Montecatini 3*

Za polazak 30.04.2024. smeštaj je planiran u hotelu sa 3* u Montekatiniju tipa Cappelli, Brennero Varsavia, Alba, Montebello…

Sadržaj

 • Recepcija
 • Internet
 • Bar
 • Restoran
 • Klima
 • Parking

Način usluživanja

 • Doručak - kontinentalni
Polazak
Povratak
30. 04.
05. 05.
Dana/Noći 6/3
Standardna soba
ND PO OSOBI 196 €
210 €
DODATNA OSOBA196 €
210 €
JEDNOKREVETNA326 €
350 €
ND - noćenje sa doručkom

Za polazak 30.04.2024. smeštaj je planiran u hotelu sa 3* u Montekatiniju tipa Cappelli, Brennero Varsavia, Alba, Montebello...


POPUST ZA RANE REZERVACIJE 7%

(za uplatu u celosti, do popune određenog broja soba u hotelu, broj mesta je ograničen).

NAČIN PLAĆANJA u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate:

 • 30% akontacija kod prijave, ostatak u maksimum 8 MESEČNIH RATA PO ZAVRŠETKU PUTOVANJA i to: čekovima građana sa upisanim datumima dospeća 15. u mesecu ili administrativnom zabranom (dostavljaju se najkasnije 21 dan pre početka korišćenja aranžmana)
 • Platnim karticama
 • FAKTORING: ODLOŽENO NA 6 RATA, BEZ KAMATE, BEZ UVEĆANJA, kreditnim karticama Banca Intesa, kartica se provlači na ceo iznos cene aranžmana prilikom rezervacije ili na ostatak duga najkasnije 21 dan pre početka korišćenja aranžmana (moguće samo u poslovnicama Eurotursa).

Troškovi otkaza rezervacije naplaćuju se po otkaznoj skali (minimalni iznos 2000 dinara po odrasloj osobi bez obzira na razlog otkaza), osim kada aranžman otkazuje organizator putovanja. Svaka promena rezervacije (imena putnika, smeštajnog objekta i datuma boravka) tretiraće se kao otkaz aranžmana i naplaćivati u skladu sa ugovorom o putovanju i Opštim uslovima putovanja.

