Letovanje Polihrono apartmani - Halkidiki - Grčka , plaža Polihrono

Polihrono

Broj ponuda: 1

Polihrono leto – dobro došli na Halkidiki, omiljenu destinaciju za letovanje u apartmanima za većinu Srba. Jedno od najlepših destinacija Halkidikija je  Polihrono. Smešteno u zalivu Toroneos, ima veliku peščanu plažu, sa postepenim ulaskom u more pogodnom za decu.

POLIHRONO (apartmani) – KASANDRA – HALKIDIKI

Leto Polihrono, Samo spominjanje ovih reči budi želju za uživanjem u prelepim dugim peščanim plažma, kupanjem u kristalno čistoj vodi egejskog mora i u prelepim izlascima sunca u Polihronu, Pefkohoriju ili zalascima sunca u Skala Furki. Miris borova koji okružuju Polihrono (letovalište na Halkidikiju), dugo uredjeno šetalište, giros, suflaki, suvenirnice bude želju u Vama da se odmah spakujete i krenete na svoje letovanje. Apartmani u Polihronu spremni su za Vas. Sve je to prva pomisao kada spomenemo Grčku. Ali, da li je neko od vas pomislio na „živopisno cveće“?

Polihrono je udaljeno oko 95 km od Soluna (od Niša 510km, od Beograda 750km, od Novog Sada 830km, od Vranja 395km) na istočnom delu poluostrva Kasandra na mestu drevnog grada Neapolisa. Danas u ovom gradiću stalno živi oko 1050 ljudi. Tokom leta turizam (najam apartmana u Polihronu – letovanje) je glavni izvor prihoda ovog mesta. Mnogi kafići, restorani, barovi, prodavnice, nalaze se na uređenoj promenadi uz plažu. Između mora i šetališta nalazi se 7 km duga i vrlo čista peščana plaža, koja svake godine biva nagrađena plavom zastavom. Zbog lokacije na istoku Kasandre na svom letovanju u Polihronu možete uživati u zapanjujućem izlasku sunca, dok ispijate prvu jutarnju kafu na terasi Vašeg apartmana u Polihronu . Van sezone stanovnici se uglavnom bave poljoprivredom, preradom maslina i proizvodnjom meda. Najbolji domaći med na Halkidikiju možete kupiti kod naših komšija Janisa i Takisa, a naš ljubazni predstavnik je stalno smešten u apartmanima u Polihronu “Green Gardens”. Vam stoji na raspolaganju 24h za svaku vrstu pomoći. Središte sela krasi crkva Svetog Atanasija (sagrađena 1912. godine), zaštitnika Polihrona. Malo dalje na trgu je starija crkva „Hristovog rođenja“ iz 1863. godine.

Istorijsko nasleđe Polihrona

Ako provedete svoj odmor u Polihronu bićete iznenađeni istorijskim nasleđem ovog mesta. U blizini ulaza u Polihrono, pod brdima borove šume, još uvek počiva drevni grad – akropola. U cilju očuvanja šume nisu izvršena široka arheološka iskopavanja. Tokom manjih iskopavanja u Polihronu otkrivena je retka verzija helensko-rimskog sunčanog sata koja je mogla da prikaže vreme i datum. Prema pretpostavkama, sunčani sat je bio postavljen u hramu (najverovatnije u hramu ‘Amon Zevsa’). Za razliku od običnih sunčanih satova koji rade samo na mestu gde su postavljeni, ovaj retki pronalazak pokazuje tačno vreme i datum ne samo za Halkidiki, već i za Rim, Francusku i Kinu. Pronašao ga je iz ruševina kuće iz kasne antike tim arheologa koji je predvodila Bettina Tsigarida, arheolog sa dugogodišnjim iskustvom u oblasti Halkidiki i Kasandra. Zahvaljujući njenom radu otkriveno je mnoštvo jedinstvenih predmeta, kao i opsežni tragovi o vinogradarstvu, pčelarstvu na istorijskom području Halkidikija. Istorijsko naseljavanje na području Polihrono započelo je oko 650. pre Hrista uspostavljanjem drevnog grada Neapolisa od strane kolonista Eretrije. Grad je preživeo mnoge invazije varvara pre nego što su ga konačno uništili Huni 540. godine. Tokom revolucije 1821. godine, Osmanlije su selo potpuno spalili. Nekoliko godina kasnije malobrojni preživeli koji su uspeli da izbegnu progon, vratili su se i obnovili selo. U avgustu 2014. godine otvoren je muzej narodne kulture (u kamenoj zgradi iza crkve Svetog Atanasija), sa ciljem očuvanja istorije i kulturnog nasleđa Polihrona. Ovaj muzej je na samo par koraka od vaših apartmana u Polihronu, nemojte ga propustiti.

