Albanian Star

Sadržaj

 • Bar
 • Grejanje
 • Internet
 • Klima
 • Menjačnica
 • Ostava za prtljag
 • Parking
 • Posluživanje hrane u sobi (room service)
 • Prodavnica poklona i suvenira
 • Recepcija
 • Restoran
 • Servis za peglanje
 • Servis za pranje veša
 • Terasa
 • Turistički desk
 • Fitnes centar
 • Masaža
 • Sauna
Polazak
Povratak
10. 11.
15. 11.
Dana/Noći 6/3
DVOKREVETNA SOBA
PP PO OSOBI 115 €
DODATNI KREVET115 €
JEDNOKREVETNA SOBA
PP PO OSOBI 190 €
Polazak
Povratak
10. 11.
15. 11.
Dana/Noći 6/3
DVOKREVETNA SOBA
PP PO OSOBI 107 €
115 €
DODATNI KREVET107 €
115 €
JEDNOKREVETNA SOBA
PP PO OSOBI 177 €
190 €
PP - polupansion (doručak, večera)

https://www.mfa.gov.rs/gradjani/putovanje-u-inostranstvo/vize-i-informacije-o-drzavama/albanija

Za ulazak na teritoriju Kosova i Metohije neophodna je lična karta, a za maloletnu decu koja je ne poseduju neophodan je izvod iz matične knjige rodjenih sa zalepljenom fotografijom overenom pečatom opštine. Za ulazak na teritoriju Republike Albanije neophodan je važeći pasoš.


POPUST ZA RANE REZERVACIJE 7%

(za uplatu u celosti, do popune određenog broja soba u hotelu, broj mesta je ograničen).

NAČIN PLAĆANJAu dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate:

 • 30% akontacija kod prijave, ostatak u maksimum 6 MESEČNIH RATA PO ZAVRŠETKU PUTOVANJA i to: čekovima građana sa upisanim datumima dospeća 15. u mesecu ili administrativnom zabranom (dostavljaju se najkasnije 21 dan pre početka korišćenja aranžmana)
 • Platnim karticama
 • FAKTORING: ODLOŽENO NA 6 RATA, BEZ KAMATE, BEZ UVEĆANJA, kreditnim karticama Banca Intesa, kartica se provlači na ceo iznos cene aranžmana prilikom rezervacije ili na ostatak duga najkasnije 21 dan pre početka korišćenja aranžmana (moguće samo u poslovnicama Eurotursa).

Troškovi otkaza rezervacije naplaćuju se po otkaznoj skali (minimalni iznos 1750 dinara po odrasloj osobi bez obzira na razlog otkaza), osim kada aranžman otkazuje organizator putovanja. Svaka promena rezervacije (imena putnika, smeštajnog objekta i datuma boravka) tretiraće se kao otkaz aranžmana i naplaćivati u skladu sa ugovorom o putovanju i Opštim uslovima putovanja.

