Broj ponuda: 2
-30%
Novo u ponudi Eleni

Eleni

Ipsos (Krf, ostrvo)
Od 14.06.
7 noći
Od plaže: 270 m
Usluge:
NA
od 89 € po osobi
-30%
Top ponuda Grcka apartmani letovanje, Ipsos, Krf, Zeus, bazen

Zeus

Ipsos (Krf, ostrvo)
Od 21.06.
7 noći
Od plaže: 500 m
Usluge:
NA
od 95 € po osobi

Letovanje Krf

Krf (Kerkira) je drugo po veličini od jonskih ostrva, a istovremeno je jedno od najlepših. Poznato je po blagoj sredozemnoj klimi, po smaragdnim uvalama, kristalno čistom moru, luksuznim hotelima, lepim plažama okruženim zelenilom i nepreglednim brdima obraslim maslinjacima. Obiluje bujnom vegetacijom zahvaljujući umereno toplim letima i kišovitim zimama. Nalazi se na 2 km od albanske obale. Glavni i najveći grad je grad Krf, nasta za vreme vladavine Mlečana i u njegovoj arhitekturi se se oseća uticaj svih velikih civilizacija koje su vladale ovim prostorima (mlečani, sicilijanci, francuzi, britanci i naravno grci). Obala je dosta razuđena i ima veliki broj poluostrva, male zalive i čiste peskovite i šljunkovite plaže. Modernim autoputem se lako stiže od graničnog prelaza Evzoni do Krfa za samo nekoliko sati vožnje. Na raspolaganju vam je bogata ponuda Krf apartmani, koji će Vaše letovanje na Krfu učiniti nezaboravnim.

 

Smeštaj Krf

Krf je neverovatno i vrlo privlačno ostrvo koje se nalazi u Jonskom moru. Prilično se razlikuje od mnogih drugih grčkih ostrva. Ostrvo obiluje zelenilom i ima blistavo plavo more. Krf je nešto što ne možete odmah da razumete, ali ga svakako morate otkrivati polako. Bićete impresionirani dugim peščanim plažama, čudesnim zalivom, slikovitim planinskim selima, velikim šumama maslina i starim gradom sa drevnim kamenjem i skrivenim ljupkim mestima. Ovo i još više ćete pronaći na modernom ostrvu koje i dalje zavodi posetioce svojim šarmom i tradicijom slavne prošlosti.

Krf apartmani, letovanje Krf
Krf apartmani, letovanje Krf

Tokom poslednjih godina ostrvo Krf doživelo je veliki turistički razvoj i danas može da ponudi Krf apartmani koji i dalje održavaju njegov tradicionalni stil. Gostoljubivost stanovnika zajedno sa njihovom životnom radošću impresioniraće vas od prvog trenutka vašeg boravka.

Za obilazak Krfa možete da koristite autobuske linije koja vas mogu dovesti do svih najvažnijih mesta (Paleokastrica, Kavos, Ipsos, Sidari, Gouvia, Kassiopi itd …) polazeći uvek iz grada Krfa.

Ne propustite!

Kako biste upotpunili svoje letovanje Krf, možete se odlučiti za brojne izlete i mesta koja morate posetiti.

Stari grad Krf, predstavlja romantično, moderno i tajanstveno mesto koje ova tri prideva najbolje opisuju. Romantično, jer će vas impresionirati večernja šetnja malim ljupkim ulicama između visokih zgrada, popločanih trgova sa starim venecijanskim zidovima. Moderan, jer hiljade turista šeta najpoznatijim šetalištem – Liston, sa brojnim pabovima, kafićima i restoranima. Tajanstveno, jer ćete se osećati izgubljeno u stotinama uličica između drevnih kuća … i mnogo misterioznije kada posetite dve monumentalne venecijanske tvrđave.

