Beč, Austrija

Novembar City Break

Kategorija: Putovanja
Datum objave: 02.10.2024.
Vreme čitanja: 4 min
Autor: Miljana

CITY BREAK NOVEMBARSKI

Novembar je poseban mesec, donosi posebnu čar putovanjima i odmoru. Putovanje u novembru pruža jedinstvenu priliku da obiđete i doživite Evropu, odnosno njene prestonice u punom sjaju jeseni. Vreme idealno za beg od svakodnevnice i upoznavanje sa drugim kulturama i tradicijama.

Evropski gradovi nude mnogo mogućnosti za putovanja, a svaki od njih je jedinstven na svoj način, svaki od njih privlači turiste svojom kulturom, istorijom i atrakcijama. Idealno vreme za obilazak Evropskih gradova upravo je jesen, kada priroda menja svoje boje, a temperature su prijatnije.

Ukoliko planirate da putujete u novembru predstavljamo vam deset najatraktivnijih destinacija koje možete posetiti u organizaciji turističke agencije ‚‚EUROTURS‚‚ ove jeseni:

  1. BEČ

Beč je divna destinacija za jesenja putovanja! U ovom periodu godine, grad se oblači u prelepe boje, a temperature su obično prijatne za duge šetnje i istraživanje. Možete posetiti neke od znamenitosti Beča kao što su Hundertvaserova kuća, Opera, Belvedere, Parlament, katedrala Stefansdom, palata Hofburg, dvorac Šembrun, muzej istorije umetnosti, muzej Albertina, Ring bulevar.. Ne zaboravite da uživate u prelepoj panorami Beča sa Dunavskog tornja i da posetite jedan od najlepših zabavnih parkova Prater. Ne smete propustiti da uživate u ukusu prave Saher torte i Melanž kafe.

  1. PRAG

Prag je glavni grad Češke i poznat je po svojoj bogatoj istoriji, prelepoj arhitekturi i kulturnim znamenitostima. U Pragu imate priliku da obiđete poznate lokacije kao što su Karlov most, Astronomski sat, Gradska većnica, crkva Sv. Bogorodice iz Tina.. Faultativni izlet vam nudi odlazak do najpoznatije svetske banje- Karlove Vari. Obilaskom ćete biti očarani, kako starim delom grada, tako i arhitkturom, elegantnim fasadama i bogatoj istoriji. Nemojte propustiti vožnju brodom po Vltavi. Pored svega navedenog oduševiće vas ukus tradicionalnog Češkog slatkiša- trdelnika.

  1. BUDIMPEŠTA

    Budimpešta je glavni grad Mađarske i jedna od najlepših prestonica u Evropi. Poznata je po svojoj bogatoj istoriji, arhitekturi i kulturi. Neke od glavnih znamenitosti su zgrada Parlamenta, Ribarska tvrđava, Budimski dvorac, Trg Heroja, Andraši bulevar.. Ukoliko posetite Mađarsku prestonicu nemojte zaobići večeru u Čardi, gde ćete uživati u narodnom folkloru i muzici. Ulica Vaci, glavna promenada, nudi pored šoping zone uzivanje u restoranima i kafićima gde možete probati neko od tradicionalnih jela Mađarske. Vožnja brodom Dunavom je zaista posebno iskustvo koje morate doživeti.

  2. SARAJEVO

    Grad različitosti i grad koji će prikupiti sve vaše simpatije prilikom prve posete. Poznat po bogatoj istoriji i kulturi, raznolikosti, grad koji nosi naziv i Evropski Jerusalim. Sarajevo je poznato po starom gradu, gde je čuvena Baščaršija, Gazi Husrev- begova džamija, Vjećnica, Inat kuća, Stara pravoslavna kuća, Viječna vatra.. Na samom izlazu iz grada nalazi se vrelo reke Bosne. Odvojite malo vremena i obiđite zaštićeni spomenik prirode, u podnožju planine Igman. Od fakultativa kada ste već u Sarajevu, u ponudi je izlet do Mostara. Obilazak Starog mosta koji se nalazi na Uneskovoj listi svetske baštine. U povratku možete zastati i obići Višegrad, grad istorije i ljubavi. Grad Ive Andrića, grad poznat po mostu Mehmed paše Sokolovića- ‚‚Na Drini Ćuprija‚‚.

