Turska leto avionom, letovanje turska, turska leto autobusom, Kusadasi, Sarimsakli, Marmaris, Bodrum, Kumburgaz

Turska

Broj ponuda: 100
-10%
Crystal Centro
Hotel:

Crystal Centro

Antalija (Antalijska regija)
Od 18.06.
7 noći
Od plaže: 20 m
Usluge:
UAI
od 1.222 € po osobi
-5%
Eftalia Downtown
Hotel:

Eftalia Downtown

Alanja (Antalijska regija)
Od 18.06.
7 noći
Od plaže: 99.999 km
Usluge:
ND PP
od 581 € po osobi
Hotel:

Bitez Garden Life

BODRUM (Egejska Turska)
Od 19.05.
po noćenju
Od plaže: 200 m
Usluge:
AI
od 59 € po danu
Hotel:

Yelken Mandalinci Spa & wellness

BODRUM (Egejska Turska)
Od 24.05.
po noćenju
Od plaže: 100 m
Usluge:
AI
od 59 € po danu
Hotel:

Astoria Beach

Marmaris (Egejska Turska)
Od 01.06.
po noćenju
Od plaže: 300 m
Usluge:
AI
od 47 € po danu

Turska letovanje, možda je ova zemlja kontrasta i raskošne lepote pravi izbor ove godine. Ova transkontinentalna zemlja najvećim delom nalazi se u zapadnoj Aziji ,na Anadolijskom poluostrvu, i u jugoistočnoj Evropi , malim delom na Balkanskom poluostrvu .

Turska letovanje

Turska letovanje – Istočna Trakija, deo Turske u Evropi, razdvojena je od Anadolije Mramornim morem, Bosforom i Dardanelima. Zapljuskuju je četiri mora: Crno, Mramorno, Egejsko i Sredozemno, sa oko 8.300 km obale, a primorje ima idealnu klimu koja omogućava letovanje i uživanje na peščanim plažama i u slikovitim mediteranskim gradićima. Istanbul je najveći grad u zemlji, dok je Ankara glavni grad. Približno 70 do 80 posto građana identifikuju se Turcima, dok su Kurdi najveća nacionalna manjina od 15 do 20 posto stanovništva. Republika Turska danas broji oko 80 miliona stanovnika.
Na ovim prostorima se prepliću staro i novo, tradicionalno i moderno… Turska je zemlja bogate tradicije i istorije, idealna za letovanje, šoping i zabavu za sve generacije, živahnih krcatih kupališta i ušuškanih slikovitih plaža, brzo rastućih gradova, multikulturalne istorije… Vekovna raskrsnica puteva i civilizacija, zemlja koja spaja istok i zapad, Evropu i Aziju, nosi epitet jedne od najlepših svetskih destinacija za letovanje i odmor.
Od čuvene Turske rivijere (Mramorno more, Egejsko more, Sredozemno more) i luksuznih letovališta i hotela, preko čarobne Kapadokije i čudesnih mineralnih izvora Pamukale, pa sve do vizantijskih manastira, ostataka drevnih hramova raštrkanih svuda po zemlji, Turska ima sve što vam je potrebno za jedno nezaboravno putovanje i letovanje. Turska je destinacija koja broji veliki broj odličnih letovališta kako za porodične ljude sa decom, tako i za one željne relaksacije i tišine ili za one željne dobrog provoda.

Najpoznatije destinacije za Letovanje – Turska

Najpoznatije letovalište na obali Mramornog mora je svakako Kumburgaz, poseban zbog blizine Srbiji (samo 550km od granice), ali i mnoštvo sadržaja koje pruža Istanbul. Pruža mogućnost za letovanje u Turskoj avionom, direktni let iz Beograda, ili letovanje u Turskoj autobusom. Hoteli na plaži, 4* i 5* nude najpovoljnije cene.
Na Egejskom moru najistaknutija odmarališta su Kušadasi i Sarimsakli (najpovoljnije i najjeftinije letovanje u Turskoj autobusom).
Naravno ukoliko želite da putujete automobilom spremili smo za Vas i cenovnike za letovanje u turskom sopstvenim prevozom.

Tu je i uputstvo kako stići u Tursku sopstvenim prevozom do Kušadasija(Sarimasklija) i kako stići na letovanje u Tursku u Kumburgaz.

