Letovanje Polihrono apartmani - Halkidiki - Grčka , plaža Polihrono

Halkidiki, Kasandra

Broj ponuda: 3
-10%
Grcka apartmani letovanje, Pefkohori, Halkidiki, Adonis, izgled vile

Adonis

Pefkohori (Halkidiki, Kasandra)
Od 27.07.
10 noći
Od plaže: 350 m
Usluge:
NA
od 197 € po osobi

Letovanje Halkidiki

naša ponuda za Vaš odmor i relaksaciju na poluostrvu Kasandra ! Kasandra je dobila ime po kralju Makedonije, Kasandri. Predstavlja  jedno od najpopularnijih mesta za letovanje u Grčkoj od strane srpskih turista zbog svoje blizine od Solunu , a zbog toga što smeštaj na Halkidikiju može da zadovolji svačije ukuse, od onih skromnijih do najzahtevnijih.

Halkidiki

Ovo poluostrvo pripada regiji Centralne Makedonije i njegovo ime dolazi od starosedelaca Eritreje i Halkide.  Nalik je Posejdonovom trozubcu i sastoji se od 3 manjih poluostrva ,  koja kao zupci uranjaju u Egejsko more na njegovom krajnjem severu.To su  – Kasandra , Sitonija i Atos. Neki ova poluostrva drugačije zovi “prsti” pa bi u tom smislu Kasandra bila prvi prst, Sitonija drugi prst i Atos treći prst i to je terminologija koja se obično koristi kad se rezerviše letovanje Halkidiki.

Najpoznatija letovališta na Halkidikiju

Na ovom fascinantnom platnu plave i zelene boje naći ćete veliki izbor hakidiki apartmana i hotela izgrađenih po najvišim standardima. Najveći broj njih nalazi se na kosmopolitskoj Kasandri, prvom prstu , i duž obale Sitonije (srednji prsten ,kako neki naši dragi putnici vole da kažu). Najpopularnije destinacije za letovanje , na Kasandri su : Polhrono, Pefkohori , Kalitea, Hanioti , Nea Moudania, Nea Flogita …i na Sitoniji : Neos Marmaras, Vourvouru , Elia beach , Metamorfosi , Nikiti
Sveta Gora: na najistočnijem poluostrvu nalazi se jedinstvena hrišćanska pravoslavna monaška država, upisana na UNESCO-ov spisak svetske baštine. To je hiljadu godina star živi dokaz vizantijske kulture, okružen netaknutom prirodom. Imajte na umu da Sveta Gora prima samo muške posetioce i potreban je dopust da se poseti. Kako bi ste ipak neke od svetogorskih manastira bar videli izdaleka, možete tokom Vašeg letovanja Halkidiki uplatiti izlet krstarenje brodom oko Svete Gore i na taj način barem malo udovoljiti svojoj znatiželji. Iz luke Uranopolli svakodnevno kreću brojni čamci u obilazak mora, sa kojih možete videti 8 manastira u ovom ključnom verskom centru. Tokom trosatne vožnje čamcem saznaćete sve o životu u zajednici: njenoj istoriji, kada je svaki manastir sagrađen, raznim ulogama monaha itd., Uživaćete u neusporedivoj lepoti područja i impozantnom zgrade.
Jaki uticaj mora, čini klimu Halkidikija blagom mediteranskom, tako da leto duže traje od ostatka Grčke. Odlični prirodni uslovi su doprineli da se izgradi jako dobra turistička infrastruktura.
Na Halkidikiju nijedna tačka nije udaljena više od 137 kilometara od vode (što je oko sat i po vremena vožnje). Tako da je najveći broj hotelskih kapaciteta i resort-a skoncentrisan blizu ili na samim plažama.
Vaše letovanje Halkidiki će upotpuniti poseta nekom od lokalnih restorana na Kasandri  gde ćete moći da probate neko od  ukusnih lokalnih jela; osetite ukus stonih maslina; uživajte u belim, ružičastim i cenjenim crvenim vinima od domaćih sorti (mavrotragano i kinomavro); kušajte morske specijalitete poput školjki; i ne propustite probati mirisni domaći med vrhunskog kvaliteta.
Odaberite neku vrstu gužve za vaše letovanje Halkidiki gde ćete osetiti grčke vibracije na plaži ili mirno mesto za uživanje u njenom spokoju.