  3. OHRID

    Predivan grad smešten na obalama Ohridskog jezera u Severnoj Makedoniji. Poznat je po svojoj bogatoj istoriji, kulturnom nasleđu i prelepim pejzažima. Jezero je jedno od najstarijih i najdubljih u Evropi, a Ohrid je takođe poznat po brojnim crkvama i manastirima, uključujući i Manastir Svetog Nauma. Nemojte propustiti ni romantičnu vožnju brodom po jezeru i odlazak do Samuilove trvđave sa koje se proteže prelep pogled na čitav Ohrid. Turiste očarava velika ponuda Ohridskih bisera (minđuša, narukvica, ogrlica, prstenja..), možete ih kupiti u nekoliko radnji kako na glavnom šetalištu tako i u starom delu grada.

  4. KRAKOV

Krakov je jedan od najlepših gradova u Poljskoj. Leži na reci Visli, predstavlja raskrsnicu bogate istorije i savremenog modernog doba. Jednom kada dođete u Krakov poželećete da obiđete i da vidite što više Obavezno obiđite Glavni trg, crkvu Svete Marije, Florijansku ulicu, srednjevekovni rudnik soli- Wieliczka koji je pod zaštitom UNESCO-a. Obiđite i koncentracioni logor ‚‚Aušvic‚‚.Iskusite poljski običaj- ispijanje grejanog piva, u nekom od pabova Krakova.

  1. TEMIŠVAR

    Temišvar je glavni grad rumunske pokrajine Temiš. Grad poznat po svojim muzejima, umetničkim galerijama i prelepim parkovima. Ne propustite razgled grada: Saborna crkva Srpske pravoslavne crkve, Vladičanski dvor, Trg ujedinjenja, Trg slobode sa zgradom garde i starom Gradskom kućom, Trg pobede sa najstarijom gradskom zgradom- dvorac Sibinjanin Janka, Nacionalni teatar i Saborni hram Banatske Mitropolije Rumunske pravoslavne crkve. U blizini Temišvara je gradić Arad koji toplo preporučujemo da obiđete, degustirate odlično vino i uživate u velelepnoj arhitekturi.

  2. ISTANBUL

Istanbul je najveći grad u Turskoj i jedan od najvažnijih kulturnih i istorijskih centara na svetu. Poznat je po svojoj bogatoj istoriji, koja se proteže kroz više od 2.500 godina, bio je glavni grad nekoliko carstava, uključujući Rimljane, Vizantince i Osmanlije. Grad se prostire na dva kontinenta (Evropa i Azija), poznat je po znamenitostima kao što su Aja Sofija, Plava džamija, Topkapi palata i Grand bazar. Odvojite vreme za krstarenje Bosforom i posetu Vaseljenskoj Patrijaršiji.

  1. VENECIJA

Venecija je predivan grad u Italiji, poznat po svojim kanalima, mostovima i jedinstvenoj arhitekturi. To je jedno od najromantičnijih mesta na svetu, a poznata je i po svojim kulturnim događajima, kao što je Venecijanski karneval. Uživajte u šetnji pored mosta Uzdaha, Duždeve palate, Trga Svetog Marka, popijte Aperol spric u nekom od restorana sa pogledom na most Rialto.

  1. OFFENBURG

    Offenburg je grad u Nemačkoj, smešten u saveznoj pokrajini Baden-Virtemberg. Poznat je po vinogradima u okolini. Grad ima bogatu istoriju i lepu arhitekturu, kao i razne kulturne manifestacije. U blizini se nalazi prelepi francuski grad Kolmar, poznat po prelepoj arhitekturi. Takođe u blizini je prestonica Alzasa- Strazbur, koji takođe možete obići.

Dragi putnici,

kontaktirajte naše agente prodaje ili prošetajte do neke od naših poslovnica, kako bi dobili više informacija o novembarskim putovanjima. Čekamo vas da zajedno stvaramo uspomene!

Kontakt

Prijava za newsletter

Prijavite se na našu newsletter listu

Kontakt

Nikolaja Krasnova 2, Vračar

011/3285 001, 3285 002

[email protected]
Radno vreme:
Pon-Pet 08:00-20:00 Subota 08:00-15:00 Nedelja ne radimo
Vase Pelagića 11

021/38 25 025, 38 25 026

[email protected]
Radno vreme:
Pon-Pet 08:00-20:00 Subota 08:00-15:00 Nedelja ne radimo
Cara Dušana 94

018/248 264, 249 255

[email protected]
Radno vreme:
Pon-Pet 08:00-20:00 Subota 08:00-15:00 Nedelja ne radimo
Kneza Miloša 20

017/40 58 98, 40 58 99

[email protected]
Radno vreme:
Pon-Pet 08:00-20:00 Subota 08:00-15:00 Nedelja ne radimo

Pratite nas