Kumburgaz Plaža, Turska letovanje avionom, leto turska avio, turska autobusom

Kumburgaz

Broj ponuda: 1

Turska letovanje avionom, autobusom ili sopstvenim prevozom na plažama Mramornog mora. Kumburgaz je udaljen od srpske granice samo cca. 500km. Do letovališta vodi autoput. Duga peščana plaža je idealna za odmor u Turskoj na samo 50km od Istanbula. Letovanje Kumburgaz Vam omogućava da svoje letovanje Turska pretvorite u svojevrsno putovanje kroz istoriju.

Turska letovanje – Mramorno more

U ponudi za letovanje Turska turističkih agencija u Srbiji nalazi se na desetine letovališta na različitim morima , ali poslednjih godina se kao nove neistražene destinacija za letovanje u Turskoj javljaju se letovališta na Mramornom moru kao što je Kumburgaz. Mramorno more ili, što bi Turci rekli, Marmara denizi, kontinentalno je more koje je povezano sa Crnim i Egejskim i razdvaja Aziju od Evrope. Bosfor povezuje ovo more sa Crnim morem, dok ga Dardanele vežu sa Egejskim.
U Mramornom moru nalaze se dve grupe ostrva poznatih pod imenom Prinčevska ostrva i Mramorna ostrva. Po ovim drugim celo more je dobilo ime jer se na tim ostrvima nalaze bogata nalazišta mermera. Površina Mramornog mora iznosi 11.350, dužina je 280, a najveća širina mu iznosi skoro 80 kilometara. Temperatura mora zimi je oko devet, a leti tridesetak stepeni.Obala je veoma plitka- dok dođete do dela u kome možete da se “razmašete”, skoro se umorite od pešačenja pa je u tom smislu zgodno za porodice sa malom decom.

Kumburgaz na Mramornom moru – dodajte jedan novi smisao Vašem letovanju u Turskoj

Kumburgaz kao letovalište u Turskoj u povoju sa prelepom peščanom plažom i čistim, plavim  morem  sve više mami turiste zbog svoje blizine Istanbulu i mogućnosti da se jedno letovanje pretvori u svojevrsnu turističku avanturu. Posebno treba spomenuti  klimu koja je mnogo prijatnija nego u  prenatrpanom megapolisu kao što je Istanbul pa nije ni čudo što ovde hrle i sami Turci. U tom smislu Kumburgaz bi tako mogao biti nazvan turskom verzijom “vikend” naselja zbog blizine Istanbula, međutim velika ponuda hotela govori protiv ove činjenice i daje mu epitet pravog Turskog letovališta. Inače, na Mramornom moru ima mnogo takvih naselja pogotovo na periferiji Istanbula i neka toliko odišu bogatstvom i predstavljaju oličje jedne silovite i bogate države, kakva je Tuska.

Stanovništvo

Kumburgaz kao i ovaj deo Turske čine gastarbajteri koji su svoje bogatstvo stekli radom na Zapadu, a onda u rodnoj zemlji podigli ogromne kuće ili sagradili hotele. Zanimljivo je da ovde živi mnogo građana poreklom iz Bugarske, a još više iz bivše Jugoslavije, uglavnom Bošnjaka.Nemojte da se iznenadite ako se za vreme svog letovanja u Turskoj u Kumburgazu sporazumevate bez problema i na srpskom jeziku. Svi oni su danas turski državljani, a u Tursku su dolazili u različitim periodima i okolnostima. Zato malo-malo pa na ulici možete čuti poznati jezik ili muziku, a na automobilima videti bošnjačke zastave.

Kumburgaz i Istanbul

“Bog i ljudi, priroda i umetnost ovde su zajedno, stvorivši tako savršeno mesto vredno svake posete”. Ovi poznati poetski redovi slavnog pesnika Lamartina otkrivaju njegovu ljubav prema Istanbulu, opisujući ga kao grad koji grli dva kontinenta, pružajući jednu ruku ka Aziji i drugu kao Evropi. Naša topla preporuka je da svom letovanju  u Turskoj u Kumburgazu udahnete malo avanturizma i sami osetite čari Istanbula o kojima je Lamartin pisao. Nekada poznat kao glavni grad glavnih gradova, ima mnogo karakteristika koje ga čine jedinstvenim u svetu.
Istanbul je jedini grad u svetu koji se prostire na dva kontinenta, i jedini koji je bio prestonica dve imperije, jedne za drugom – hrišćanske i islamske. Nekada prestonica Osmanske imperije, Istanbul je danas poslovni, istorijski i kulturni centar Turske, a njegova lepota leži u sposobnosti da na jednom mestu obuhvati mnoge različitosti. Istanbul je u isto vreme drevan i moderan, religiozan i sekularan, azijski i evropski, mističan i svakodnevan.Ova raznolikost je jedna od glavnih privlačnosti Istanbula. Stare džamije, palate, muzeji i bazari oslikavaju njegovu raznoliku istoriju  Valensov akvadukt, Galata most i kula,Taksim, Dolmabahče saraj, Ortakoy ,Topkapi zamak, Plava džamija, Aja Sofija, Vaseljenska Patrijaršija… Poznata šoping zona u Taksimu odiše životom i zabavom, dok mirna lepota Bosforskog moreuza, Prinčevskih ostrva i okolnih parkova donosi blagi dodir mira u inače haotičnu metropolu.
Posetite kulturno-istorijske spomenike, ili uživajte  u vožnji brodom Bosforom, kupujte i cenjkajte se u nekom od bezbroj shopping molova…Probajte! Jako je zabavno ! Turci  će se uvrediti ukoliko se ne cenjkate sa njima i ne pokušate da im oborite cenu, to je prosto deo njihove kulture.
Ukoliko želite da se bolje upoznate sa ovim letovalištem i šta možete da očekujete ukoliko je Vaš izbor za letovanje u Turskoj ove godine baš Kumburgaz možete pročitati i naš blog.
Avio aranžman za Tursku, Kumburgaz  biće realizovan svake nedelje direktnim letom iz Beograda za Tursku (Istanbul).
Uživajte u tradicionalnom turskom gostoprimstvu, odmarajte se na peščanoj plaži i kombinujte svoje letovanje u Turskoj (avionom, autobusom ili sopstvenim prevozom) sa posetom Istanbulu.
Turska letovanje po najpovoljnijim cenama. Plaćanje u ratama.

Preuzmite uputstvo za dolazak u Kumburgaz, letovanje sopstvenim prevozom.
Kontakt

Prijava za newsletter

Prijavite se na našu newsletter listu

Kontakt

Nikolaja Krasnova 2, Vračar

011/3285 001, 3285 002

[email protected]
Radno vreme:
Pon-Pet 08:00-20:00 Subota 08:00-15:00 Nedelja ne radimo
Vase Pelagića 11

021/38 25 025, 38 25 026

[email protected]
Radno vreme:
Pon-Pet 08:00-20:00 Subota 08:00-15:00 Nedelja ne radimo
Cara Dušana 94

018/248 264, 249 255

[email protected]
Radno vreme:
Pon-Pet 08:00-20:00 Subota 08:00-15:00 Nedelja ne radimo
Kneza Miloša 20

017/40 58 98, 40 58 99

[email protected]
Radno vreme:
Pon-Pet 08:00-20:00 Subota 08:00-15:00 Nedelja ne radimo

Pratite nas