Broj ponuda: 4
-30%
Top ponuda Grcka apartmani letovanje, Paralia, Exarchos, eksterijer

Exarchos II

Paralia (Olimpska regija)
Od 15.06.
10 noći
Od plaže: 250 m
Usluge:
NA
od 66 € po osobi
-30%
Novo u ponudi Grčka apartmani, Paralia, vila Hermioni Inn

Hermioni Inn

Paralia (Olimpska regija)
Od 15.06.
10 noći
Od plaže: 250 m
Usluge:
NA
od 70 € po osobi
-10%
Grcka apartmani letovanje, Paralia, Veta, ulaz

Veta

Paralia (Olimpska regija)
Od 15.06.
10 noći
Od plaže: 15 m
Usluge:
NA
od 112 € po osobi

Letovanje Paralia

Paralija je popularna kod Srpskih turista  za letovanje prevashodno zbog blizine Srbiji  i odlične infrastrukture puteva koji vode do nje što je čini nama jednom od najdostupnijih destinacija za letovanje.

Apartmani Paralia

Bogata ponuda apartmana u Paraliji i hotela u Paraliji Vam se nalazi na raspolaganju tako da se može naći smeštaj pristupačan svakome. Paralija je smeštena u podnožju planine Olimp, na samo 70km od Soluna i 6km od grada Katerini – ekonomskog centra Pierie tj. Olimpske regije. Paralija  je lako dostupna za posetioce preko Nacionalnog autoputa E75 (izlaz na spoju Katerini ili Korinos), pokrajinskog puta Olimpiakis Aktis – Korinou i železničke pruge Katerini.
Kosmopolitske plaže Paralie šire se kilometrima sa svojim tankim, čistim i zlatnim peskom i plitkim vodama i godinama su nagrađivani evropskom plavom zastavom. U tom smislu Paralia je  letovalište naročito popularno kod porodica sa malom decom.
Bogat turistički sadržaj koje nudi ovaj epicentar turizma Olimpske regije čine ulice prepune butika, restorana, kafića, sportovi na vodi, parkići, zabavni park, sportski tereni , pešačke zone, parkirališta, pristup za osobe sa invaliditetom, kao i medicinski centar. U Paraliji ima puno marketa i jako su dobro snabdeveni a svakako je najpopularniji Lidl.Treba napomenuti da je Paralia povezana je sa Olympic Beach – om osvijetljenim priobalnim putem sa paralelnom biciklističkom stazom i pešačkom zonom za večernje šetnje.

Dodatni sadržaj

U Paraliji se može naći mesto za provod za sve generacije i to je ono što da je prednost letovanja u Paraliji. U samom mestu postoji nekoliko trgova, koje krasi zelenilo, klupe za odmor, parkići kao i zabava za najmlađe turiste, poput klackalica, tobogana, ljuljaški i bezbroj dugih sadržaja. U toku dana sve ulice su prohodne, međutim u centralnom delu, u poslepodnevnim satima, ulice se zatvaraju za saobraćaj pa postaju pešačka i šoping zona. U tom delu se može naići na veliki broj suvenirnica, prodavnica zlata, kože pa je Paralia pravi raj za one koji vole shopping. Za mlađu populaciju noćni provod je zagarantovan u nekoj od dklubova načičkanih širom Paralije. Paralija može da opravda svačija očekivanja. Gurmani u Paraliji mogu da uzivaju u fast food restoranima, tavernama, poslastičarama, kojih ima u izobilju, bukvalno na svakom koraku. Takođe, tu je i mnoštvo italijanskih restorana za ljubitelje italijanske kuhinje. Odmor u ovom čuvenom letovalištu može da bude miran ali i vrlo aktivan i nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
Paralia  predstavlja turističko odmaralište za hiljade turista koji uživaju u visokokvalitetnim uslugama i nekim od najorganizovanijih plaža. Rezervišite Vaše letovanje 2024.. u apartmani Paralia još danas po najpovoljnijim cenama i najpovoljnijim uslovima.