KEPP: 5845
1. dan
NOVI SAD – BEOGRAD...
Polazak iz Novog Sada kod lokomotive u 22.00h. Polazak iz Beograda sa parkinga kod muzej Istorije Jugoslavije (kuća cveća) u 23.30h.
2. dan
NIŠ – TIRANA – DRAČ
Polazak iz Niša sa parkinga Lukoil pumpe pored TC Tempo u 03.00h. Vožnja preko Kosova i Prištine do glavnog grada Albanije – Tirane. Panoramsko razgledanje grada u pratnji lokalnog vodiča. Obilazak Saborne crkve, Katoličke katedrale, Etem begove džamije, Nacionalno-istorijskog muzeja, Skenderbegovog trga, opere, pozorišta… Nastavak puta za Drač, jedne od najvećih luka u Albaniji. Panoramsko razgledanje grada u pratnji lokalnog vodiča: Venecijanske kula, stare gradske zidine, džamija, amfiteatar, katedrala Sv. Pavla, gradski trgovi... Dolazak u hotel. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Večera. Noćenje.
3. dan
DRAČ – KRUJA – SKADAR – DRAČ (FAKULTATIVNO)
Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Večera. Noćenje. Fakultativno: celodnevni izlet do Kruja, glavnog kulturnog centra Albanije, i Skadra. Panoramsko razgledanje znamenitosti Kruja u pratnji lokalnog vodiča... Skenderbegov muzej, Stari bazar u centru Kruja, do koga vode kaldrmisane ulice, koji ima veliki broj zanatskih radnji u kojima možete trgovati umetninama i rukotvorinama kao i da uživate u nacionalnoj kuhinji u tavernama i restoranima. Slobodno vreme. Nastavak puta do Skadra, grada koji je kroz istoriju imao zaštitnu funkciju, štiteći trgovačke rute ove regije. Danas je Skadar duša Albanije sa svojim uzanim ulicama i starim kućama koje se sjedinjuju sa kamenim zidovima i modernim zgradama, a svakako je mesto koje vredi posetiti kako bi se u potpunosti osetio duh prave Albanije. Panoramsko razgledanje grada u pratnji lokalnog vodiča... zgrada Univerziteta, gradska biblioteka, zgrada pozorišta, umetničke galerije, Istorijski muzej, glavni gradski trgovi... Glavna znamenitost grada je tvrđava Rozafa (tvrdjava Skadar) sa koje se pruža neverovatan pogled na ceo region. Slobodno vreme... polazak za Drač u popodnevnim časovima.
4. dan
DRAČ – BERAT (FAKULTATIVNO) - NIŠ
Doručak.Slobodno vreme. Fakultativno: izlet do grada Berata. Grad koji je zbog svoje jedinstvene lepote svrstan na listu Svetske kulturne baštine 2008. godine. Nakon dolaska, sledi panoramsko upoznavanje sa ovim srednjovekovnim biserom karakteristične starobalkanske arhitekture u pratnji lokalnog vodiča. Razgledanje starog gradskog jezgra, zgrade Univerziteta, Sultanove džamije, crkve Sv. Mihajla, obilazak tvrdjave u Beratu koja je locirana na uzvišenju iznad grada. Unutar zidina se nalazi nekoliko crkava koje je oslikao čuveni albanski ikonopisac i slikar Onufri. Povratak u hotel Večera.Noćenje.
5. dan
DRAČ-NIŠ
Doručak.Napuštanje hotela. Slobodno vreme za individualne aktivnosti do poslepodneva kada je planiran polazak za Srbiju...FAKULTATIVNO: poseta fabrici konjaka SkenberbegVožnja preko Kosova i Prištine sa usputnim pauzama prema potrebi grupe i radi prelaska graničnih prelaza. Dolazak u Niš u kasnim večernjim časovima.
6. dan
BEOGRAD-NOVI SAD
Dolazak u Beograd u ranim jutarnjim časovima. Dolazak u Novi Sad u jutarnjim časovima.
U CENU ARANŽMANA JE URAČUNATO:
 • prevoz visokopodnim turističkim autobusom ili dabldekerom (A/C, audio, video...)
 • smeštaj u hotelu sa 4* u Draču na bazi 3 polupansiona u 1/2 i 1/3 sobama (treći krevet pomoćni) sa kupatilom.
 • boravišna taksa
 • usluge lokalnog vodiča za panoramsko razgledanje Tirane i Drača prema programu
 • usluge licenciranog pratioca grupe
 • troškovi organizacije putovanja
U CENU ARANŽMANA NIJE URAČUNATO:
 • međunarodno zdravstveno osiguranje
 • individualne posete
 • ulaznice za individualna razgledanja
NAPOMENE VEZANE ZA PROGRAM PUTOVANJA:
 • 6 dana, autobusom, na bazi minimum 50 putnika,
  Za ovaj aranžman potreban je PCR test, potvrda o valcinaciji ili brzi antigenski test
  Za ulazak na teritoriju Kosova i Metohije neophodna je lična karta, a za maloletnu decu koja je ne poseduju neophodan je izvod iz matične knjige rodjenih sa zalepljenom fotografijom overenom pečatom opštine. Za ulazak na teritoriju Republike Albanije neophodan je važeći pasoš.
 • FAKULTATIVNO: obilazak Kruje i Skadra (prevoz autobusom + usluge lokalnih vodiča + ulaznice za tvrdjavu Rozafa sa transferom) cena 25€ po osobi, minimum za realizaciju 30 osoba
 • FAKULTATIVNO:obilazak Berata (prevoz autobusom + usluge lokalnog vodiča + ulaznica i transfer do tvrdjave u Beratu) cena 25€ po osobi, minimum za realizaciju 30 osoba
 • FAKULTATIVNO: poseta fabrici konjaka Skenberbeg (cena 10€ po osobi, minimum za realizaciju 30 osoba
Mesta polaska doplata u €
Doplata za polazak Aleksinac 0
Doplata za polazak Batočina 10
Doplata za polazak Beograd 10
Doplata za polazak Bor 20
Doplata za polazak Jagodina 10
Doplata za polazak Knjaževac 10
Doplata za polazak Negotin 20
Doplata za polazak Novi Sad 15
Doplata za polazak Paraćin 10
Doplata za polazak Pojate 10
Doplata za polazak Požarevac 10
Doplata za polazak Smederevo 10
Doplata za polazak Svilajnac 10
Doplata za polazak Svrljig 10
Doplata za polazak Velika Plana 10
Doplata za polazak Zaječar 20

Putnici su u obavezi da se 24h pre početka putovanja informišu o tačnom vremenu i mestu polaska (ili na sajtu organizatora). Na mesto polaska dolazi se 30 minuta ranije u slučaju autobuskog, odnosno 3 sata ranije u slučaju avio prevoza.

