Ova destinacija trenutno nema ni jednu smeštajnu jedinicu u ponudi.

Letovanje Nidri, Lefkada

Učinite svoje letovanje u Nidriju nezaboravnim, tako što ćete izabrati neke od apartmana u Nidriju.

Kako biste pogledali našu ponudu apartmana u Nidriju, kliknite ovde!

Prelepe peščane plaže protežu se duž obale čineći Nidri neodoljivom destinacijom. Možete uživati u neverovatnom pogledu na ostrvce Heloni, Sparti, Madouri i Scorpios, čuveno ostrvo Aristotelis Onasis.

Nidri ima jednu od najprometnijih luka na Lefkadi sa trajektnim vezama do susednih ostrva Meganisi, Itake i Kefalonije. Takođe je ispunjen ribarskim čamcima, privatnim jahtama i jedrilicama. Svakog leta u Nidriju se održava niz kulturnih događaja i verskih proslava i sasvim je sigurno da će posetioci uživati u prijatnom boravku.

Nidri je pun znamenitosti poput ostataka praistorijskog naselja, čuvenih vodopada i klisure Dimosari. U centru grada je mali muzej folklora.

Jedna od velikih prednosti Nidrija je njegov položaj. Nalazi se na polovini istočne obale ostrva Lefkada, udaljen samo 20 km od grada Lefkasa.

Geografski položaj Nidrija je izvanredan. U zaleđina Nidrija nalaze se brda i planine prekrivene maslinicima i borovom šumom. Oni snabdevaju vodom jedinstveni Nidrijev vodopad Rahi – hladnu oazu čak i tokom velikih vrućina u avgustu.
Zaklonjen od otvorenog mora, zaliv Nidri je poput velikog jezera. Ovo omogućava jednu od najboljih aktivnosti u kojima ćete ikada učestvovati – iznajmljivanje motornih čamaca na otvorenom. Potpuno sigurno za sve, ne propustite priliku da iznajmite motorni čamac i istražite neverovatna ostrva i plaže u okolini. Ostrva kao što su Skorpios, dom poznate porodice Onassis i privatno ostrvo Madouri sa prepoznatljivom kućom. Možete da gledate – ali ne prilazite previše! Dozvoljeno vam je da plovite oko njih, ali ne smete se usidriti.

Apartmani u Nidriju
Apartmani u Nidriju

Letovanje u Nidriju može da vam upotpuni veliki broj ugostiteljskih objekata. Nidri ima verovatno najširi izbor restorana i barova na čitavoj Lefkadi, bez obzira na vaš izbor hrane: grčka, italijanska, kineska ili indijska –  Pronaći ćete engleski doručak, hamburger barove i palačinke. Ali ništa ne miriše i nema toliko dobar ukus kao tradicija, grčka „Fistaria“ (roštilj) koja služi ukusni sveži suvlaki (ražnjiće od mesa pečenog na grilu), poslužena uz grčku salatu i hladnu bocu lokalnog vina.
Takođe u Nidriju postoji širok izbor barova. Mnogi, ali ne svi, nalaze se duž šetališta i u samoj luci. Otvoreni su do kasno u noć, ali muzika se prekida u ponoć. Na plaži na severnoj strani Nidrija nalazi se jedan noćni klub koji se zove „Sail Inn“. Imaju sjajne zabave!

Peščano-šljunkovita plaža u Nidriju je na severnoj strani mesta. Nagrađena plavom zastavom za čistoću vode. Postoji nekoliko barova i restorana na plaži. Prilično je uzana i može biti gužve tokom jula i avgusta.

Ako želite malo dalje od gužve, možete razmisliti o unajmljivanju bicikla da biste pronašli druge lepe plaže u okolini. Na oko 4 km severno od Nidrija nalazi se prelepa dugačka plaža. Nalazi se na oko 500 metara od luke u Perigialliju, ispod glavnog puta, neposredno pre nego što put počne da se penje.
Neposredna okolina Nidrija prilično je ravna i dobra je za nežne biciklističke vožnje i šetnje maslinicima. Pokušajte da prošetate do vodopada u blizini sela Rahi (približno 4km) ili da se vozite biciklom oko zaliva Vlicho do male bele crkve Agia Kiriaki na rtu Geni (Ieni). Iako je bela crkva nasuprot Nidrija i samo nekoliko stotina metara morem, putovanje je približno 8 km kopnom.

Letovanje Nidri
Letovanje Nidri

Za one koji imaju više energije tu su šetnje okolnim brdima do Paleokatoune, Neohorija i Haradiatike.

Dimossari vodopadi Nidri Lefkada

Lefkada ima obilje zaliha podzemne vode što je jedan od glavnih razloga zašto je veći deo ostrva bujan zelenilom. Visoke planine kojima obiluje Lefkada izvor su mnogih vodopada koji se prelivaju kroz planinski teren i konačno završavaju u moru. Jedan od takvih sjajnih kaskadnih vodopada je vodopad Dimossari koji se može naći na periferiji Nidrija. Završava u klisuri koja je prepuna belih stena. Tokom letnje sezone, kada temperatura zaista postane vruća, turisti dolaze na vodopade Dimosari kako bi se oslobodili vrelih vrućina, a mnoge od njih možete videti kako plivaju u kristalno čistim vodama jezera koje se mogu naći među stenovitim konturama.

Letovanje Lefkada
Letovanje Lefkada

Statua Aristotela Onassisa u Nidriju

Tačno u luci Nidri nalazi se statua posvećena Aristotelu Onassisu, slavnom grčkom biznismenu koji se smatra jednim od najbogatijih ljudi na svetu ikada. Njegova statua okrenuta je prema Skorpiosu, njegovom privatnom ostrvu na kome se takođe nalazi njegov grob. Stanovnici Nidrija su mnogo voleli Onasisa, jer je često dolazio čamcem iz Skoprija u Nidri da se prošeta ili jede u lokalnim kafanama.

Smeštaj u Nidriju

Nidri je mesto koje nudi širok spektar apartmanskog i hotelskog smeštaja. Apartmani u Nidriju su idealan izbor za one koji prvi put dolaze na Lefkadu, a u ponudi imamo 2 vile (apartmani u Nidriju): Andreas 1 i Andreas 2.

Nadam se da će apartmani u Nidriju biti Vaš izbor.

 

Kontakt

Prijava za newsletter

Prijavite se na našu newsletter listu

Kontakt

Nikolaja Krasnova 2, Vračar

011/3285 001, 3285 002

[email protected]
Radno vreme:
Pon-Pet 08:00-20:00 Subota 08:00-15:00 Nedelja ne radimo
Vase Pelagića 11

021/38 25 025, 38 25 026

[email protected]
Radno vreme:
Pon-Pet 08:00-20:00 Subota 08:00-15:00 Nedelja ne radimo
Cara Dušana 94

018/248 264, 249 255

[email protected]
Radno vreme:
Pon-Pet 08:00-20:00 Subota 08:00-15:00 Nedelja ne radimo
Kneza Miloša 20

017/40 58 98, 40 58 99

[email protected]
Radno vreme:
Pon-Pet 08:00-20:00 Subota 08:00-15:00 Nedelja ne radimo

Pratite nas