Broj ponuda: 359

Letovanje Pefkari, pravi odmor za Vas!

Pefkari je malo ribarsko mesto na jugu Tasosa. Nalazi se na pola puta između Limenarije i Potosa. Čine ga istoimena plaža duž koje se pruža ulica sa hotelima, vilama, restoranima i kafićima. Letovanje u Pefkariju je odličan izbor za one koji traže odmor.

Apartmani Pefkari, pravi izbor za Vaš odmor.

Ovo šarmantno malo odmaralište na plaži prostire se uz divan peščani i šljunkoviti zaliv, u potpunosti okružen zelenim borovima – što je odmaralištu dalo ime po grčkoj reči „pefkos“, što znači bor. Pefkari je selo ušuškano među drvećem uz blistavu egejsku obalu na južnoj strani ostrva. Selo se uglavnom sastoji od barova na plaži, kafića, restorana i hotela – očigledno specijalizovanog letovališta za svoje posetioce i goste. To je mirno mesto za posetu koje ima sve što je potrebno za divan i opuštajući odmor.

U ulici pored plaže u Pefkariju postoje 2 manja supermarketa sa osnovnim namirnicama, a iznad glavne magistrale je supermarket koji pripada čuvenom grčkom trgovinskom lancu Mazutis. Nemojte da propustite priliku ukoliko ste u mogućnosti da idete na organizovano ronjenje, koje vam nude tamošnji meštani kao izlet. Plaža se sastoji iz 2 dela koji su razdvojeni omanjom stenom. Jedan je peščani drugi šljunkovit. Koji god deo plaže da izaberete more u Pefkariju je kristalno čisto i toplo i nemojte se začuditi ukoliko Vam pored noge prođe jato riba. Plaža je uređena, sa ležaljkama, suncobranima, tuševima i kabinama za presvlačenje. Preporučujemo apartmani Pefkari za letovanje za porodice sa malom decom ili one željne odmora i mira kao odličnu bazu za obilazak drugih delova Tasosa.

Pefkari je bio jedno od prvih područja na jugu Tasosa koje se razvilo kao turističko odmaralište, čak i kada je bilo malo privatnih automobila i ograničen javni prevoz. Meštani i posetioci mogli su brodom da pristupe ovoj čudesnoj plaži iz obližnje Limenarije. Lepota i privlačnost ovog područja od tada se gotovo nisu promenile – zelenilo drveća, zlato peska i bistre, plave vode i dalje pružaju predivan prirodni aspekt koji utiče na sve koji ovde posete.

Pefkari je svake godine nagrađivan plavom zastavom izvrsnosti, za čistoću vode i plaže, kao i za kvalitetne sadržaje koji su na raspolaganju. Nudi sve vrste vodenih sportova, restorane na plaži, kafiće i barove i smeštaj za odmor, čak i male luksuzne hotele. Sve ovo je tom kraju dalo kosmopolitski osećaj, a odmaralište je živo letovalište, danju i noću tokom celog leta. Postoji vrlo dobro organizovan kamp za one koji traže alternativni odmor pored mora.

Ne može se ne impresionirati što tako malo odmaralište može pružiti toliko svojim posetiocima, a opet uspeva da ponudi tako opuštajuće okruženje. U okolini je toliko izbora da čak i najzahtevniji posetioci mogu pronaći sve što im je potrebno za živahan, aktivan ili potpuno opuštajući odmor.

Mesto Limenarija udaljeno je samo 2,5 kilometara severozapadu, gde možete provesti dan u kupovini ili istražiti stari rudnik pored plaže Metalia. Idite u drugom pravcu i možete stići do Potosa na samo 1,5 kilometara istočno odavde, gde možete provesti veče i uživati u najživljem noćnom životu koji Tasos nudi.

 

Kontakt

Prijava za newsletter

Prijavite se na našu newsletter listu

Kontakt

Nikolaja Krasnova 2, Vračar

011/3285 001, 3285 002

[email protected]
Radno vreme:
Pon-Pet 08:00-20:00 Subota 08:00-15:00 Nedelja ne radimo
Vase Pelagića 11

021/38 25 025, 38 25 026

[email protected]
Radno vreme:
Pon-Pet 08:00-20:00 Subota 08:00-15:00 Nedelja ne radimo
Cara Dušana 94

018/248 264, 249 255

[email protected]
Radno vreme:
Pon-Pet 08:00-20:00 Subota 08:00-15:00 Nedelja ne radimo
Kneza Miloša 20

017/40 58 98, 40 58 99

[email protected]
Radno vreme:
Pon-Pet 08:00-20:00 Subota 08:00-15:00 Nedelja ne radimo

Pratite nas