Evropski gradovi, putovanja, vikend ture, city break : Istanbul, Beč, Solun, Budimpešta, Berlin, Bosna, Albanija, Milano, Rim, Firenca

Evropski gradovi – Putovanja

Broj ponuda: 0

Evropski gradovi – Putovanja

Evropski gradovi – putovanje, da li je reč o city break turama, shopping turama, vikend turama, jednodnevnim putovanjima , svako od ovih vidova putovanja je prilika da se upoznaju gradovi Evrope u našem susedstvu i dalje.

Beč, Pariz, Minhen, Budimpešta, Solun, Istanbul, Atina, Milano… i još mnogo drugih poznatih gradova

Pogodnost ovakih tura je i to što Vam omogućavaju da po niskim cenama obiđete evropske gradove  i osetite puls i ritam tih gradova.
City break turizam je, prema izveštajima Svetske turističke organizacije, jedan od najpopularnijih oblika turizma u svetu i iz godine u godinu beležimo sve veće interesovanje za kružne ture. Ovaj vid turizma Vam omogućava da u jednom dahu upoznate više evropskih gradova. Ovo je istovremeno i jedan od najjeftinijih i najlepših načina da upoznate gradove kao što su: Beč, Pariz, Amsterdam, Venecija, Rim, Prag, Barselona, Budimpešta, Atina, Minhen, Bukurešt, Istanbul, Srajevo, Skoplje… Mogućnost da se upoznate uzbudljivu istoriju i kulturu ovih metropola u pratnji našeg profesionlanog osoblja koje je tu da vas informiše i brine o svim formalnostima koje ovakava putovanja podrazumevaju.

Evropski gradovi, Evropska putovanja, Evropske metropole, Beč
Evropski gradovi, Evropska putovanja, Evropske metropole, Beč

Evropske metropole

Putovanje ne bira vreme i nema tog meseca u godini kada ne možete da nađete kada govorimo o putovanju i obilasku Evropskih metropola. Iskoristite priliku, uhvatite predah od Vaše svakodnevice, da posetite neki od najlepših muzeja, galerija, ili pak da svoje vreme provedete uživajući u gastronomskoj ponudi, ljubaznim domaćinima i u šopingu po najlepšim tržnim centrima Evrope. Iskoristite priliku da naučite nešto novo , da se lepo provedete i da se uključite u lokalnu kulturu.

Evropski gradovi, Evropska putovanja, Evropske metropole, Pariz
Evropski gradovi, Evropska putovanja, Evropske metropole, Pariz

Putovanja spajaju ljude i raznolikosti, širi toleranciju, proširuje vidike. Iskoristite ponudu turističke agencije Euroturs i provedite vikend ili praznik u nekom od evropskih gradova. Obiđite neku od evropskih metropola punih istorije i neodoljive lepote. Budite romantik u Veneciji, lutajući putnik u Parizu, hedonista u Barseloni, entuzijasta u Istanbulu ili jednostavno, spojite više gradova i obiđite svet uz nas. Bilo autobusom ili avionom, probudite avanturistički duh u sebi započnite novu avanturu sa nama u pažljivo biranim hotelima i sadržajnim programima.

Evropski gradovi, Evropska putovanja, Evropske metropole, Amsterdam
Evropski gradovi, Evropska putovanja, Evropske metropole, Amsterdam

Sa turističkom agencijom Euroturs možete putovati avionom, autobusom ili kolima svuda po Starom kontinentu ili ostalim delovima sveta.

Evropski gradovi, Evropska putovanja, Evropske metropole, Barselona
Evropski gradovi, Evropska putovanja, Evropske metropole, Barselona

Evropski gradovi – Beč

Beč i dalje privlači posetioce brojnim sjajnim istorijskim mogućnostima razgledanja, fantastičnim kolekcijama umetnosti, blistavim palatama i izuzetnim muzičkim nasleđem koje se još uvek održava u koncertnim salama i jednoj od velikih svetskih operskih kuća. Sa nepogrešivo kosmopolitskom atmosferom, Beč zadržava prepoznatljiv šarm naglašen finom starom arhitekturom, poznatim konjskim fijakerima, kao i sjajnim kafeterijama sa bečkim kolačima.

Evropski gradovi – Istanbul

Želela su ga carstva tokom vekova, raširivši Evropu i Aziju, Istanbul je jedna od najvećih evropskih metropola. Velika četvorka (Agia Sofia, palata Topkapi, Plava džamija i Veliki Bazar) je svakako “must see”, ostavite dovoljno vremena i za istraživanje ostalih znamenitosti. Iako se mnoštvo turističkih atrakcija nalazi u staroj gradskoj četvrti Sultanahmet ili u njenoj blizini, postoji čitav niz drugih stvari koje treba obaviti širom daljeg dela grada.

