Letovanje Bugarska autobusom, Sunčev breg, Hotel Chaika Beach, pogled na more

Bugarska

Broj ponuda: 14
Hotel:

Autobuski prevoz Nesebar

Nesebar (Bugarska)
Od 22.06.
7 noći
Od plaže: 99.999 km
Usluge:
AK
od 70 € po osobi
Dvoje dece besplatno Letovanje Bugarska autobusom, Sunčev breg, Efir apartments, kuhinja

Efir apartments

Sunčev Breg (Bugarska)
Od 23.06.
7 noći
Od plaže: 350 m
Usluge:
ND PP NA
od 145 € po osobi
Hotel:

Elena Palace

Nesebar (Bugarska)
Od 23.06.
7 noći
Od plaže: 100 m
Usluge:
NA
od 159 € po osobi
Hotel:

Zefir

Sunčev Breg (Bugarska)
Od 23.06.
7 noći
Od plaže: 250 m
Usluge:
PP ND
od 302 € po osobi
Hotel:

Regatta Palace

Sunčev Breg (Bugarska)
Od 30.06.
7 noći
Od plaže: 300 m
Usluge:
AI
od 431 € po osobi
Hotel:

Kotva

Sunčev Breg (Bugarska)
Od 30.06.
7 noći
Od plaže: 250 m
Usluge:
AI
od 441 €
Hotel:

Ivana Palace

Sunčev Breg (Bugarska)
Od 07.07.
7 noći
Od plaže: 400 m
Usluge:
PP ND
od 302 € po osobi

Bugarska Leto – bugarska crnomorska obala je divno mesto za letnji odmor. Rt Emine je mesto gde se planine Balkan susreću sa morem, a ovo mesto uslovno deli obalu Crnog mora na severni i južni deo. Obala je dugačka 378 km, sa 209 plaža ukupne površine 16 kvadratnih kilometara. Mnoge su široke, dok su neke manje i ugnježđene u živopisnim morskim zalivima.

Bugarska Leto, najveća letovališta na Crnom moru

Bugarska Leto, izbor destinacija je ogroman. U Bugarskoj ima mnogo letnjih destinacija, koja su vrlo raznolika. Najpoznatija odmarališta na Crnom moru su: Rusalka, Albena, Kranevo, Zlatni pjasci, Čajka, Sveti Konstantin i Sveta Jelena, Obzor, Sunčev breg, Elenite, Djuni, Nesebar, Ravda , Kiten, Pomorie, Primorsko, Černomorec, Sozopol, Lozenets, Carevo, Ahtopol i Sinjemorec.

Turističko naselje Rusalka deo je francuske korporacije za klub letovanja, Club Med (Club Mediterranee). Nalazi se u parku prirode Tauk Liman.

U Albeni turisti tokom leta mogu uživati u plažama dužim od pet kilometara i prosečnom temperaturom vode od 24˚C.

Plaža Zlatni pjasci je široka 3,3 kilometara i široka do 100 metara, sa prosečnom temperaturom vode od 24˚C tokom leta i prosečnom letnjom temperaturom vazduha od 27˚C.

Sveti Konstantin i Helena su odmarališta koja se odlikuju blagom klimom i mirnim odmorom.

Najveće od bugarskih crnomorskih odmarališta je Sunčev breg. Ima plažu dugu 5,5 kilometara i prosečnu temperaturu vode tokom leta 26˚C. Prosečna letnja temperatura vazduha u odmaralištu je 28˚C. U blizini se nalazi odmaralište Sveti Vlas.

Vile izgrađene u vilama u mediteranskom stilu prevladavaju u odmaralištu Elenite, a odmaralište Djuni nalazi se usred borove šume s pogledom na more.

Bugarska leto – izbor peščanih plaža je neograničen

Mnogi hoteli u odmaralištima na Crnom moru rade tokom cele godine i pružaju mogućnosti za manifestacije i kongrese. Crnomorske plaže podeljene su na velike (preko 100.000 kvadratnih metara) – one na Durankulaku, Albena-Kranevo, Zlatni pjasci, Obzoru, Sunčevom Bregu, Pomoriju; srednje veličine (od 50.000 do 100.000 kvadratnih metara) – npr. na Svetom Konstantinu, gradskoj plaži Varna, Burgas i male (od 10.000 do 50.000 kvadratnih metara) – one koji se nalaze uglavnom duž južne obale Crnog mora. Plaže i more nude izvrsne uslove za razne vodene sportove kao što su surfanje, skijanje na vodi, ronjenje, podvodno istraživanje i ribolov, bilo sa površine ili pod vodom.

