Letovanje Antalija, Turska avionom, Kemer, Side, Alanja - Kleopatrina plaža

Alanja

Ova destinacija trenutno nema ni jednu smeštajnu jedinicu u ponudi.

Alanja avionom na 7 i 10 dana

Alanja je poznato turističko mesto smešteno na peščanoj plaži Sredozemnog mora na jugu Turske. Najpoznatija je po svojim prelepim plažama i velikim brojem hotela. Peščana plaža se pruža duž cele Antalijske regije i privlači veliki broj turista iz cele Evrope.

Ipak, Alanija se ne mora pohvaliti samo prelepim peščanim plažama. Na malom poluostrvu u samoj Alanji, iznad visoke litice se nalazi stari srednjevekovni zamak iz 13. veka, sa dobro očuvanim kulama i zidinama. U samoj luci se mogu naći ostaci starog grada, porušeni zidovi i kule, a nasuprot tome se nalazi marina sa luksuznim jahtama.

U blizini Alanije se takodje nalaze neki od najpoznatijih antičkih lokaliteta i turističkih atrakcija ovog mediteranskog regiona, tako da ako želite da istražujete kulturu i istoriju ovog dela Turske, ima dosta toga da vam zaokupi pažnju kao što su Aspendos, najpoznatije rimsko pozorište u Turskoj i arheološko nalazište u blizini Antalije, Perga.

 

 

ALANJA AVIONOM IZ NIŠA I BEOGRADA

Alanja je poznato turističko mesto na jugu Turske, sa velikom ponudom smeštajnih kapaciteta. Celokupnu ponudu hotelskog smeštaja u Alanji možete pronaći na sajtu turističke agencije Euroturs, i odabrati neko od putovanja avionom.

Alanja nudi brojne sadržaje koji će turistima upotpuniti odmor i učiniti ga zanimljivim, pa ćemo vam u narednom delu predstaviti najzanimljivije sadržaje ovog poznatog turističkom mesta.

Antalijska regija, Turska avionom, Kemer, Side, Alanja
Letovanje Antalija, letovanje Avionoom, Alanja , Kemer, Side ,Hoteli ,letovanje Turska, letovanje antalijska regija Turska Avionom,letovanje avionom iz Beograda, letovanje avionom iz Niša,

Tvrdjava u Alanji

Šest kilometara dugačak deo drevnih zidina tvrdjave u Alanji vodi uz visoki rt koji okružuje modernu Alanju. Unutar zidina se nalazi stari grad Alanje, najzanimljivije područje grada za razgledanje i istraživanje. Istorija tvrdjave u Alanji datira još iz ranijih vremena, kada je ovo krševito poluostrvo izrešetano pećinama bilo omiljeno utočište pirata.

Starogrčka utvrđenja su proširena pod rimskom vlašću, ali je tokom vizantijskog doba uloga Alanje kao mediteranske morske luke počela da raste.

Kada su Seldžuci preuzeli kontrolu nad ovim prostorima u 13. veku, gradili su na temeljima prethodnih vladara. Većina zidina koji i danas stoje na području zamka datiraju iz ovog perioda, kada je Alanja postala trgovačko središte.

Luka u Alanji

Crvena kula (Kizılkule) i Seldžučko brodogradilište (Tersane) su produžeci utvrđenja zamka Alanije, izgrađenih u 13. veku.

Osmougaona, 30 metara visoka Crvena kula služila je kao odbrambeni toranj luke u doba Seldžuka. Popnite se na krov da biste videli sjajan pogled na prednji deo luke.

Žičara u Alanji

Najslikovitiji način da dođete do zamka Alanije je vožnja žičarom koja povezuje Kleopatrinu plažu sa donjim delom zamka Ehmedek. Putovanje žičarom je odlično za fotografisanje zalaska sunca.

Vožnja od 900 metara pruža odličan pogled na šumovitu liticu koja vodi do zamka, Kleopatrinu plažu i mora ispod žičare.

Plaža Kleopatra

Za mnoge posetioce, odmor u Alanji će uvek biti samo na plaži. Peščane obale, okružene odmaralištima, prate deo obale između Sidea i Alanije. U samoj Alanji, glavna peščana plaža Kleopatra, koja se nalazi u zapadnom delu grada, odvojena je od centra Alanije stenovitim, šumovitim rta. U špici sezone u julu i avgustu, plaža može biti prepuna turitsta.

Letovanje Antalija, Turska avionom, Kemer, Side, Alanja
Letovanje Antalija, letovanje Avionoom, Alanja , Kemer, Side ,Hoteli ,letovanje Turska, letovanje antalijska regija Turska Avionom,letovanje avionom iz Beograda, letovanje avionom iz Niša,

Pećina Dim

Pećina Dim se nalazi nedaleko od Alanje. Ova pećina je druga najveća turistička pećina u Turskoj koja je otvorena za posetioce. Pećinski prostor je prepun pećinskog nakita od kojih su najdominantniji stalaktiti, stalagmiti, salivi i pećinski korali. Prilikom posete ove pećine obavezno ponesite jaknu ili duksericu sa sobom, jer će vam trebati kada uđete u pećinu; ovde je hladno čak i u jeku leta.

Na sajtu turističke agencije Euroturs možete pogledatit celokupnu ponudu hotelskog smeštaja u Alanji. Izaberite neki od hotela sa 5*, 4*, 3* i 2*, a neki od najtraženijih hotela su Ozcan, Kleopatra Balik, Sultan Sipahi, Xoria deluxe

 

Kontakt

Prijava za newsletter

Prijavite se na našu newsletter listu

Kontakt

Nikolaja Krasnova 2, Vračar

011/3285 001, 3285 002

[email protected]
Radno vreme:
Pon-Pet 08:00-20:00 Subota 08:00-15:00 Nedelja ne radimo
Vase Pelagića 11

021/38 25 025, 38 25 026

[email protected]
Radno vreme:
Pon-Pet 08:00-20:00 Subota 08:00-15:00 Nedelja ne radimo
Cara Dušana 94

018/248 264, 249 255

[email protected]
Radno vreme:
Pon-Pet 08:00-20:00 Subota 08:00-15:00 Nedelja ne radimo
Kneza Miloša 20

017/40 58 98, 40 58 99

[email protected]
Radno vreme:
Pon-Pet 08:00-20:00 Subota 08:00-15:00 Nedelja ne radimo

Pratite nas