Halkidiki – prvi prst – Kasandra, idealan za Vaše letovanje

Proteže se 50 km u dužini u pravcu severozapad-jugoistok, a maksimalna širina poluostrva je 15 km. Za razliku od susedne Sitonije i Atosa ovde nema visokih planina i brežuljaka i najveća nadmorska visina je 353 m. Nalazi se između dva zaliva Toreneos na istoku, i Termaikos na zapadu . Od Nea Fokea – e , do Paliouri – a , ima sve što jedno letovanje u Grčkoj treba da ponudi: apartmane , hotele, peščane plaže sa ležajkama, restorane, taverne, poslastičare , kafiće, vodene sportove …
Na samo 80 km od Soluna možete pronaći  Nea Fokea- u i nastaviti ovo magično putovanje do tradicionalnog Afitosa i kosmopolitske Kalitee. Tada ćete stići do Kriopigi – a koji je  prekriven borovima, pa ide živopisni Hanioti, prelepi Polihrono i poznati Pefkohori. Na putu do tradicionalnih Agia Paraskevi posetilaca će pronaći Paliouri. Nea Skioni, sa svojom dugom istorijom i prelepim plažama, i Kalandra dočekuju svoje posetioce nudeći im nezaboravno turističko iskustvo; sledeća stanica ovog prelepog putovanja su Fourka i zeleni Kasandrino. Kasandrija, „kraljica“ poluostrva, glavni je grad u toj opštini.Pa svim ovim mestima načičkani su smeštani kapaciteti tj. apartmani Kasandre i hoteli , a na Vama je da odaberete šta Vam najviše odgovara.
Od kopna,  Kasandra je odvojena kanalom Potidea, a prilikom posete ovoj regiji otkrićete i njenu jedinstvenu i netaknutu prirodu.Pored apartmana Kasandra bogata je arhioloskim nalazištima
Na plaži Kaitee  mogu se naći ostatci svetišta Amona Zevsa. Prema arheolozima, hram je izgrađen 400. p.n.e.
Naime božanstvo ’Amon Zevs’ je bilo Spartansko božanstvo koje je nastalo spajanjem Egipatskog boga Amon Ra i grčkog Zevsa. Ovo čini svetište Amonskog Zeusa jedinstvenom atrakcijom koju treba posetiti ukoliko se odlučite za letovanje na Kasandri. Kasandra se ističe zahvaljujući selima koja su uspešno očuvala svoju dugogodišnju tradiciju. Jedno od njih je Afitos, smešteno na severoistočnoj strani poluostrva, u kome se nalaze mnoge crkve i kamene kućice, a pruža se neverevatan pogled na Egejsko more pošto se mesto nalazi na brdu. Iskoristite priliku da obiđete ovo selo i sednete u neki restoran i uživate u spektakularnom pogledu na Egejsko more dok uživate u nekom od lokalnih specijaiteta.
Naša ponuda Halkidiki apartmani predstavlja jednu od najtraženijih zahvaljujući turističkoj infrastrukturi  koja je  razvijenija u odnosu na Sitoniju i Atos, pa samim tim i urbanija.  A ti su i brojni resort- i i hoteli Kasandra – e , izbor je veliki  za Vaše letovanje u Grčkoj 2024..

Letovanje i smeštaj na najlepšim plažama na Halkidikiju – Kasandra

su poznate omiljene našim turistima. Većina njih je ponosan nosilac –Plave zastavice zato je letovanje Halkidiki jedan od naših najtraženijih proizvoda. Glavni grad poluostrva je Kasandros, jedno od najstarijih mesta na Halkidikiju koje datira još iz XVI veka. Kada je reč o turističkim mestima, ona se na Kasandri nižu jedan za drugim počevši od Nea Fokee, Afitosa, Kalitee, Kriopigija, preko Polihrona, Haniotija i Pefkohorija do Nea Skioni, Posidija i Furke. Sve je odlično povezano saobraćajnicama tako da vam preporučujemo da se upustite u avanturu, spojite upoznavanje istorije ovog područja putem muzeja, arheoloških nalazišta sa kupanjem na najlepšim plažama Kasandre, kristalno blistavog Egeja.

U našoj ponudi ćete naći veliki broj apartmana i hotela širom cele Grčke , ali što se Kasandre tiče izdvajamo za Vas sledeće za letovanje Halkidiki :
Halkidiki apartmani u Polihronu : Green Gardens
Halkidiki apartmani  u Pefkohoriju : Adonis i Rafail
Sve ovo i još mnogo toga možete naći u našoj ponudi za letovanje u Grčkoj 2024..

Preuzmite uputstvo za dolazak na Halkidiki – Kasandra, Centralni deo, letovanje sopstvenim prevozom.

Polihrono apartmani, letovanje u Green Gardens

Pefkohori, mesto odmora i zabave

KASANDRA (Nea Flogita, Nea Mudanja, Polihrono, Pefkohori) Put do Grčke preko Severne Makedonije

Kontakt

Prijava za newsletter

Prijavite se na našu newsletter listu

Kontakt

Nikolaja Krasnova 2, Vračar

011/3285 001, 3285 002

[email protected]
Radno vreme:
Pon-Pet 08:00-20:00 Subota 08:00-15:00 Nedelja ne radimo
Vase Pelagića 11

021/38 25 025, 38 25 026

[email protected]
Radno vreme:
Pon-Pet 08:00-20:00 Subota 08:00-15:00 Nedelja ne radimo
Cara Dušana 94

018/248 264, 249 255

[email protected]
Radno vreme:
Pon-Pet 08:00-20:00 Subota 08:00-15:00 Nedelja ne radimo
Kneza Miloša 20

017/40 58 98, 40 58 99

[email protected]
Radno vreme:
Pon-Pet 08:00-20:00 Subota 08:00-15:00 Nedelja ne radimo

Pratite nas