURANJE MOŽETE PLAĆATI NA RATE PO DINAMICI IDENTIČNOJ DINAMICI PLAĆANJA ARANŽMANA.

Pet friendly hoteli dozvoljavaju držanje samo određenih kućnih ljubimcima (samo u smeštajnim jedinicama) pod strogo propisanim uslovima i doplatu propisanu od strane hotela; neophodna je potvrda organizatora uz napomenu na ugovoru/vaučeru. Potpisivanjem ugovora o putovanju putnik je prihvatio da se strogo pridržava uslova hotela. Eventualno nepoštovanje istih može dovesti do udaljavanja putnika iz hotela bez novčane refundacije uz obavezu nadoknade štete hotelu. Putnik sam snosi odgovornost za ispravnost dokumenata kućnog ljubimca.

Ako u programu putovanja nije drugačije navedeno, organizator putovanja je PP “EUROTURS NIŠ” doo, licenca broj OTP – A 107/2021 od 08.10.2021.

Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja organizatora putovanja – YUTA standard. Molimo Vas da ih pažljivo pročitate. 

0 0 glasovi
Ocenite smeštaj
Pretplati se
Obavesti o
guest
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Sobe

STANDARDNA SOBA

Osnovni kapacitet: 2
Dopunski kapacitet: Odraslih 1 Dece 1
Balkon Osnovni paket za ličnu higijenu Tuš ili kada Klima TV Internet konekcija
154 €
po osobi

Rezervacija

Izaberite paket:

Lokacija

Udaljenost od aerodroma
90 km
Udaljenost od centra
200 m