Evropski gradovi – Budimpešta

Budimpeštu mnogi smatraju „Parizom Istoka“, jedna je od kulturno najvažnijih metropola u istočnoj Evropi i dom je brojnih mesta UNESCO-ve svetske baštine. Budimpešta je poznata po svojim termalnim izvorima, od kojih su neki korišćeni u terapeutske svrhe još od praistorije. Popularne atrakcije se kreću od impresivne arhitekture i dirljivih podsetnika na istoriju 20. veka do njegove živopisne kulturne i zabavne scene, sa svim, od uličnih autobusa do klasičnih koncerata u prelepim crkvama.

Evropski gradovi – Solun

Solun nudi kosmopolitsku kulturu i energiju velikog grada sa prijateljskim ambijentom i šarmom manjeg grada. Divno je odredište doživeti pravu Grčku bez gužve i zagušenja u Atini. Ovaj divan grad ima impresivno multietničko nasleđe, pod uticajem različitih civilizacija koje su ostavile svoj trag, uključujući Rimljane, Mlečane i Turke Osmanlije. Posetioce oduševljavaju drevne ruševine, vizantijske crkve i muzej arheologije svetske klase, jedan od najboljih u Grčkoj.

Evropska gradovi – Kapadokija

Visoko na turističkoj listi, Kapadokija je očaravajuća regija uskovitlanih pejzaža vulkanskih stena koje su izgleda stvorili nestašni vilenjaci. Ljudi su se naselili na ovom području još od bronzanog doba i ostavili svoj trag na ovom čudnom i otkačenom mesečevom pejzažu ukopavajući se u meku vulkansku stenu da bi živeli. Crkve usečene u stene iz vizantijskog doba sa blistavim freskama; lavirintni;  podzemni gradovi, gde su se rani hrišćani nekada skrivali od osvajača. To je čarobna zemlja čudesa prepuna stvari koje mogu da rade i ljubitelji prirode i ljubitelji istorije.

Evropski gradovi – Pariz

Bilo da sunce blista na terasama kafića na Bulevaru Sen Žermen ili melanholične magle reke Sene koje prekrivaju katedralu Notr-Dam, Pariz ima način da posetioce očara romantikom. Ljubavna veza može započeti prvim pogledom na Ajfelov toranj, a zatim se nastaviti šetnjama širokim drvoredima i u raskošnim vrtovima. Svaka četvrt otkriva svoju posebnu privlačnost. Latinska četvrt je zadivljujući lavirint srednjovekovnih pešačkih ulica, moderna Jelisejska polja bruje od energije, Montmartr obiluje šarmom starog sveta i razmeće se svojom boemskom prošlošću.

Evropski gradovi – Minhen

Minhen, glavni grad Bavarske i treći po veličini grad u Nemačkoj, leži na reci Isar na obodu bavarskih Alpa. Možete pratiti liniju minhenskih srednjovekovnih zidova u koji vode do impresivnih starih gradskih vrata. Glavna tačka istorijskog Minhena je veliki otvoreni trg Marienplatz, gde posetioci i lokalno stanovništvo zastaju da bi gledali kako animirani sat dva ili tri puta dnevno izvodi svoju legendu. Minhen je grad zabave, poznat po sezonskim festivalima i bogatom kulturnom kalendaru. U Minhenu možete uživaji u mnogim javnim parkovima i baštama, posebno u divnom engleskom vrtu od 900 hektara (Englischer Garten).

Evropski gradovi – Prag

Prag je sa razlogom dobio nadimak „grad hiljadu tornjeva“. Dok pogledom prelazite preko njegovog 1100 godina starog horizonta, videćete ljupke kupolaste crkve i lebdeće stare kule koje zajedno čine Prag jednim svetskih arhitektonskih draguljem. Gde god pogledate, lepi primeri gotičkog, baroknog, renesansnog i secesijskog stila šaraju grad, pružajući dramatičan kontrast čvrstom starom praškom zamku. Posedujući jedan od najbolje očuvanih istorijskih gradskih centara u Evropi, uske uličice divnog starog grada Praga izlaze na spektakularne trgove, u kojima se nalaze dobro očuvane istorijske zgrade, koje samo čekaju da budu istražene. Obavezne posete uključuju čuveni Karlov most preko reke Vltave, sjajnu jevrejsku četvrt sa starim sinagogama i, naravno, brojne istorijske crkve u gradu.

 

 

 

 

 

Kontakt

Prijava za newsletter

Prijavite se na našu newsletter listu

Kontakt

Nikolaja Krasnova 2, Vračar

011/3285 001, 3285 002

[email protected]
Radno vreme:
Pon-Pet 08:00-20:00 Subota 08:00-15:00 Nedelja ne radimo
Vase Pelagića 11

021/38 25 025, 38 25 026

[email protected]
Radno vreme:
Pon-Pet 08:00-20:00 Subota 08:00-15:00 Nedelja ne radimo
Cara Dušana 94

018/248 264, 249 255

[email protected]
Radno vreme:
Pon-Pet 08:00-20:00 Subota 08:00-15:00 Nedelja ne radimo
Kneza Miloša 20

017/40 58 98, 40 58 99

[email protected]
Radno vreme:
Pon-Pet 08:00-20:00 Subota 08:00-15:00 Nedelja ne radimo

Pratite nas