Sadržaj slanih voda u Crnom moru je nizak, samo 16% do 17% u obalnim vodama, a plima i oseka su minimalne. Tokom leta prosečna temperatura vode je 22° do 24° C, a u plićim delovima do 26°C, što je čini posebno prijatnom za kupanje.

Obala Crnog mora takođe je poznata po ležištima lekovitog blata koje se može naći u Pomoriju, Varni, Balčiku, Šabli, Atanasovskom jezeru i Tauklimanu. Takođe su poznate mineralne vode u Krapecu, Tjulenovu, Rusalki, Kavarni, Balčiku, Albeni, Zlatnim pjascima, Svetom Konstantinu i Svetoj Jeleni, Varni, Donjoj Kamčiji, Eminima, Medovu i Burgasu.

Bugarska takođe ima niz izvrsnih banjskih, balneoloških i vellness odmarališta: Hisar, Velingrad (banjska prestonica Balkanskog poluostrva), Sandanski, Bania, Ćustendil…

Sve ovo čini letovanje u Bugarskoj idealnom destinacijom za svačiji odmor.

Smeštaj na obali crnog mora

Bugarska Leto, izbor smeštaja je veoma veliki.Odmarališta koja se nalaze na Crnom moru izuzetno su pogodna za porodični odmor, kao i za individualni odmor i zabavu. Mlađi turisti preferiraju Sunčev breg, Zlatne pjasce, Primorsko, Kiten i Lozenets, zbog mnogih klubova i barova i drugih mogućnosti zabave. Sunčev breg je najveći odmarališni kompleks u zemlji i često je domaćin zabavama koje uključuju svetski poznate DJ-eve i izvođače.

Posetioci bugarskog Crnog mora mogu uživati u mnogim kulturnim događajima, kao što su Kavarna Rock Fest, Varnsko leto, Apolonija, Spirit of Burgas, Međunarodni festival folklora u Burgasu…

Sozopol i Nesebar (mesto pod zaštitom UNESCO-a) poznati su po svojoj kombinaciji prelepe mediteranske prirode i istorijskih znamenitosti zbog čega su iglavni izbor za Letovanje u Bugarskoj mnogih turista iz Srbije. Ova dva grada imaju hiljade godina istorije i privlače mnoštvo turista iz celog sveta.

Bugarska odmarališta na Crnom moru nude razne mogućnosti smeštaja, velike dobro opremljene apartmane, budžet varijante smeštaja u hotelima, hotele sa 3* butik ili resorte sa 3*, pa do luksuznih hotela sa 4 ili 5 zvezdica do malih romantičnih porodičnih hotela, koji su svi u skladu sa svetskim standardima. Ako tražite dobar all inclusive po najpovoljnijim cenama na pravom ste mestu.

Tokom poslednjih nekoliko godina, neki elitni morski kompleksi i odmarališta izgradili su luke za jahte. Luke u odmaralištima Rusalka, Tjulenovo, Balčik, Zlatni pjasci i Varna nude lepe mogućnosti za jedrenje duž severne obale Crnog mora. Opcije za jahtni turizam na južnoj obali Crnog mora nude se u Burgasu i odmaralištima Sveti Vlas, Nesebar, Sozopol i Diuni. Letovanje u Bugarskoj je možda prilika da isprobate nešto novo?

Pored kombinacije sunca, peska i mora, odmarališta na Crnom moru nude planinarenje, biciklizam i jahanje, kao i ekoturizam, foto safari i izlete do prirodnih, kulturnih i arhitektonskih znamenitosti. U severnom delu Crnog mora nalaze se tri golf terena svetske klase.

Neke bugarske reke se ulivaju u Crno more. Njihova ušća okružuju guste, prozračne šume koje vole vlagu. Nekoliko reka (Ropotamo, Kamchia i Veleka) plovne su za male motorne čamce i nude nezaboravna putovanja za turiste. Jedinstvene guste šume reka Batova, Kamchia, Ropotamo i Veleka utočište su za poštovaoce prirode. Na južnom Crnom moru posetioci mogu uživati u hladnim temama Strandže i vekovnim tradicijama sela smeštenih u planini. Turisti takođe mogu uživati u divnim crnomorskim jezerima u Alepu, Arkutinu, Atanasovskom, Beloslavu, Burgasu, Durankulaku (gde je otkrivena humka naselja neolitskog porekla iz 4600 – 4200 godina pre nove ere, kao i hram posvećen boginji Kibela)… Brojne retke biljke i životinje mogu se videti u lagunama i morskim vodama ovih priobalnih jezera, a postoje i bogate naslage lekovitog blata (livadsko blato).