KEPP: ee185bbe-9913-4f5e-9ea1-3fbad0e39361 | Cenovnik: 553 | Update: 30.12.2023 12:23
1. dan
1. dan Niš – Beograd (* Novi Sad) – Montekatini
Polazak sa parkinga Mol pumpe preko puta fabrike Filip Moris u 11,00 h. Direktna vožnja do Beograda. Usputna zadržavanja prema potrebi. Polazak iz Beograda ispred muzeja istorije Jugoslavije (kuća cveća) u 15,00 h, *(transfer iz Novog Sada do Beograda u 13,30 h sa bivše autobuske stanice ATP Vojvodina). Noćna vožnja kroz Hrvatsku, Sloveniju, Italiju prema mestu Montecatini.
2. dan
2. dan Montecatini
Dolazak u Montecatini u kasnijim popodnevnim satima. Smeštaj u hotel. Noćenje.
3. dan
3. dan Montecatini – (FIRENCA, razgledanje grada)
Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti. Noćenje. Fakultativa: Celodnevni zlet do Firence. Autobusom od Montecatinija do parkinga u Firenci. Od parkinga prevoz gradskom železnicom do istorijskog centra grada. Panoramska šetnja u pratnji lokalnog vodiča: crkva i Trg Santa Kroče, Trg Sinjorija sa starom palatom i galerijom Lanci, galerija Ufici, Ponte vekjo, Porčelino, Trg Republike, katedrala Sv. Marija Cvetna, krstionica Sv. Jovana sa Rajskim vratima, Đotov zvonik, Bruneleskijeva kupola, biblioteka Laurencijana, grobnica porodice Mediči, crkva Sv. Marija Novela... Slobodno za individualno razgledanje grada do večernjih sati. Povratak na parking gradskom železnicom u dogovoreno vreme, nastavak putovanja za Montecatini.
4. dan
4. dan Montecatini (SIJENA & SAN ĐIMINJANO)
Doručak. Slobodan dan za individualni program. Noćenje. Fakultativa: celodnevni izlet autobusom: Sijena - panoramska šetnja u pratnji lokalnog vodiča: Trg del Kampo, katedrala Sveta Marija od Stepenica, crkva Sv. Domenika, Trg Salimbeni sa najstarijom javnom bankom na svetu „Monte dei Paschi“, Trg Tolmeji… San Điminjano – srednjevekovni gradić, u tipično toskanskom pejzažu sa zasadima vinove loze od koje se dobija čuveno vino Vernaća di San Điminjano. Panoramska šetnja i razgledanje: Trg sa bunarom, tornjevi (Salvući, Petini, Kiđi...), gradska palata...Povratak u Montecatini.
5. dan
5. dan Montecatini – LA SPECIJA (Nacionalni park „CINQUE TERRE“ – PET ZEMALJA)
Doručak. Napuštanje hotela. Slobodno vreme do večernjih sati kada je planiran polazak za Srbiju. Fakultativa: odlazak La Speciju, primorski i ujedno najveći grad Versilijske rivijere. Panoramsko razgledanje La Specije: Pjaca Batista, Gradska katedrala, ulica Kavur... Odlazak do nacionalnog parka „Ćinkve tere“. Vožnja železnicom koja povezuje svih pet naselja nacionalnog parka: Monterosa al Mare, sa kućama u obliku kula i uskim ulicama; Vernaca izgrađena na uzvišenju sa crkvom Sv. Margarite Antiohijske iz 13. veka u gotskom stilu; Kornilja, najmanje naselje okruženo vinogradima, jedino je naselje koje se ne spušta do mora. Sa platoa u blizini crkve Sv. Petra mogu se videti ostala četiri naselja. Manarola sa odbrambenim kulama, izgrađena delom uz more, delom na brdu. Riomađore, najveće među naseljima, sagrađeno duž potoka Mađore na stenovitim padinama, amfitetralnog oblika. Polazak za Srbiju.
6. dan
6. dan Beograd – Niš
Dolazak u Beograd u pre podnevnim satima *(transfer za Novi Sad). Nastavak puta za Niš, dolazak u Niš u po podnevnim satima. Prestanak aranžmanskih usluga.
U CENU ARANŽMANA JE URAČUNATO:
 • Prevoz na navedenim relacijama povišenim solo ili spratnim turističkim autobusom sa a/c i a/v uređajima, sa polaskom iz Beograda, za ostala mesta doplata prema cenovniku.
 • Smeštaj u dvo i trokrevetnim sobama (treći ležaj pomoćni) na bazi 3 noćenja sa doručkom u hotelu 3* tipa Capelli, Brennero Varsavia, Alba, Montobello ili odgovarajućem u Montekatiniju, doručak kontinentalni
 • Licenciranog pratioca grupe
 • Troškove organizacije
U CENU ARANŽMANA NIJE URAČUNATO:
 • Polisu međunarodnog putnog i zdravstvenog osiguranja
 • Individualne, vanprogramske troškove koje putnik načini u sredstvima javnog prevoza, u smeštajnim i objektima ishrane, na lokalitetima...
 • Obaveznu komunalnu taksu (plaća se na recepciji hotela): 1 EUR po noćenju i osobi
 • Fakultativne sadržaje programa
NAPOMENE VEZANE ZA PROGRAM PUTOVANJA:
 • 6 dana autobusom, minimum 55 putnika
 • Fakultativa 1: Firenca, cena 30 EUR po osobi, minimum 25 osoba. Cena obuhvata: autobuski prevoz do parkinga u Firenci i nazad, kartu za gradski prevoz (gradska železnica) od parkinga do istorijskog centra grada i nazad do parkinga, lokalnog vodiča, parking. Cena ne obuhvata: ulaznice za navedene objekte u Firenci.
 • Faklutativa 2: San Điminjano, Sijena cena 40 EUR po osobi, minimum 30 osoba. Cena obuhvata: autobuski prevoz, lokalnog vodiča u Sijeni, parking, eko i komunalne takse. Cena ne obuhvata: ulaznice za navedene objekte u San Điminjanu, Sijeni.
 • Fakultativa 3: Cinque Terre, cena po osobi 50€, minimum 30 osoba. Cena obuhvata:autobuski prevoz, parking, voznu kartu.
Vrsta doplate doplata
Doplata za polazak Aleksinac (putovanja ka severu) 15 €
Doplata za polazak Beograd (putovanja ka severu) 0 €
Doplata za polazak Ćuprija (putovanja ka severu) 15 €
Doplata za polazak Jagodina (putovanja ka severu) 15 €
Doplata za polazak M. Požarevac (putovanja ka severu) 15 €
Doplata za polazak Niš (putovanja ka severu) 15 €
Doplata za polazak Novi Sad (putovanja ka severu) 15 €
Doplata za polazak Paraćin (putovanja ka severu) 15 €
Doplata za polazak Pojate (putovanja ka severu) 15 €
Doplata za polazak Pož. petlja (putovanja ka severu) 15 €
Doplata za polazak Smederevo (putovanja ka severu) 15 €
Doplata za polazak Svilajnac (putovanja ka severu) 15 €
Doplata za polazak V. Plana (putovanja ka severu) 15 €

Putnici su u obavezi da se 24h pre početka putovanja informišu o tačnom vremenu i mestu polaska (ili na sajtu organizatora). Na mesto polaska dolazi se 30 minuta ranije u slučaju autobuskog, odnosno 3 sata ranije u slučaju avio prevoza.

