Letovanje Hurgada avionom, Egipat, leto

Egipat

Broj ponuda: 352

Hurgada letovanje AVIONOM

Egipat je zemlja drevne istorije i istorijskih spomenika, predivnih pescanih plaza i hotela, koji zadovoljavaju svačiji ukus. Izleti, zabava, šoping i prekrasne plaže učiniće vas odmor nezaboravnim…

Hurgada je najstarije i najpoznatije odmaralište u Egiptu. Živopisni morski svet korala i ribe u Crvenom moru je prvi skrenuo pažnju na Hurgadu širom sveta, dok je na obali mora, nekada malo ribarsko naselje, preraslo u najpoznatije turističko mesto u Egiptu.

Bele peščane plaže, plavetnilo mora i brojni sadržaji su zaslužni da Hurgada ima razvijenu turističku sezonu u trajanju od 365 dana. Hurgada je podjednako privlačna i leti i zimi. Iako su glavne atrakcije Hurgade ogromna peščana plaža i prelepo more, postoje brojni drugi sadržaji koji će obogatiti Vaš odmor, a pogotovo za one koji žele visok nivo adrenalina u krvi.

 

Hurgada leto AVIONOM

Obala Hurgade se prostire na preko 40 km netaknute obale. Sam grad Hurgada je okupan suncem tokom cele godine, poseduje neverovatno lepe koralne grebene i desetine uzbudljivih atrakcija u opuštenoj i prijatnoj atmosferi. Iako je poznata kao treća najbolja ronilačka destinacija na planeti, još uvek ima ponešto za svakoga, čak i za one koji nisu ronioci: zabava na plaži, ekstremni vodeni sportovi, klabing i golf su samo neke od opcija koje morate da izaberete. Takođe možete uživati u neverovatno opuštajućem odmoru ako rezervišete tretman ili dva u nekom od najboljih wellness centara u Hurgadi i okolini. Hurgada je luksuzno letovalište podeljeno Sigalom, El-Daharom i El-Memšom. Sigala je mesto gde možete pronaći mnoga primorska odmarališta, hotele srednje klase i mnoštvo restorana. Južno od Sigale nalaze se luksuzna odmarališta. El-Dahar je stariji šarmantni deo grada sa svojim bogatim bazarom. El Memsha, što znači seoski put, je savremeni deo grada. U blizini se nalaze brojne luksuzne lokacije, posetite zaliv Soma, zaliv Makadi i Sahl el Hašiš. Smatra se glavnim gradom rivijere Crvenog mora, Hurgada je južno od Sueca i 550 km od Kaira. Do Hurgade možete doći trajektom iz Šarm-el-Šeika, putem iz Luksora i međunarodnim aerodromom u Hurgadi. Temperatura je lepa tokom cele godine, sa suvom pustinjskom klimom u Hurgadi treba očekivati velike razlike u temperaturi između noći i dana, dani su topli, dok noći mogu biti prilično hladne, posebno tokom zimskih meseci. Temperatura može varirati od 18 C do 42 C.

Letovanje Hurgada avionom, Egipat, leto
Letovanje Hurgada avionom, Egipat, leto

Šta nudi letovanje u Hurgadi?

Brojna odmarališta na obali Crvenog mora koja se protežu duž obale, severno i južno od Hurgade su zauzela najbolje peščane delove ove regije. Čak iako niste gost nekog od hotela, skoro svako odmaralište nudi posetiocima dnevni pristup sadržajima koje nude hoteli. Svakako, da biste zaista osetili čari Hurgade, najbolje je da rezervišete neki od aranžmana za Egipat koje nudi turistička agencija Euroturs.

U regiji Hurgade postoje brojna mesta koja razvijaju turizam sa bogatom ponudom hotela, nudeći vam savršen odmor. Neka od najpoznatijih su Makadi Bay, Soma Bay, Safaga, El Gouna, Sahl Hasheesh.

Idealna mesta za kupanje – najpoznatije plaže

Najbolje plaže leže južno od glavnog gradskog područja, a hoteli van ovog područja imaju karaker rizorta (resort), što znači da hotel nudi sav potreban sadržaj tokom Vašeg letovanja, iako ste udaljeni od glavnog turističkog područja. Ukoliko krenete malo južnije, stići ćete do regije poznate kao Sahl Hasheesh, koja poseduje neke od najboljih delova obale Crvenog mora, plaže sa šljaštećim, belim peskom i luksuznim hotelima.

Letovanje Hurgada avionom, Egipat, leto
Letovanje Hurgada avionom, Egipat, leto

Letovanje Hurgada – Izleti u ponudi

Pored klasičnog odmora, ljudi željni avanture mogu da izaberu brojne izlete koji se svakodnevno nude. Neki od najpopularnijih izleta su izlet do ostrva Giftun, izlet brodom u Hurgadi, gde ćete obići vrhunske plaže sa belim peskom, idealnih za sunčanje, kupanje i ronjenje. Za one koji nisu ljubitelji ronjenja, lako dostupni koralni grebeni u oblasti koja okružuje obalu, pružaju odličnu mogućnost za posmatranje korala sa palube broda. Dok se vozite brodićima blizu obale, možete da posmatrate bogat morski svet, u vidu šarenih ribica, koje su karakteristične za toplije vode ovih krajeva. Ukoliko vam ništa od ovoga nije interesantno, tokom izleta možete jednostavno zatražiti sklonište ispod palminog lista na plaži, sedeti i uživati u suncu i moru.

