Tasos ostrvo

Tasos, ostrvo

Broj ponuda: 4
-5%
Budget Eleni

Eleni

Limenaria (Tasos, ostrvo)
Od 22.08.
10 noći
Od plaže: 40 m
Usluge:
NA
od 257 € po osobi

Letovanje na Tasosu

Grčko ostrvo Tasos je prelepo zeleno grčko ostrvo smešteno u severnom delu Egejskog mora. Kao destinacija sa utabanom turističkom stazom, Tasos je savršen za opuštajući odmor daleko od gužve i vreve! Pogledajte našu bogatu ponudu hotela i apartmana na Tasosu. Pročitajte zašto da izaberete baš letovanje na Tasosu.

Razlozi zbog kojih treba da se odlučite za letovanje na Tasosu

Okružene bujnim zelenilom i kristalno čistim vodama, plaže Tasosa predstavljaju jedinstveni prirodni pejzaž. Na nekim plažama se nalaze suncobrani i ležaljke, kao i objekti za vodene sportove, dok su druge prirodno netaknute. Paradise, Makriammos, Zlatna plaža Tasos, Aliki, Metalia i Livadi su neke od najboljih plaža na Tasosu! Zaronite u kristalno čiste vode ovih plaža, izležavajte se na suncu, a zatim probajte lokalne specijalitete u tavernama pored mora. Možete li zamisliti savršeniji dan na plaži? Mislim da je ovo dovoljno spomeniti da provedete letovanje na Tasosu.

Letovanje na Tasosu
Letovanje na Tasosu

Ostrvo Tasos je, osim po svojim prelepim plažama, poznato i po pešačkim stazama. Mnogo planinarskih staza prolazi ostrvom i vodi do tradicionalnih sela na padinama, impresivnih klisura i misterioznih pećina. Drevna Agora iznad Limenasa i manastir Arhangela Mihaila upoznaće vas sa istorijom i tradicijom ostrva!

Šta videti na Tasosu?

Tasos je atraktivno ostrvo sa prelepim plažama, zelenim pejzažom i tradicionalnom arhitekturom. Kako je ovo mesto sa dugom istorijom, najzanimljivije razgledanje Tasosa je Drevna Agora, mesto sa starim hramovima, ostacima svetilišta, Drevnim pozorištem i drugim zgradama. Veoma je zanimljiv i manastir Arhangela Mihaila, zaštitnika ostrva, sa prekrasnim pogledom na more. Mnogo planinarskih staza prelazi centar Tasosa, vodeći do planinskih vrhova i tradicionalnih sela, kao što su Panagia, Potamia i Theologos, gde se nalazi lep muzej folklora.

Drevna Agora na Tasosu. Drevna Agora je bila političko, administrativno i versko središte drevnog grada Tasosa. Smešteno blizu pešačkih staza blizu centra Limenasa, ovo je najvažnije arheološko nalazište na ostrvu. Iako je izgradnja agore sistematičnije započeta u 4. veku pre nove ere, najranije gradnje na tom mestu datiraju iz 6. veka pre nove ere.

Arheološko nalazište Aliki. Tokom antike, Aliki je bio kraljevina sa velikim brojem stanovništva i velikom lukom.

Arheološki muzej. Ovaj zanimljiv muzej nalazi se u glavnom gradu Tasosa, gradu Limenas. Prikazani se različiti nalazi iz drevne Agore i drugih mesta iskopavanja na Tasosu, kao što su grnčarija, statue, figurice, nakit i drugi.

Manastir Arhangela Mihaila. Manastir Arhangela Mihaila nalazi se na putu za Aliki, oko 25 km, južno od Limenasa. To je najveći i najpopularniji manastir Tasos i datira iz 18. veka. U manastiru je sačuvana zbirka verskih članaka i dela koje su stvorili monasi. Najvredniji od njih je deo Svetog klina sa krsta prilikom raspeća Isusa Hrista.
Letovanje na Tasosu
Letovanje na Tasosu
Laguna Giola. Giola je prirodni stenoviti bazen koji se nalazi u regionu Astris. Visina stena dostiže i do 8 m odakle plivači mogu zaroniti u bistre vode. Kurs prema Gioli je naporan i moraćete da pešačite.