Kod autobuskih aranžmana prevoz se vrši visokopodnim, spratnim autobusima ili kombi-vozilima, automobilima sa klimatizacijom i audio opremom. Pauze radi usputnog odmora su predviđene na oko 4,5 sata vožnje; na usputnim stajalištima ili benzinskim pumpama, a u zavisnosti od uslova na putu, „Zakona o bezbednosti saobraćaja“ i raspoloživosti kapaciteta stajališta. 

Raspored sedenja u autobusu određuje se kompjuterski, s tim da će se u spratnom autobusu sedišta računati počev od prvih sedišta u prizemlju. Ako putnik želi rezervaciju određenog sedišta rezervacija će se izvršiti uz uplatu 20 € u dinarskoj protivvrednosti. 

Putnik je dužan da vodi brigu o svim svojim stvarima unetim u prevozno sredstvo. Prtljag treba da bude obeležen sa upisanim imenom i prezimenom putnika, da bi bio lakše identifikovan. Zbog ograničenog prostora u autobusu prtljag je ograničen na 1 komad ručnog i 1 komad (maksimalni zbir dimenzija prtljaga dužina+širina+visina=158cm i težina 23kg) u prtljažnom prostoru vozila, po punoplativoj osobi. Organizator zaržava pravo naplate prekomernog ili predimenzioniranog prtljaga 20€/komadu i smeru). Eventualna oštećenja prtljaga putnik je u obavezi da odmah prijavi kod vodiča ili turističkog pratioca, naknadne reklamacije neće biti prihvaćene. Agencija kao i prevoznik ne snose nikakvu odgovornost  za zaboravljeni prtljag. Nažalost naši autobusi nemaju tehničke mogućnosti za prevoz kućnih ljubimaca pa je prevoz istih nemoguć.

Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilazaka, termina polazaka, uslova na putu i graničnim prelazima…).

Organizator putovanja zadržava pravo korekcije programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. promena radnog vremena lokaliteta, muzeja, prodavnica i šoping centra, gužve na granicama, gužve u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak, praznika, velikih hepeninga…).

Zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja, kao i poštovanja vremena ostalih putnika iz grupe, ne garantujemo mogućnost zadržavanja na granici, radi overe računa i povraćaja poreza iz Evropske Unije (TAX FREE).

Cene iskazane u tabeli su za polaske iz Niša ili Beograda (garantovani polasci), za polaske iz drugih gradova minimum je 20 prijavljenih osoba uz doplate ili popuste.

NAPOMENE U VEZI SMEŠTAJA:

U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 15h, a napuštaju se poslednjeg dana boravka najkasnije do 09 h. Svaka smeštajna jedinica ima tuš/WC (ako u programu putovanje nije drugačije navedeno). Smeštaj iz ove ponude registrovan je, pregledan i standardizovan od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalazi. 

Opisi i fotografije smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih jedinica, organizator ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata; bez mogućnosti uticaja organizatora.

U smeštajnim jedinicama treći i četvrti ležaj su po pravilu pomoćni. Dimenzija i izgled pomoćnog ležaja zavise od mogućnosti smeštajnih objekata, može biti sofa na  razvlačenje, ali je uglavnom standardne veličine. Organizator putovanja na to nema uticaja. 

Organizator putovanja ne može da utiče na razmeštaj po sobama, jer to isključivo zavisi od recepcije smeštajnog objekta.

Dostupnost nekih od dopunskih sadržaja zavisi isključivo od smeštajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj, WiFi…) i po pravilu se doplaćaju. Korišćenje interneta je predvidjeno na recepciji i brzina je nezadovoljavajuća zahtevnijim korisnicima.

Ako drugačije nije navedeno način usluživanja obroka je kontinentalni

NAPOMENE U VEZI FAKULTATIVNIH IZLETA I USLUGA:

Fakultativni izleti i usluge nisu obavezni deo programa. Realizacija istih zavisi od broja prijavljenih putnika (ako drugačije nije navedeno minimum 30). Cena se sastoji od troškova rezervacije, prevoza, vodiča, organizacije… 

Termini fakultativnih izleta i usluga su promenljivi i zavise od objektivnih okolnosti: slobodnih termina po lokalitetima, slobodnih termina vodiča, mogućnosti prevoza, vremenskih uslova…. Organizator ne garantuje realizaciju fakultativnih izleta.

