Lefkada, ostrvo

Ova destinacija trenutno nema ni jednu smeštajnu jedinicu u ponudi.

Lefkada apartmani, letovanje na Lefkadi – Grčka. LEFKADA je ostrvo Jonskog arhipelaga i nalazi se najbliže kontinentalnom delu Grčke. Površina ostrva je oko 303km2 ima oko 12.000 stanovnika. Lefkadu sa razlogom zovu ostrvom boja: bela boja stena, šljunka i peska po kojima je ostrvo i dobilo ime (lefko-belo), nijanse plave boje mora oko ovog ostrva koje se mogu uporediti samo sa morima dalekih, egzotičnih destinacija; zelenilo borova, čempresa, maslina, eksplozija boja raznobojnog cveća… Sa istoka na zapad ostrva nailazi se bujna vegetacija, dok se na istoku ostrva nalaze prelepi zalivi i plaže.

Lefkada apartmani, letovanje na Lefkadi – Grčka

Lefkada apartmani, letovanje na Lefkadi jedna je od hit ponuda za letovanje.  Lefkada, takođe poznata kao Lefkas ili Levkas, jedno je iz grupe Eptanisa ili „sedam ostrva“ u Jonskom moru u zapadnoj Grčkoj. Osim Lefkade, Eptanise čine Zakintos, Kefalonija, Krf, Paksi, Kitera i Itaki. Lefkada je četvrto najveće jonsko ostrvo, posle Zakintosa, Kefalonije i Krfa. Njegov glavni grad se takođe zove Lefkada. Ostrvo je od kopna odvojeno samo uskim kanalom Drepanos, širokim 50 metara. Dugačka šetnica i plutajući most povezuju Lefkadu sa kopnom, što ga čini jedinim grčkim ostrvom, osim Evije, dostupnim automobilom. Okruženo je sa devet satelitskih ostrva, uključujući Meganisi, Kastos, Kalamos, Madouri i Skorpios, ostrvo porodice Aristotel Onassis. Lefkada ima površinu od oko 300 kvadratnih kilometara i obalu od 117 kilometara. Na ovom jonskom ostrvu živi stanovništvo od oko 22.000 stanovnika. Svake godine, posebno tokom letnjih meseci, hiljade turista iz Grčke i inostranstva posećuju Lefkadu kako bi uživali u njenoj blagoj klimi, prelepim plažama, spektakularnim planinama, čistom moru, neverovatnim vodopadima i istraživali bogatu kulturu ostrva i šarmantna tradicionalna sela.

Letovanje na Lefkadi, uživajte u blagodetima savršene klime

Lefkada uživa u karakterističnoj mediteranskoj klimi sa uglavnom vlažnim, toplim letima i hladnim zimama. Letnje temperature počinju u maju i nastavljaju se do oktobra. Najtopliji meseci su jul i avgust sa prosečnim temperaturama od 25 °C.

Lefkada apartmani, posetite najvažnije znamenitosti

Pored kristalno čistog plavog mora i spektakularnih plaža, na Lefkadi postoje brojne druge atrakcije, uključujući obilne prirodne lepote, istorijska mesta, muzeje i manastire, a najvažnije što ostrvo Lefkas mora videti su: Nidri; srednjovekovni venecijanski zamak Agia Mavra; praistorijski grad Nirikos; Rt Lefkata; Manastir Faneromeni, najvažnije versko središte Lefkade; Arheološki muzej; Crkva Agios Ioanis Antzoussis; Vodopadi Dimosari i brojne druge turističke atrakcije.

Lefkada je dobio ime po belim stenama (grčki leukos = belo) na rtu Lefkata, južnom delu ostrva. Prema mitologiji, pesnikinja Safo bacila se na more na rtu Lefkada zbog ljubavi prema Faonu. Nemački arheolog Vilhelm Dorpfeld sugerisao je da je Lefkada ustvari bila Homerova Itaka i da se palata Odiseja nalazila zapadno od Nidrija na južnoj obali ostrva. Levkas je igrao važnu ulogu u mnogim ratovima kroz istoriju, poput Persijskog ili Peloponeskog rata.