Kod autobuskih aranžmana prevoz se vrši visokopodnim, spratnim autobusima ili kombi-vozilima, automobilima sa klimatizacijom i audio opremom. Pauze radi usputnog odmora su predviđene na oko 4,5 sata vožnje; na usputnim stajalištima ili benzinskim pumpama, a u zavisnosti od uslova na putu, „Zakona o bezbednosti saobraćaja“ i raspoloživosti kapaciteta stajališta. 

Raspored sedenja u autobusu određuje se kompjuterski, s tim da će se u spratnom autobusu sedišta računati počev od prvih sedišta u prizemlju. Ako putnik želi rezervaciju određenog sedišta rezervacija će se izvršiti uz uplatu 20 € u dinarskoj protivvrednosti. 

Putnik je dužan da vodi brigu o svim svojim stvarima unetim u prevozno sredstvo. Prtljag treba da bude obeležen sa upisanim imenom i prezimenom putnika, da bi bio lakše identifikovan. Zbog ograničenog prostora u autobusu prtljag je ograničen na 1 komad ručnog i 1 komad (maksimalni zbir dimenzija prtljaga dužina+širina+visina=158cm i težina 23kg) u prtljažnom prostoru vozila, po punoplativoj osobi. Organizator zaržava pravo naplate prekomernog ili predimenzioniranog prtljaga 20€/komadu i smeru). Eventualna oštećenja prtljaga putnik je u obavezi da odmah prijavi kod vodiča ili turističkog pratioca, naknadne reklamacije neće biti prihvaćene. Agencija kao i prevoznik ne snose nikakvu odgovornost  za zaboravljeni prtljag. Nažalost naši autobusi nemaju tehničke mogućnosti za prevoz kućnih ljubimaca pa je prevoz istih nemoguć.

Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilazaka, termina polazaka, uslova na putu i graničnim prelazima…).

Organizator putovanja zadržava pravo korekcije programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. promena radnog vremena lokaliteta, muzeja, prodavnica i šoping centra, gužve na granicama, gužve u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak, praznika, velikih hepeninga…).

Zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja, kao i poštovanja vremena ostalih putnika iz grupe, ne garantujemo mogućnost zadržavanja na granici, radi overe računa i povraćaja poreza iz Evropske Unije (TAX FREE).

Cene iskazane u tabeli su za polaske iz Niša (garantovani polasci), za polaske iz drugih gradova minimum je 20 prijavljenih osoba uz doplate ili popuste.

NAPOMENE U VEZI SMEŠTAJA:

U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 15h, a napuštaju se poslednjeg dana boravka najkasnije do 09 h. Svaka smeštajna jedinica ima tuš/WC (ako u programu putovanje nije drugačije navedeno). Smeštaj iz ove ponude registrovan je, pregledan i standardizovan od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalazi. 

Opisi i fotografije smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih jedinica, organizator ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata; bez mogućnosti uticaja organizatora.

U smeštajnim jedinicama treći i četvrti ležaj su po pravilu pomoćni. Dimenzija i izgled pomoćnog ležaja zavise od mogućnosti smeštajnih objekata, može biti sofa na  razvlačenje, ali je uglavnom standardne veličine. Organizator putovanja na to nema uticaja. 

Organizator putovanja ne može da utiče na razmeštaj po sobama, jer to isključivo zavisi od recepcije smeštajnog objekta.

Dostupnost nekih od dopunskih sadržaja zavisi isključivo od smeštajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj, WiFi…) i po pravilu se doplaćaju. Korišćenje interneta je predvidjeno na recepciji i brzina je nezadovoljavajuća zahtevnijim korisnicima.

Ako drugačije nije navedeno način usluživanja obroka je kontinentalni

NAPOMENE U VEZI FAKULTATIVNIH IZLETA I USLUGA:

Fakultativni izleti i usluge nisu obavezni deo programa. Realizacija istih zavisi od broja prijavljenih putnika (ako drugačije nije navedeno minimum 30). Cena se sastoji od troškova rezervacije, prevoza, vodiča, organizacije… 

Termini fakultativnih izleta i usluga su promenljivi i zavise od objektivnih okolnosti: slobodnih termina po lokalitetima, slobodnih termina vodiča, mogućnosti prevoza, vremenskih uslova…. Organizator ne garantuje realizaciju fakultativnih izleta.