Fakultativni izleti i usluge plaćaju se inopartneru na licu mesta, u efektivi i po cenama iskazanim u pisanom programu organizatora.

OSTALE NAPOMENE:

Za sve informacije date usmenim, telefonskim ili elektronskim putem organizator ne snosi odgovornost. Validan je samo pisani program putovanja organizatora, istaknut u prostorijama agencije.

Rok za prijavu uglavnom zavisi od popunjenosti. Preporuka je da se raspitate o aranžmanu minimum 4 – 8 nedelja unapred.

Popusti za rane rezervacije, last minute, akcijski popusti važe samo za ograničeni broj mesta. Organizator zadržava pravo ukidanja ovih popusta u bilo kom trenutku. Prilikom računanja popusta cena po osobi/danu se zaokružuje na prvi veći ceo broj.

Ako u programu putovanja nije drugačije navedeno način plaćanja je u celosti najkasnije 3 nedelje pre polaska

Maloletni putnici ukoliko putuju bez roditelja, moraju imati overenu saglasnost roditelja, prema važećim propisima.

Sva vremena u programima putovanja data su po lokalnom vremenu zemlje u kojoj se boravi.

Putnici koji poseduju inostrani pasoš dužni su da se sami informišu kod nadležnog konzulata o uslovima koji važe za odredišnu ili tranzitnu zemlju (vizni, carinski, zdravstveni i dr.) i da sami blagovremeno i uredno pribave potrebne uslove i isprave.

Putnici sa pasošima RS koje je izdala Koordinaciona uprava u Beogradu podležu viznom režimu, prema važećim propisima. Viziranje je individualno, prema uslovima Ambasade zemlje u koju se putuje. Organizator može posredovati samo u savetodavnom svojstvu i izdavanjem traženih dokumenata putniku, vezanih za realizaciju putovanja (ugovor, vaučer, potvrdu hotela). Organizator ne snosi odgovornost u slučaju nedobijanja vize.

Preporuka je da se putnici pre polaska informišu o uslovima ulaska u zemlje Evropske unije (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju …) na web-stranici Delegacije Evropske unije u Srbiji (www.europa.rs) ili u konzulatu zemlje u koju putuju.  Organizator ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulazak u stranu zemlju.

Ukoliko u programu putovanja drugačije nije navedeno, aranžman je rađen na bazi od minimum 45 prijavljenih putnika i usled nedovoljnog broja putnika organizator putovanja ima pravo otkaza putovanja, najkasnije 2 dana pre termina polaska. 

Kod organizatora putovanja možete uplatiti PAKET PUTNOG OSIGURANJA (putno zdravstveno osiguranje u inostranstvu sa asistencijom i mogućnošću osiguranja prtljaga i osiguranje otkaza putovanja) po tarifi osiguravajuće kuće Dunav Osiguranje (obaveštenja i uputstva sadržana su u Opštim uslovima osiguranja, koje možete dobiti kod organizatora). OSIGURANJE MOŽETE PLAĆATI NA RATE PO DINAMICI IDENTIČNOJ DINAMICI PLAĆANJA ARANŽMANA.

Pet friendly hoteli dozvoljavaju držanje samo određenih kućnih ljubimcima (samo u smeštajnim jedinicama) pod strogo propisanim uslovima i doplatu propisanu od strane hotela; neophodna je potvrda organizatora uz napomenu na ugovoru/vaučeru. Potpisivanjem ugovora o putovanju putnik je prihvatio da se strogo pridržava uslova hotela. Eventualno nepoštovanje istih može dovesti do udaljavanja putnika iz hotela bez novčane refundacije uz obavezu nadoknade štete hotelu. Putnik sam snosi odgovornost za ispravnost dokumenata kućnog ljubimca.

Ako u programu putovanja nije drugačije navedeno, organizator putovanja je PP “EUROTURS NIŠ” doo, licenca broj OTP – A 107/2021 od 08.10.2021.

Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja organizatora putovanja – YUTA standard. Molimo Vas da ih pažljivo pročitate. 

0 0 гласови
Ocenite smeštaj
Претплати се
Обавести о
guest
0 Komentara
Уграђене повратне информације
Погледај све коментаре

Sobe

Standardna soba

Osnovni kapacitet: 2
Dopunski kapacitet: Odraslih 1 Dece 0
196 €
po osobi

Rezervacija

Izaberite paket:

Lokacija

Udaljenost od aerodroma
40 km
Udaljenost od centra
1 km
Udaljenost od linije gradskog prevoza
350 m