Wategame park KARIBA je svakako popularna atrakcija u kojem mladji a i stariji mogu uživati u vodenim toboganima, bazenima i ostalim sadržajima ovog vodenog parka.

Plaže u Paraliji i okolini

Plaža u Paraliji je dugačka, prostrana i poskovita. Pesak je zlatnožut, prilaz moru je peskovit i postepen pa je plaža u Paraliji idealna za malu decu, voda je čista i topla na pojedinim mestima se nalaže tuševi i kabine za presvlačenje. Postoji mnoštvo malih plaža do kojih možete stići pešice ili biciklom koji se iznajmljuje na ceo dan. Plaže se protežu na obali dugačkoj oko 10 km. Opremljene su ležaljkama i suncobranima koje možete iznajmiti ukoliko naručite piće iz kafića ili restorana koji se nalaze u pozadini a postoje i plaže malo izvan Paralije ka Olympic Beachu gde možete postaviti svoje peškire i suncobrane i tu nema muzike i gužve, namenjena za one koji više vole privatnost, mir i tišinu.

Izleti

Zbog činjenice da se Paralia nalazi u podnožju legendarnog Olimpa, postoji prekrasna prilika za penjanje pod nadzorom iskusnih instruktora i sa potrebnom opremom. Ovo bi mogli iskoristiti kao jednodnevni izlet autobusom. Na ovoj planini ćete naći fantastičan, svež vazduh, netaknutu prirodu i uređen nacionalni park za šetnju, pešačenje ili planinarenje.

Izlet do Soluna, zatim grad Katerini na 6km od Paralije koji možete posetiti i redovnom autobuskom linijom. U blizini Katerinija su bitna arheološka mesta poput antičkog grada Diona iz V v.pne. i Venecijanskog zamka u Platamonu. Ukoliko obiđete Platamon tokom Vašeg letovanja u Paraliji, nemojte propustiti etno selo Stari Pantalejmon koji je zaista vredan pažnje. Selo je prepuno prelepih, starih i potpuno sređenih seoskih kamenih kućica. Karakteriše ih crveni crep sa popločanim, kamenim kaldrmisanim uličicama, a centrom dominira obnovljena crkva Sv. Pantelejmon.U samom cetru sela u zelenilu ogromnog platana i senci vinove loze, smeštena su 4 mala restorana, odlično mesto da se odmorite i ručate. Ne propustite priliku dok ste tamo da popijete tradicionalnu grčku kafu, uz domaću slanu ili slatku pitu.

Ukoliko se odlučite za letovanje Paralija, sigurni smo da ćete se sa odmora vratiti puni nezaboravnih trenutaka i pozitivnih utisaka. Nadamo se da smo pružili dovoljno informacija da Paralija ove godine bude Vaš izbor za letovanje. Vaše je samo da izaberete apartmani Paralia, a tu vam možemo mi pomoći!

Letovanje u Paraliji

Paralia – Olympic Beach Put do Grčke preko Severne Makedonije

Kontakt

Prijava za newsletter

Prijavite se na našu newsletter listu

Kontakt

Nikolaja Krasnova 2, Vračar

011/3285 001, 3285 002

[email protected]
Radno vreme:
Pon-Pet 08:00-20:00 Subota 08:00-15:00 Nedelja ne radimo
Vase Pelagića 11

021/38 25 025, 38 25 026

[email protected]
Radno vreme:
Pon-Pet 08:00-20:00 Subota 08:00-15:00 Nedelja ne radimo
Cara Dušana 94

018/248 264, 249 255

[email protected]
Radno vreme:
Pon-Pet 08:00-20:00 Subota 08:00-15:00 Nedelja ne radimo
Kneza Miloša 20

017/40 58 98, 40 58 99

[email protected]
Radno vreme:
Pon-Pet 08:00-20:00 Subota 08:00-15:00 Nedelja ne radimo

Pratite nas