Da li bi ste proveli svoje letovanje u Grčkoj u gradiću „živopisnih cvetova“?

Polihrono su u 11. veku nove ere, obnovili su ga poljoprivrednici i stočari. Zbog živopisnog izgleda, boja, mnoštva cvetova i prirodnih lepota ovo mesto je dobilo ime „Polihro“ (mnoštvo boja). Zbog promena u jeziku, prvobitni naziv je promenjen u Polihrono, kako se zove i danas.

Polihrono grad najvećeg karnevala na Halkidikiju

Vredni meštani su se potrudili da ponude mnogo više od letovanja i apartmana u Polihronu. Sedmodnevni karnival počinje u četvrtak ‘Tsiknopemti’ (‘Četvrtak dima mesa sa roštilja’. U drugim kulturama poznat kao “Debeli četvrtak”). Svečano otvaranje propraćeno je besplatnim ražnjićima (suflaki) i vinom na glavnom gradskog trgu. Muziku sviraju lokalni bendovi, a plesne predstave izvode lokalni folklni asambli. Tu je još i karnevalska proslava za decu sa klovnovima i iznenađenjima. Vrhunac karnevala je u subotu kada se na gradskom trgu odigrava karnevalsko venčanje sa ukrašenim kočijama, spektaklom uz puno vina, souvlakija, muzike, zabave i maski. Karnival se završava ‘paljenjem karnevala’, gde drugo nego na prelepoj pešanoj plaži Polihrona. Karnival je danas izašao iz lokalnih okvira i predstavlja jednu od glavnih zabavnih atrakcija Halkidikija. Možda svoje letovanje u Grčkoj upotpunite i nekim odmorom na Halkidikiju u zimskim mesecima?

Polihrono, borova šuma sa jezerom kornjača

Budite se u svom apartmanu u vili „Green Gardens“. Uživate u svom letovanju u Polihronu, ali želite da se malo prošetate? U planinama blizu Polihrona, skriveno u borovoj šumu, na nadmorskoj visini od 300m nalazi se malo jezero Mavrobara. Zbog svoje ekološke važnosti, ova teritorija je 1997. godine postala područje rezervata prirode. Ovo jezero je preživelo vekove i u njemu su smeštene tri različite vrste retkih kornjača. Istraživači iz mnogih zemalja fascinirani su ovim biotopom. U neposrednoj blizini jezera nalazi se mali prirodni izvor vode za piće. Ako se uputite na Marvobaru ima smisla spakovati i malo hleba kako biste osigurali društvo kornjača. Prekrasan pejzaž i mala kapela upotpunjuju idilični utisak. Do Mavrobare je moguće stići i automobilom, ali je put prašnjav i neasfaltiran.

Želite da stignete do svog apartmana u Polihronu sopstvenim prevozom?

Polihrono je udaljeno od Niša 515km, od Beograda 755km, od Novog Sada 835km, od Vranja 505km. Nalazi se na poluostrvu Halkidiki ,na Kasandri – “prvom prstu”. Posle prelaza Evzoni, pratite putokaze za Atinu. Ubrzo nakon granice sa desne strane nalazi se pumpa Eko-Polikastro, zgodna za odmor i predah. Na 50-ak km od graničnog prelaza, dolazite do prvog skretanja za Edesu, a nakon 400m i isključenja za Solun. Ovim putem prolazite kroz industrijsku zonu Soluna. Tu pratite table Halkidiki. Kada dođete do semafora, posle podvožnjaka, tu idete levo za Ring road i ponovo pratite znak za Halkidiki, nakon toga pratite tablu Kassandra. Prolazite pored isključenja za Nea Mudanju, put Vas vodi do Nea Potidee gde prelazite na Kassandru. Vozite oko 20 km do kružnog toga i skrećete levo. Prolazite kroz mesta Kalitea, Kriopigi i nakon toga dolazite do table Polihrono. U Polihronu odmah kod benzinske pumpe skrećete levo, a potom desno. Već ćete uočiti tablu „GREEN GARDENS“. Dobrodošlicu će Vam poželeti nasmejano lice našeg domaćina. Vaše letovanje na Halkidikiju u apartmanima u Polihronu može da počne. Ako ste pravi hedonista nudimo Vam i autobuski prevoz do Polihrona sa polascima iz većine velikih gradova Srbije.

Kako bi lakše došli na destinaciju svojim automobilom spremili smo za Vas uputstvo za dolazak na Halkidiki. Uživajte u Vašem letovanju u Polihronu.