Kušadasi letovanje Turska
Kušadasi letovanje Turska
Letovanje Turska autobusom, Sarimsakli, Hotel Olivera,plaža
Letovanje Sarimsakli Turska
Letovanje Turska avionom, Kumburgaz, hotel Blue World, plaža
Kumburgaz letovanje Turska

Idealni klimatski uslovi na letovanju u Turskoj

Jugozapadni deo Turske, u priobalnom pojasu ima umerenu mediteransku klimu sa vrućim i suvim letom i blagom i vlažnom zimom. Planinski venci koji se protežu duž obale sprečavaju prodor sredozemne klime u unutrašnjost što Anadoliji i centralnim delovima daje kontinentalnu klimu sa jasno izraženim godišnjim dobima. Istočni deo Turske je pretežno planinski sa vrlo oštrom hladnom planinskom klimom uz dosta snega.
Najhladniji je januar sa oko 17°C, a najtopliji je avgust, kada temperatura mora praktično dostigne i neverovatnih 30°C. Srednja temperatura za jun je oko 24°C, jul oko 26°C, a činjenica je da u septembru temperatura mora ne pada ispod 25°C, što govori da je Tursku kao destinacija za one koji ne podnose jako sunce idealno posetiti i u post sezoni.

Aktivan odmor u Turskoj i znamenitosti

Istanbul, grad na dva kontinenta – jedini na planeti, sa prebogatom istorijom i kulturom. Kad je reč o istoriji i kulturi, tu je čuvena Troja, Pergamon, Milet, Demre (nekadašnja Mira – rodno mesto Svetog Nikole). Na teritoriji današnje Turske nalaze se i arheološki lokaliteti dva od sedam svetskih čuda antičkog sveta – Mausolova grobnica u Halikarnasu i Artemidin hram u Efesu. Pamukale – Pamučna tvrđava predstavlja jedno neverovatno čudo prirode. Čudesna Kapadokija, mesečev pejzaž u kombinaciji sa drevnim podzemnim gradovima, crkvama sa vizantijskim freskama… gde možete odsesti u hotelima-pećinama, gde ne smete propustiti fantastičan let balonom i probati vina sa tradicijom od 4.000 godina. Zatim još čudesnija i zagonetnija planina Ararat na čijem se vrhu zaustavio Noje nakon biblijskog potopa, mnogobrojni spomenici moćne vizatijske i otomanske imperije, živopisnog Orijenta. Kumburgaz, u blizini Istanbula idealan je izbor za letovanje u Turskoj.

Zanimljivosti

Sveti Nikola je rođen u gradu Patara a sveti Đorđe rođen u Kapadokiji, dok je nadaleko poznat po svojim mnogobrojnim basnama, Ezop rođen u Anadoliji. Prema legendi Noina arka spustila na vrh planine Ararat koja se nalazi u Turskoj. Iako Holandiju često povezuju sa lalama, Turska je ipak ta koja ih je podarila svetu.

Turska kuhinja, najslađi deo vašeg letovanja

za vreme svog letovanja u Turskoj uživaćete u čarima Turske kuhinje koja se u velikoj meri prepliće sa arapskom i grčkom. Česte su debate o geografskom poreklu pojedinih jela, posebno slatkiša. Turski specijaliteti su raznovrsni, čini ih bogata hrana sačinjena od različitih kuhinja susednih zemalja: zapadna Evropa, Bliski istok, centar Azije, Mediteran, Balkan. 

  • kofte – ovaj divni turski specijalitet nama je poznat kao ćufte 
  • doner kebab – tipično tursko jelo koje se pravi od mesa pečenog na uspravnom ražnju 
  • balik ekmek – reč je o sendviču od grilovane ribe
  • burek – bez sumnje, najpopularnija vrsta jela od testa u turskoj kuhinji, koja je prihvaćena i u drugim kuhinjama balkanskog regiona.
  • pide – slično kao pizza, na testu se najčešće nalazi sudžuk, topljeni sir, spanać i drugo, sveže povrće. 
  • tipična turska pića su turski čaj  i turska kafa, ali i turska rakija ili “raki”
  • ayran – čine ga hladan jogurt, voda i so
  • Tu su naravno ratluci, baklave, urmašice, tufahije, kunefe, tulumbe…Svi turski dezerti prepoznatljivi su po karamel boji, izuzetnoj slatkoći i neverovatnom poslastičarskom umeću a mnogi ih smatraju poslastičarskim remek-delima.

Rezervišite vaše letovanje u Turskoj u organizaciji naše turističke agencije.Avionski prevoz , autobuski prevoz ili sopstveni prevoz? Izaberite Vi.

Leto u Turskoj avionom ili autobusom, zabavite se čitajući ove činjenice. DA LI STE ZNALI?