Smeštaj Krf, Stari grad Krf
Smeštaj Krf, Stari grad Krf

Sidari je najpoznatije turističko mesto na severnoj obali Krfa. Smešteno je u blizini velikog zaliva koji ima nekoliko plaža. Sidari je poznat zbog svog čuvenog Canal d’Amour (ljubavnog kanala), koji je veliko remek-delo prirode isklesano u moru tokom vekova. Kanal se sastoji od nekoliko stenovitih litica koje formiraju morski kanal i nekoliko lepih uvala do kojih možete doći pešaka.

Kanal Ljubavi, Sidari, Krf
Kanal Ljubavi, Sidari, Krf

Plaža Glifada. Do nje je lako doći zahvaljujući dobrim putevima i nije tako daleko od starog grada Krfa. Plaža Glifada je zaista lepa. Brda prekrivena gustom vegetacijom i nadvisenim stenama kontrast su dubokom plavom moru koje se proteže na ovoj strani ostrva.
Plaža je peskovita i dugačka, nudi dosta prostora za opuštanje kao i turističke sadržaje koji odgovaraju svačijim potrebama. Postoji nekoliko modernih paba / bara sa udobnim sofama i muzikom koji su otvoreni ceo dan i veče. Tu su i zabava kao odbojkaško igralište i vazdušna igra u moru gde se možete kretati i skakati iznad cevi na naduvavanje.
Romantičan izbor može biti veče u restoranu s pogledom na more, uživajući u tradicionalnim receptima Krfa tokom zalaska sunca.

Paleokastrica je jedno od najslikovitijih i zapanjujućih mesta na ostrvu.
Paleokastricu čine dva mala poluostrva koja omogućavaju turistima da biraju između šest različitih uvala u kojima se mogu opustiti i kupati.
Ovde voda mora poprima neverovatne boje od plave do zelene, a upravo iz tog razloga Paleokastrica jeste jedno od najboljih mesta na Krfu za ronjenje.

Obavezno posetite plažu Porto Timoni i obiđite skrivene pećine turističkim brodom.

Palata Ahilion na Krfu je idealno smeštena u živopisnom selu Gastouri. Ova veličanstvena palata sagrađena je 1890. godine isključivo za Elizabetu (Sissi), bivšu caricu Austrije. Palata je nekada služila kao letnja rezidencija carice. Na nesreću, carica Sissi preminula je na prilično tragičan način kada je 1898. u Ženevi bila brutalno likvidirana, a palata je bila pusta do 1907. godine kada ju je kupio nemački kajzer Vilhelm II. Carica Sissi je takođe bila očarana i zapanjena drevnim grčkim legendama i mitologijom. Najdraži joj je bio Ahilej u čiju je čast posvetila palatu. Bašta palate obiluje velikim brojem umetnički isklesanim statuama panteona grčkih bogova i boginja što čini zaista mitsko okruženje.

Krf, palata Ahilion
Krf, palata Ahilion

Krf apartmani

Na Krfu ćete se sresti sa mnoštvo luksuznih hotela ali i apartmana. U ponudi agencije Euroturs, možete izabrati neki od smeštaja u Ipsosu. Vile Statis i Theo su idealno pozicionirane i mogu zadovoljiti svačije potrebe. Krf apartmani su idealan izbor za sve koji dolaze na ostrvo.

Kontakt

Prijava za newsletter

Prijavite se na našu newsletter listu

Kontakt

Nikolaja Krasnova 2, Vračar

011/3285 001, 3285 002

[email protected]
Radno vreme:
Pon-Pet 08:00-20:00 Subota 08:00-15:00 Nedelja ne radimo
Vase Pelagića 11

021/38 25 025, 38 25 026

[email protected]
Radno vreme:
Pon-Pet 08:00-20:00 Subota 08:00-15:00 Nedelja ne radimo
Cara Dušana 94

018/248 264, 249 255

[email protected]
Radno vreme:
Pon-Pet 08:00-20:00 Subota 08:00-15:00 Nedelja ne radimo
Kneza Miloša 20

017/40 58 98, 40 58 99

[email protected]
Radno vreme:
Pon-Pet 08:00-20:00 Subota 08:00-15:00 Nedelja ne radimo

Pratite nas