Turisti na svom letovanju u Bugarskoj, takođe imaju priliku da posete pet crnomorskih ostrva – Svetu Anastasiju, Svetog Ivana (gde su nedavno pronađene mošti Svetog Jovana Krstitelja), Svetog Petra, Svetog Kirika i Julitu i Svetog Tomu.

Južnobugarski primorski gradovi – omiljene destinacija za letovanje u Bugarskoj srpskih turista

Nesebar

Nesebar ili biser Crnog mora uskom, veštačkim prevlakom podeljen je na dva dela – novi i stari. Drevno nalazište Nesebar nalazi se na malom poluostrvu i izgleda kao rustikalna verzija crnogorskog Svetog Stefana. Nesebar ima bogatu istoriju i veliki broj savršeno održavanih i naseljenih istorijskih zgrada. Iz tog razloga, grad je od 1983. godine na listi svetske baštine UNESCO-a. Iako poluostrvo nije veliko, u njemu se nalazi četrdeset crkava. One su iz vremena kada se Nesebar našao pod vlašću Vizantinaca, Osmanlija i, konačno, Bugara. Drevni Nesebar je jedno od omiljenih mesta koje treba posetiti na bugarskom primorju!

Pomorie

Otprilike 18 km južno od Nesebara, nalazi se moderni grad Pomorie. U prošlosti je Pomorie imao slične zgrade kao i Nesebar. Danas se se može videti samo mali deo njih, jer je većina izgorela u velikom požaru 1906. godine. Pomorie ima još nešto zbog čega je jedno od mesta koje morate videti kada odete na letovanje u Bugarskoj. To je popularno mesto za posmatranje retkih ptica i za tretmane lekovitim blatom. Nedaleko od grada nalazi se Pomorsko jezero sa 70% koncentracije soli (4 puta veće od one u Crnom moru). Blato iz ovog jezera koristilo se za kupke još od doba Rimljana. Čini se da njegova lekovita svojstva pomažu protiv različitih bolova u zglobovima. Spojite lepo sa korisnim na svom letovanju u Bugarskoj. Pomorie je popularno odredište za posmatranje ptica, sa oko 200 vrsta ptica koje se okupljaju oko jezera. Među njima su i ugrožene vrste pigmejskog kormorana i dalmatinskog pelikana. Potonji je najveći od vrsta pelikana i ima kovrdžavo perje.

Burgas, jedan od najlepših gradova na plaži u Bugarskoj

Burgas je četvrti najveći grad Bugarske, posle Varne, Plovdiva i Sofije. Okružen je močvarama. Područje je zaštićeno zbog svog biodiverziteta, sa retkim i ugroženim vrstama sisara, ptica, gmizavaca, vodozemaca i riba. Veliki broj širokih plaža čini Burgas omiljenom turističkom destinacijom leti. Nakon što ste savršeno preplanuli, možete posetiti muzeje na otvorenom Develtum (drevni trački grad) i Beglik-Tash (praistorijsko stenovito svetilište). Burgas takođe privlači turiste svojim različitim međunarodnim festivalima. Jedan od najzaniljivijih je Sand Fest: festival peskovitih skulptura. Ovaj festival okuplja umetnike iz Evrope, Severne Amerike, Azije i Australije, koji prave preko 200 kompozicija, sa skulpturama višim od 8 metara. Događaj se održava svake godine u parku Ezero.

Sozopol

Ako nastavite put ka jugu uz obalu Bugarske, stižemo do Sozopola. Smešten na poluostrvu u Crnom moru, grad je udaljen samo 35 km od Burgasa. Slično kao i Nesebar, Sozopol je dobro očuvan stari grad sa prelepom arhitekturom. Sozopol je jedan od najstarijih gradova na obali Crnog mora. Grci su ga osnovali u 7. veku p.n.e. Ako planirate letovanje u Bugarskoj krajem leta, ne propustite festival umetnosti i filma Apollonia. Manifestacija se održava svake godine, početkom septembra.