Istanbul je jedini grad na svetu koji se nalazi na dva kontinenta, Evropi i Aziji.
Katalhojuk je poznat kao jedno od najranijih naselja u neolitskom dobu.
Dva od sedam svetskih čuda nalaze se u Turskoj: Artemidin hram, mauzolej Halikarnasa. Turska leto u Kušadasiju pruža priliku za upoznavanje sa prvim, a letovanje u Turskoj – Bodrumu sa drugim.
Bogorodica u Selčuku, veoma je popularno hodočasničko mesto za hrišćane. Leto Turska, odmor u Kušadasiju pruža mogućnost ekskurzije do crkve.
Ukusna reputacija turske kafe proširila se širom Evrope u 17. veku.
Reč tirkizna potiče iz turskog, što znači turski, a izvedena je iz savršenstva plavetnila Sredozemnog mora na južnoj turskoj obali.
Najveći muzej mozaika na svetu je Zeugma, a drugi po veličini muzej mozaika je Antakia u Turskoj.
Najvredniji svileni tepih na svetu nalazi se u muzeju Mevlana u Turskoj.
Crkva Svetog Petra smatra se jednom od najranijih hrišćanskih bogomolja.
Anadolija je rodno mesto mnogih istorijskih ličnosti kao što su frigijski kralj Midas, Herodot i Sveti Pavle.
Sveti Nikola je rođen u Patari i služio je kao episkop na mediteranskoj obali Turske.
Mugla ima najdužu obalu sa plažama u Turskoj, proteže se od Bodruma do Fetije i dalje. Idealna je destinacija za letovanje u Turskoj avionom.
Prema Legendi o velikoj poplavi koja je ispričana i u Kuranu i u Starom zavetu, Nojeva barka je sletela na planinu Agra u istočnoj Anadoliji.
Sedam crkava pomenutih u Knjizi Otkrivenja; Efes, Smirna, Pergamon, Tijatira, Sard, Filadelfija i Laodikeja nalaze se u Turskoj. Efes možete obići ako kod nas uplatite letovanje u Turskoj (letovanje u Kušadasiju autobusom).
Troja u kojoj su se vodili trojanski ratovi koje je u Ilijadi ispričao Homer iz Smirne nalazi se u malom mestu Čanakkale u zapadnoj Turskoj. Rezervišite kod nas Turska leto u Sarimsakliju autobusom i moći ćete da je obidjete.
Jednu od prvih najtačnijih svetskih mapa nacrtao je poznati turski kartograf i moreplovac Piri Reis 1513. godine.
Poznato je da je Sanliurfa grad proroka u kome su živeli prorok Abraham, prorok Job, prorok Ilija i prorok Jakov.
Kompleks hrama Gobeklitepe na jugoistoku Turske najstariji je drevni hram koji je čovečanstvo izgradilo bilo gde na svetu.
Kaiseri je ime dobio od Avgusta Cezara, koga su zvali Caesaris.
Prvo kovanje novca u istoriji čovečanstva započelo je u Anadoliji.
Turska je jedan od najvećih svetskih proizvođača jahti.

Želimo Vam prijatan odmor.Leto Turska avionom ili leto Turska autobusom su uvek pun pogodak.

Pogledajte zašto je 20 dana autobusom u Turskoj značajno jeftinije nego 10 dana autobusom u našem blogu.

Obezbedili smo za Vas hotele u Turskoj  u Kušadasiju ,Sarimsakliju, Marmarisu i Kumburgazu. Izbor hotela u Turskoj je stvarno neograničen. Hotel u Kušadasiju su za svačiji budžet, od hotela sa 2* na bazi noćenja sa doručkom do all inclusive hotela sa 5*. Nešto su skuplji hoteli u Sarimsakliju ali svaki od njih podrazumeva upotrebu i suncobrana i ležaljki na plaži. Svetski poznate destinacije u turskoj su Bodrum i Marmaris.

Potrebne su Vam dodatne informacije za letovanje u Turskoj, pogledajte naš blog o Turskoj.

Sarimsakli, mesto za pravi odmor

Sarimsakli i okolina za početnike

KUŠADASI – NAJLEPŠE PLAŽE I PROVOD

Turska 20 dana letovanja, autobusom

Letovanje na Mramornom moru – Kumburgaz

Prepustite organizaciju Vašeg letovanja u Turskoj našoj turističkoj agenciji. Pomoći ćemo Vam oko izbora hotela u Turskoj.

Kontakt

Prijava za newsletter

Prijavite se na našu newsletter listu

Kontakt

Nikolaja Krasnova 2, Vračar

011/3285 001, 3285 002

[email protected]
Radno vreme:
Pon-Pet 08:00-20:00 Subota 08:00-15:00 Nedelja ne radimo
Vase Pelagića 11

021/38 25 025, 38 25 026

[email protected]
Radno vreme:
Pon-Pet 08:00-20:00 Subota 08:00-15:00 Nedelja ne radimo
Cara Dušana 94

018/248 264, 249 255

[email protected]
Radno vreme:
Pon-Pet 08:00-20:00 Subota 08:00-15:00 Nedelja ne radimo
Kneza Miloša 20

017/40 58 98, 40 58 99

[email protected]
Radno vreme:
Pon-Pet 08:00-20:00 Subota 08:00-15:00 Nedelja ne radimo

Pratite nas