Ogromni zemljotresi prvi put su uništili veći deo Lefkade 1948. godine, a nakon toga 1953. godine, tako da na ostrvu još uvek postoji nekoliko primera tradicionalne arhitekture. Međutim, na ostrvsku arhitekturu uticale su brojne zapadne civilizacije, posebno venecijanska, ali takođe se i mnoštvo tradicionalnih kuća može naći širom Lefkasa. Posebno su zanimljive drvene kuće pokrivene metalnim pločama u boji. Vizantijska arhitektura može se videti kroz mnoge crkve na ostrvu.

Letovanje na Lefkadi, rezervišite “Lefkada apartmani” i uživate u najboljim plažama Lefkade

Na ostrvu ima mnoštvo prelepih peščanih plaža, ali najpopularnije su Porto Katsiki, 45 km jugozapadno od grada Lefkada, u blizini rta Lefkata, do kojeg se dolazi preko 347 stepenica u padini planine i plaže Egremni, udaljene oko 30 km od glavnog grada Lefkade, okružen impozantnim liticama. Obe plaže su dobro organizovane, sa suncobranima, ležaljkama i barovima na plaži. Ostale značajne plaže na ostrvu uključuju Kathisma, Agios Ioannis, Nidri, Ammoglossa i Poros Beach.

Sela na Lefkadi, ulepšajte Vaš odmor

Posetioci u Levkasu ne bi trebalo da propuste da otkriju njegova divna planinska i primorska sela. Glavno selo je grad Lefkada, glavni grad i administrativni centar ostrva. To je ujedno i najživlji grad u gradu. Ostala sela su tipično turistička odmarališta koja posebno ožive tokom letnjih meseci. Neka od najpopularnijih sela Lefkade uključuju Agios Nikitas, Vasiliki, Kalamitsi i selo Sivota.

Putovanje do Lefkade, autobusom ili?

Turisti mogu doći do Lefkade autobusom. Naš autobuski prevoz do Lefkade polazi iz većine gradova u Srbiji. Do lefkade možete putovati i automobilom, avionom i trajektom sa obližnjih ostrva. Najbliži aerodrom na ostrvu Lefkada je aerodrom Preveza – Aktion, udaljen 25km od glavnog grada, na kopnu, do kojeg se može doći letovima iz Atine. Ovaj aerodrom takođe nudi brojne čarter letove tokom leta i neke domaće letove. Da bi stigli od aerodroma do Lefkade, posetioci mogu da koriste automobile, rent-a-car ili taksi. Ne postoje trajekti koji povezuju ostrvo sa kopnom, ali postoje trajektne linije između Lefkade, Kefalonije i Itake. Zbog mostne veze sa kopnom, mnogi turisti iz Grčke i Evrope na Lefkadu dolaze vlastitim automobilima.

Lefkada apartmani – najbolji izbor najpovoljnijeg smeštaja

Rešenja za smeštaj na Lefkadi ima puno i kreću se od apartmana za odmor i povoljnih studija do luksuznih hotela i privatnih vila u blizini obale. Turisti mogu rezervisati hotelske sobe u jednom od brojnih ostrvskih hotela ili apartmana za odmor potpuno opremljenih sopstvenim kuhinjama. Pogledajte našu ponudu apartmana na Lefkadi ovde.

Lefkada apartmani, letovanje na Lefkadi – pogledajte ponudu naše turističke agencije.

Preuzmite uputstvo za dolazak na Lefkadu – Nidri, letovanje Grčka sopstvenim prevozom.
Kontakt

Prijava za newsletter

Prijavite se na našu newsletter listu

Kontakt

Nikolaja Krasnova 2, Vračar

011/3285 001, 3285 002

[email protected]
Radno vreme:
Pon-Pet 08:00-20:00 Subota 08:00-15:00 Nedelja ne radimo
Vase Pelagića 11

021/38 25 025, 38 25 026

[email protected]
Radno vreme:
Pon-Pet 08:00-20:00 Subota 08:00-15:00 Nedelja ne radimo
Cara Dušana 94

018/248 264, 249 255

[email protected]
Radno vreme:
Pon-Pet 08:00-20:00 Subota 08:00-15:00 Nedelja ne radimo
Kneza Miloša 20

017/40 58 98, 40 58 99

[email protected]
Radno vreme:
Pon-Pet 08:00-20:00 Subota 08:00-15:00 Nedelja ne radimo

Pratite nas