Odmor Bugarska, često postavljana pitanja

1. Da li mi treba viza za ulazak u Bugarsku?
Za stanovnike Srbije nije potrebna viza za boravak do 90 dana u Bugarskoj. Za informacije o drugim zemljama pogledajte sledeću veb lokaciju: https://www.mfa.bg/bg/uslugi-patuvania/konsulski-uslugi/patuvane-bulgaria/viza-bulgaria

2. Da li je upotreba kreditnih kartica široko rasprostranjena?
U velikim prodavnicama, hotelima, ugostiteljskim i zabavnim objektima uglavnom su prihvaćene sledeće kreditne kartice: Visa, MasterCard, American Ekpress i Diners Club. U manjim prodavnicama, hotelima, ugostiteljskim i zabavnim objektima potrebno je platiti gotovinom.

3. Koja se valuta koristi u Bugarskoj?
Trenutno se prihvata samo BGN (lev). Zvanična valuta zemlje je lev, što je jednako 100 stotinki. Kurs prema evru je : 1,95

4. Koji je najbolji način za razmenu valuta?
Sve banke i licencirane menjačnice pogodne su za razmenu valuta.

5. Gde su međunarodni aerodromi u zemlji?
Postoje međunarodni aerodromi u Sofiji, Plovdivu, Varni i Burgasu. Direktni čarter letovi dostupni su ka crnomorskim aerodromima u Varni i Burgasu tokom letnje sezone.

6. Koji su mobilni operateri u zemlji?
Vivacom, Telenor, A1 – 3 i 4G

7. Koja su ograničenja brzine za motorna vozila u Bugarskoj?
50 km / h u naseljenim mestima; 90 km / h van naseljenih mesta; 130 km/h (140 km/h) na autoputevima sa ograničenim pristupom.

8. Koji je telefonski broj za hitne slučajeve u zemlji?
112

9. U kojoj vremenskoj zoni se nalazi Bugarska?
Bugarska se nalazi u istočnoevropskoj vremenskoj zoni, koja je GMT+2 sata (isto kao i Grčka).

10. Koji je električni napon u zemlji?
220 V, 50 Hz.

11. Mogu li iznajmiti automobil u Bugarskoj?
Posetioci mogu da unajme motorna vozila jedne od međunarodnih kompanija za iznajmljivanje automobila kao što su Hertz, Budget, Eurocar i druge. Takođe, mnogi hoteli sada nude ovu uslugu preko licenciranih bugarskih kompanija za iznajmljivanje automobila.

12. Kakva je klima u Bugarskoj?
Klima u zemlji je umereno kontinentalna, sa mediteranskim uticajem u južnim delovima. Crno more utiče na klimu u istočnom delu zemlje. Od maja do oktobra ima oko 2000 sunčanih sati. Tokom zime, planine su posebno pogodne za zimske sportove.

13. Koja sezona je najbolja za posetu zemlji?
Najprikladnije vreme za posetu zavisi od razloga vašeg putovanja. Najprikladniji meseci za skijanje su decembar, januar, februar i mart. Ako ste zainteresovani za posetu crnomorskim plažama – jun, jul, avgust i septembar. Ako ste planinar ili kamper, najprikladnija vremena su kasno proleće, početak leta i rana jesen. Bilo koje doba godine pogodno je za posetu jednom od mnogih bugarskih banja.

14. Koja su najveća morska odmarališta?
Sunčev breg, Zlatni pjasci, Albena, Diuni, Elenite, MMC Primorsko, Sveti Konstantin i Sveta Jelena i gradovi Varna i Burgas.

15. Koja su najpoznatija planinska odmarališta u Bugarskoj?
Borovec, Pamporovo, Bansko i Vitoša.

Odmor u Bugarskoj, destinacije za svačiji ukus!

Kontakt

Prijava za newsletter

Prijavite se na našu newsletter listu

Kontakt

Nikolaja Krasnova 2, Vračar

011/3285 001, 3285 002

[email protected]
Radno vreme:
Pon-Pet 08:00-20:00 Subota 08:00-15:00 Nedelja ne radimo
Vase Pelagića 11

021/38 25 025, 38 25 026

[email protected]
Radno vreme:
Pon-Pet 08:00-20:00 Subota 08:00-15:00 Nedelja ne radimo
Cara Dušana 94

018/248 264, 249 255

[email protected]
Radno vreme:
Pon-Pet 08:00-20:00 Subota 08:00-15:00 Nedelja ne radimo
Kneza Miloša 20

017/40 58 98, 40 58 99

[email protected]
Radno vreme:
Pon-Pet 08:00-20:00 Subota 08:00-15:00 Nedelja ne radimo

Pratite nas