Smeštaj u komfornim apartmanima u Polihronu (Kasandra, Halkidiki), idealno za porodični odmor

Radili ste preko cele godine i spremate se za Vaš zasluženi letnji odmor? Letovanje u apartmanima na Halkidikiju je pravi izbor za Vas, a pre svega apartmani „Green Gardens“ u Polihronu. Sa više od 35 godina iskusta sa ovom vrstom smeštaja trudili smo se da Vam u našim apartmanima pružimo sve ono što Vam negde drugde nedostaje.

Došli ste posle višečasovnog putovanja autobusom (ili automobilom)? Najpre parkirajte svoj auto na jednom od 2 javna parkinga u blizini kuće. Treba Vam odmor? Duboko udahnite čist morski vazduh pomešan sa mirisom borovih šuma u našem dvorištu površine 1200m2. Navucite blackout zavese i odaberite svoj krevet u apartmanima „Green gardens“ sa „debelim“ standardnim dušekom. I Vi i vaša deca imaće miran san, a ako vas je petoro tu je i dodatni rančo krevet. Komfor na letovanju u Polihronu u renoviranom apartmanima je zagarantovan ako smeštaj ima 33m2, a kuhinja nova i kompletno opremljena. Ako izađete na terasu biće dovoljno mesta i za komšije da sa vama popiju kafu uz neizostavan uzo. Pri tom ćete iz sobe imate pogled na travnjak ili cveće, jer su naši apartmani sa vrtom i kompletno ogradjeni radi bezbednosti Vaše dece. A za Vašu bezbednost brine i 12 kamera. Dok se Vaša deca igraju na velikom travnjaku, vi bezbrižno možete da pogledate TV program na LED televizorima od 32“ sa mnoštvo grčkih, satelitskih i 6 srpskih kanala. Najkvalitetniji internet (u skladu sa lokacijom) je zagarantovan u celoj kući. Kada se rešite da se prošetate do prelepe peščane plaže Polihrona ona je na samo 150m od vas. I to njen najširi i najlepši deo sa kristalno čistim morem. Pobodite svoj suncobran ili se prepustite uslugama nekog od mnogobrojnih kafića sa diskretnom muzikom. Pravo mesto za porodični odmor. Izaberite naše apartmane u Polihronu na Halkidikiju u Grčkoj i platite na mnogo rata uz najveće popuste za rane rezevacije i last minute ponude.

Detaljnije možete pogledati u našem blog-u o apartmanima u Polihronu “Green Gardens”.

Supermarketi, pekara, apoteka, pošta i najbolji giros u Polihronu, sve na dohvat ruke

Iako su smešteni na samo 100m od centra apartmani „Green Gardens“ pružaju mir koji Vam je potreban. A svakako Vam je bitno da Vam je na letovanju sve na dohvat ruke. Lokacija naših apartmana na Halkidikiju omogućava da Vam je sve na 100m od Vas. Tu su 2 dobro opremljena velika supermarketa „Bazar“ i „Fatma“, pekara „Lemonis“, apoteka i najbolji giros i suflaki na Halkidikiju „Doctor of hunger“, kafe – poslastičara „Cafe Cafe“. Na glavnom šetalištu možete naći na desetine restorana sa morskom, tradicionalno grčkom i italijanskom kuhinjom. A ako želite da isprobate svoja kulinarska umeća u sklopu dvorišta naših apartmana u Polihronu nalazi se prelepi zidani roštilj. Medjugradski autobus Vas više puta dnevno vozi do regionalnog centra Nea Moudania (sa čuvenom plažom Nea Flogita) ili do obližnjih mesta Hanioti i Pefkohori.

30+ godina iskustva su dovoljan razlog da svoje letovanje u apartmanima u Polihronu poverite našoj turističkoj agenciji.

Polihrono apartmani, letovanje u Green Gardens

KASANDRA (Nea Flogita, Nea Mudanja, Polihrono, Pefkohori) Put do Grčke preko Severne Makedonije

Kontakt

Prijava za newsletter

Prijavite se na našu newsletter listu

Kontakt

Nikolaja Krasnova 2, Vračar

011/3285 001, 3285 002

[email protected]
Radno vreme:
Pon-Pet 08:00-20:00 Subota 08:00-15:00 Nedelja ne radimo
Vase Pelagića 11

021/38 25 025, 38 25 026

[email protected]
Radno vreme:
Pon-Pet 08:00-20:00 Subota 08:00-15:00 Nedelja ne radimo
Cara Dušana 94

018/248 264, 249 255

[email protected]
Radno vreme:
Pon-Pet 08:00-20:00 Subota 08:00-15:00 Nedelja ne radimo
Kneza Miloša 20

017/40 58 98, 40 58 99

[email protected]
Radno vreme:
Pon-Pet 08:00-20:00 Subota 08:00-15:00 Nedelja ne radimo

Pratite nas