Ronjenje i “snorkeling”

Egipatski moreuz Gubal, uski pojas vode stisnut između obale Crvenog mora i zapadne obale Sinajskog poluostrva, jedno je od glavnih odredišta za ronjenje u Crvenom moru i lako mu se pristupa iz Hurgade. Ova oblast je poznata uglavnom po ronjenju pored olupine “The Thistlegorm” (teretni brod iz Drugog svetskog rata koji je ponovo otkrio francuski ronilac Žak Kusto), poznatog kao jedno od najboljih svetskih mesta za ronjenje na olupine. “The Thistlegorm” je najpopularnije mesto za ronjenje u Gubalovom moreuzu, ali ronioci koji žele da istražuju dalje naći će mnogo drugih mogućnosti za ronjenje. Jedno od poznatijih područja za ronjenje u moreuzu Gubal je Abu Nuhas, u blizini Hurgade, pogodno za jednodnevni izlet ronilačkim čamcem.

Letovanje Hurgada avionom, Egipat, leto
Letovanje Hurgada avionom, Egipat, leto

Ova oblast oko ostrva Shadvan u moreuzu je dom šest odvojenih ronilačkih lokacija sa nekoliko olupina. Glavna atrakcija je olupina Karnatika, britanskog teretnog broda potopljenog 1869. godine, koji je još uvek u neverovatno dobrom stanju, sa svojim skeletnim ostacima dom cvetajućih korala i bogatog života ribe.

Grčki brod Chrisoula K (potopljen 1981.) i nemački Kimon M (potopljen 1978.) su još dva popularna mesta za ronjenje oko olupina u ovoj oblasti.

Gota Abu Ramada, poznatiji kao AKVARIJUM, je mesto za ronjenje sa mnoštvo morskog sveta i koralnim vrtom. Jedno je od najpopularnijih ronilačkih lokacija u blizini Hurgade, koje koriste mnogi ronilački operateri kao mesto za pokušaj ronjenja za početnike. Ako ste u Hurgadi, da biste naučili da ronite, verovatno ćete ovde provesti neko vreme. Za naprednije i iskusnije ronioce, ogromna raznolikost morskog života je glavna atrakcija.

Obilazak pustinje džipovima ili kvadovima

Pored brojnih atrakcija koje se dešavaju na vodi, neki putnici zaboravljaju da na obali postoji čitav pustinjski svet pogodan za istraživanje. Među najpopularnijim izletima u Hurgadi su vožnja kvadovima, ekspedicije sa džipovima i putovanja vozilima u zaleđe peščanih dina. Ne morate da putujete daleko od odmarališta da biste otkrili peščane dine koje čine većinu pejzaža istočne pustinje.

Popularan način da se doživi ovo pustinjsko bogatstvo je petočasovni safari četvoroctočkašem u Hurgadi, koji uključuje pauzu u beduinskom selu i vožnju na kamilama.

Letovanje Hurgada avionom, Egipat, leto
Letovanje Hurgada avionom, Egipat, leto

Jahanje kamile

Bez obzira da li želite da idete u kratku šetnju duž plaže (odlično za najmladje) ili tražite jednočasovno ili dvočasovno iskustvo jahanja kamile, sva odmarališta Hurgade nude priliku da to i probate. Duža putovanja obično se kreću u neko od beduinskih naselja nedaleko od grada i nude priliku da sa visokog sedla vidite pustinjski pejzaž, iza kojeg stoje krševite planine na obali Crvenog mora. Sve vožnje su propraćene od strane beduina, tako da ne morate da brinete o tome da li su kamile mrzovoljne ili iznenada odletele u galop.

Romantično posmatranje zvezdanog neba

Svetlucava svetla grada Hurgade mogu da pokvare sve planove za posmatranje neba dok se nalazite u samom gradu, ali jedna od najpopularnijih noćnih atrakcija za posetioce su “astronomske” noćne ture, gde je vaš noćni fokus u potpunosti na pustinjskom nebu okupiranom zvezdama. Izleti iz grada, nakon sumraka, u usamljenu pustinju, omogućuju da provedete veče gledajući u čarobna noćna neba sa teleskopom radi boljeg doživljaja.

Egipat i Hurgada nude za svakog po nešto. Izaberite neke od hotela u Hurgadi koji su medju najpopularnijima kod naših turista (Sea Gull, Hurgada Long Beach, Continental, Sphinx Hurgada Aqua Park Resort), ili Soma Bay (Imperial Shams Abu Soma, Amarina Abu Soma Aqua Park), Makadi Bay (Serenity Fun Beach Resort, Serenity Makadi beach Resort), El Gouna (The Three Corners Ocean View, The Three Corners Rihana Resort).

Celokupnu ponudu turističke agencije EUROTURS možete pogledati klikom na ovaj link.

Više informacija možete videti u našem BLOGU o Egiptu, Egipat – domovina faraona i Egipat – očekivanja i stvarnost.

Kontakt

Prijava za newsletter

Prijavite se na našu newsletter listu

Kontakt

Nikolaja Krasnova 2, Vračar

011/3285 001, 3285 002

[email protected]
Radno vreme:
Pon-Pet 08:00-20:00 Subota 08:00-15:00 Nedelja ne radimo
Vase Pelagića 11

021/38 25 025, 38 25 026

[email protected]
Radno vreme:
Pon-Pet 08:00-20:00 Subota 08:00-15:00 Nedelja ne radimo
Cara Dušana 94

018/248 264, 249 255

[email protected]
Radno vreme:
Pon-Pet 08:00-20:00 Subota 08:00-15:00 Nedelja ne radimo
Kneza Miloša 20

017/40 58 98, 40 58 99

[email protected]
Radno vreme:
Pon-Pet 08:00-20:00 Subota 08:00-15:00 Nedelja ne radimo

Pratite nas