Fakultativni izleti i usluge plaćaju se inopartneru na licu mesta, u efektivi i po cenama iskazanim u pisanom programu organizatora.

OSTALE NAPOMENE:

Za sve informacije date usmenim, telefonskim ili elektronskim putem organizator ne snosi odgovornost. Validan je samo pisani program putovanja organizatora, istaknut u prostorijama agencije.

Rok za prijavu uglavnom zavisi od popunjenosti. Preporuka je da se raspitate o aranžmanu minimum 4 – 8 nedelja unapred.

Popusti za rane rezervacije, last minute, akcijski popusti važe samo za ograničeni broj mesta. Organizator zadržava pravo ukidanja ovih popusta u bilo kom trenutku. Prilikom računanja popusta cena po osobi/danu se zaokružuje na prvi veći ceo broj.

Ako u programu putovanja nije drugačije navedeno način plaćanja je u celosti najkasnije 3 nedelje pre polaska

Maloletni putnici ukoliko putuju bez roditelja, moraju imati overenu saglasnost roditelja, prema važećim propisima.

Sva vremena u programima putovanja data su po lokalnom vremenu zemlje u kojoj se boravi.

Putnici koji poseduju inostrani pasoš dužni su da se sami informišu kod nadležnog konzulata o uslovima koji važe za odredišnu ili tranzitnu zemlju (vizni, carinski, zdravstveni i dr.) i da sami blagovremeno i uredno pribave potrebne uslove i isprave.

Putnici sa pasošima RS koje je izdala Koordinaciona uprava u Beogradu podležu viznom režimu, prema važećim propisima.Viziranje je individualno, prema uslovima Ambasade zemlje u koju se putuje. Organizator može posredovati samo u savetodavnom svojstvu i izdavanjem traženih dokumenata putniku, vezanih za realizaciju putovanja (ugovor, vaučer, potvrdu hotela). Organizator ne snosi odgovornost u slučaju nedobijanja vize.

Preporuka je da se putnici pre polaska informišu o uslovima ulaska u zemlje Evropske unije (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju …) na web-stranici Delegacije Evropske unije u Srbiji (www.europa.rs)ili u konzulatu zemlje u koju putuju.  Organizator ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulazak u stranu zemlju.

Ukoliko u programu putovanja drugačije nije navedeno, aranžman je rađen na bazi od minimum 45 prijavljenih putnika i usled nedovoljnog broja putnika organizator putovanja ima pravo otkaza putovanja, najkasnije 2 dana pre termina polaska. 

Kod organizatora putovanja možete uplatiti PAKET PUTNOG OSIGURANJA (putno zdravstveno osiguranje u inostranstvu sa asistencijom i mogućnošću osiguranja prtljaga i osiguranje otkaza putovanja) po tarifi osiguravajuće kuće Dunav Osiguranje (obaveštenja i uputstva sadržana su u Opštim uslovima osiguranja, koje možete dobiti kod organizatora). OSIGURANJE MOŽETE PLAĆATI NA RATE PO DINAMICI IDENTIČNOJ DINAMICI PLAĆANJA ARANŽMANA.

Pet friendly hoteli dozvoljavaju držanje samo određenih kućnih ljubimcima (samo u smeštajnim jedinicama) pod strogo propisanim uslovima i doplatu propisanu od strane hotela; neophodna je potvrda organizatora uz napomenu na ugovoru/vaučeru. Potpisivanjem ugovora o putovanju putnik je prihvatio da se strogo pridržava uslova hotela. Eventualno nepoštovanje istih može dovesti do udaljavanja putnika iz hotela bez novčane refundacije uz obavezu nadoknade štete hotelu. Putnik sam snosi odgovornost za ispravnost dokumenata kućnog ljubimca.

Ako u programu putovanja nije drugačije navedeno, organizator putovanja je PP “EUROTURS NIŠ” doo, licenca 12/2020 kategorija A40

Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja organizatora putovanja – YUTA standard. Molimo Vas da ih pažljivo pročitate. 

0 0 glasa
Ocenite smeštaj
Subscribe
Notify of
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments

Sobe

DVOKREVETNA SOBA

Osnovni kapacitet: 2
Dopunski kapacitet: Odraslih 1 Dece 0
Fen Kupatilo Pisaći sto Terasa TV
107 - 115 €
po osobi

JEDNOKREVETNA SOBA

Osnovni kapacitet: 1
Dopunski kapacitet: Odraslih 0 Dece 0
Fen Kupatilo Pisaći sto Terasa TV
177 - 190 €
po osobi

Rezervacija

Izaberite paket:

Lokacija

Udaljenost od aerodroma
50 km
Udaljenost od centra
11 km
Udaljenost od plaže
5 m
Albanian Star
Pogledaj mapu