Ne propustite!!!

Šta obavezno da probate od hrane i pića na Tasosu!!!

Mesta za jelo i piće na Tasosu su brojna i raširena su širom ostrva. Restorani, kafeterije i barovi nalaze se u najposećenijim mestima na Tasosu, poput Limenasa, Limenarije, Potosa, Pefkari i drugih. Tradicionalne kafane su takođe raširene na trgovima planinskih sela i duž prometnih plaža, nudeći lepu atmosferu za uživanje u ručku ili večeri.

Šoping i suveniri?

Ostrvo Tasos poseduje veliku raznolikost prodavnica koje su uglavnom koncentrisane u njegovom glavnom gradu (Limenas) i svim turističkim odmaralištima.

Odeća, obuća, suveniri, dragulji, starine i proizvodi od kože neki su od mnogih proizvoda dostupnih u prodavnicama na Tasosu.

Mnoge prodavnice prodaju lokalne ostrvske proizvode poput majčine dušice, meda, maslina, maslinovog ulja, predmeta od maslinovog drveta, predmeta od mermera, peciva, ouza i vina.

Scuba diving

Brojni ronilački centri Tasosa imaju svoju bazu na ostrvu, posebno u turističkim mestima poput Potosa, Pefkarija, Prinosa i Limenarije. Ovi centri nude kurseve za sve nivoe, iznajmljuju opremu i organizuju ronilačke izlete na Tasos na zanimljive lokacije. Popularna mesta za ronjenje na Tasosu uključuju podvodne stene San Antonija u blizini Potosa, stenu Pefkari i ostrvo Device Marije gde ronioci mogu videti ostatke drevnog drvenog broda.

Planinarenje

Planina Ipsarion na Tasosu: Najupečatljiviji predeo Tasosa je planina Ipsarion, smeštena u centru ostrva. Zelena planina prekrivena borovima postavlja pozadinu za belo peščano ostrvo. Najviši vrh planine je oko 1.208m nadmorske visine. Na vrhuncu Ipsariona možete uživati u pogledu na celo ostrvo.

Pješačenje do planine Ipsarion je popularna turistička aktivnost. Putevi su dobro obeleženi kako bi olakšali opuštajuće putovanje do vrha planine. Ovi putevi su ranije korišćeni za povezivanje ostrvskih sela pre nego što je postavljen glavni put. Započećete planinarenje u Skali Potamiji, gde se nalazi koren Ipsariona.

Nadam se da smo uspeli da Vas ubedimo da provedete svoje letovanje na Tasosu.

Preuzmite uputstvo za dolazak na Tasos, letovanje sopstvenim prevozom.

Tasos apartmani i studija, letovanje u vili KaPaHi

Ostrvo Tasos (Limenaria, Pefkari, Potos) Put do Grčke preko Severne Makedonije

NOVE VILE U PONUDI – Grčka apartmani 2022

Kontakt

Prijava za newsletter

Prijavite se na našu newsletter listu

Kontakt

Nikolaja Krasnova 2, Vračar

011/3285 001, 3285 002

[email protected]
Radno vreme:
Pon-Pet 08:00-20:00 Subota 08:00-15:00 Nedelja ne radimo
Vase Pelagića 11

021/38 25 025, 38 25 026

[email protected]
Radno vreme:
Pon-Pet 08:00-20:00 Subota 08:00-15:00 Nedelja ne radimo
Cara Dušana 94

018/248 264, 249 255

[email protected]
Radno vreme:
Pon-Pet 08:00-20:00 Subota 08:00-15:00 Nedelja ne radimo
Kneza Miloša 20

017/40 58 98, 40 58 99

[email protected]
Radno vreme:
Pon-Pet 08:00-20:00 Subota 08:00-15:00 Nedelja ne radimo

Pratite nas