Sunčev Breg

Sunčev Breg – letovalište za mlade ili porodični odmor?

Kategorija: Putovanja
Datum objave: 02.10.2024.
Vreme čitanja: 7 min
Autor: Damjan

Sunčev breg – letovalište za mlade ili porodični odmor?

Sunčev Breg je letovalište koje se nalazi na jugoistoku Bugarske na samo 30 km severno od Burgasa. Najmodernije je letovalište na Crnom moru, smešteno je u deset kilometara dugom peščanom zalivu koji formira polumesec, okrenut na istok.

Temperatura Crnog Mora u letnjim mesecima iznosi čak 26 stepeni, a Sunčev breg je vrlo atraktivan kako porodicama sa decom zbog 3 ogromna Aqua parka, tako i mladima zbog razvijenog noćnog života i brojnih diskoteka i klubova.

Sunčev breg ne može da se pohvali skrivenim uvalama, divljim plažama i tirkiznim morem kako je to slučaj sa grčkim letovalištima, ali zato nudi priliku za odmor sa mnogo istraživanja i dobro punjenje baterija.

Danas se Sunčev breg smatra za najmodernije letovalište na Crnom moru, u kojem odjednom može da boravi preko 350.000 gostiju. A prednosti su ogroman broj restorana, noćnih klubova, barova, kazina i ostalih mesta za provod i razonodu, zbog kojih Sunčev breg dobija epitet Bugarskog Las Vegasa.

Sadržaj u Sunčevom bregu- interesantan porodicama sa decom

Odmaralište raspolaže sa peščanom plažom dužine oko deset kilometara i širine od trideset pa i do sto metara, koja je celom svojom dužinom od sitnog zlatnožutog peska, u čijim zaštićenim delovima rastu 16 vrsti retkih trava. U okviru letovališta izgrađeni su parkovi. A sve pomenuto upotpunjuje sadržajima poput: surfinga, skijanja na vodi, jedrenja, tenisa, kuglanja, jahanja, a sa tri aqua parka i mnogobrojnim otvorenim i zatvorenim bazenima i mini golfom Sunčev breg svojim gostima interesantni i nesvakidašnji odmor. Sunčev breg je poznat po dobrom provodu kako na ulicama tako i u restoranima, i noćnim klubovima. U letovalištu se održava međunarodni festival zabavne muzike „Zlatni Orfej“, dani simfonijske muzike, deo međunarodnog folklornog festivala, modne revije, različite žurke na plaži.

Takođe postoji dino park namenjen za decu, smešten je blizu hotela: Iperial Palace, Ivana Palace, Sunny Day i Efir apartments. Park je urađen 1:1 veličina replikama dinosaurusa, koje su postavljene u prirodnom okruženju, što omogućava posetiocima da dožive kako je to izgledalo u vreme dinosaurusa. Osim samih dinosaurusa, u parku se nalaze i različite interaktivne atrakcije, kao što su igališta, edukativne radionice i igre koje podstiču učenje o ovim fascinantnim stvorenjima. Pored toga, Dino park često organizuje posebne događaje i predstave, što dodatno obogaćuje iskustvo posetioca. Park je idealan za porodične izlete, jer nudi i sadržaje za odmor, kao što su kafići i prodavnice suvenira.

Golf klub „Oleander“ u Sunčevom bregu je popularno mesto za golf entuzijaste, a nalazi se u blizini Chaika Beach hotela, Jupiter hotela i Sea Breeze hotela. Klub nudi 9 – rupasti golf teren, idealan za sve nivoe veština a pre svega namenjen deci. Teren je urađen sa prelepim pejzažima i prirodnim elementima, što dodatno obogaćuje iskustvo igranja. Pri ulasku u Golf klub plaća se cena karte, a uz to dobijate celokupnu opremu za golf. Osim samog terena, Golf klub „Oleander“ ima i prateće sadržaje, kao što su škola golfa, tereni za vežbanje i prodavnica golf opreme. Ambijent je prijatan, a restoran u klubu nudi raznovrsnu hranu i piće, idealno za opuštanje nakon igre. Ako volite golf, Oleander je definitivno mesto koje vredi posetiti tokom boravka u Sunčevom bregu.

Luna park „Amusement“ je popularna zabavna destinacija koja nudi razne atrakcije za posetioce svih uzrasta, a u blizini je Chaika Beach hotela, Jupiter hotela, Sea Breeze hotela i hotela Dunav. Park se nalazi na prostranom prostoru i sadrži mnoštvo vožnji, igrališta i zabavnih sadržaja. U parku možete pronaći razne adrenalinske vožnje, kao što su vrtoglavi tobogani, roller coaster-i i druge uzbudljive vožnje. Osim toga tu su i tradicionalne atrakcije, kao što su vrtuljci i razne igre na sreću, idealne za porodice sa decom. Luna park često organizuje posebne događaje i aktivnosti, što ga čini još zanimljivijim mestom za posetioce. U parku se takođe nalaze kiosci sa hranom i pićem, tako da možete uživati u užurbanom ambijentu dok se odmarate između vožnji.

 

Sadržaj u Sunčevom bregu- interesantan mladima

Ogromna ponuda noćnog provoda kreće se od brojnih diskoteka u kojima možete plesati celu noć, barova i disko pabova razbacanih na svakom uglu, kao i kazina i restorana sa živom muzikom.
Najpoznatiji club je Dance Club Viking, poznat je po energičnim žurkama i odličnim DJ-ima, klub privlači lokalne i međunarodne posetioce. Interijer je modernog dizajna s raznobojnim svetlima i odličnim ozvučenjem.
Klub često organizuje i tematske večeri, nastupe poznatih umetnika i posebne događaje pa je idealno mesto za sve koji žele da se dobro zabave.

Sunčev breg je pravi raj za ljubitelje sportova na vodi, plaže su opremljene raznim sadržajima, pa tako možeš uživati u vožnji jet skijevim, bananama, paraglajdingu i windsurfingu. Takođe dostupno je i iznajmljivanje pedolina i kajaka, što je savršeno za istraživanje obale.

Linije prevoza u samom gradu

U Sunčevom bregu, javni prevoz je dobro organizovan i omogućava lako kretanje po gradu i okolini.

Postoji više autobuskih linija koje povezuju različite delove Sunčevog brega sa okolnim gradovima, kao što su Burgas i Nesebar. Linije su redovne, a tokom sezone voze na svakih 15 minuta.

Taksiji su takođe vrlo dostupni na ulicama, a možete ih pozvati putem Uber aplikacije ili lokalnih taksi servisa. Cene su pristupačne i povoljne, a vožnja je brza, što je idealno za one koji žele direktno stići na odredište.

U Sunčevom bregu postoji nekoliko mesta gde možete iznajmiti bicikle ili skutere. Ovaj način prevoza je odličan za istraživanje obale i uživanje u prirodi. Takođe mnogi putevi su prilagođeni biciklistima, što olakšava vožnju.

Tokom letnje sezone postoje i minibusevi koji povezuju popularne atrakcije i plaže, što olakšava putovanje bez potrebe za vlastitim prevozom.

Sunčev breg takođe ima prelepa šetališta koja povezuju plaže, restorane i atrakcije. Pešačenje je veoma popularno i prijatno, posebno u večernjim satima. Ulice su obeležene i veoma bezbedne za pešake sa obeleženim brojnim prelazima.

 

Šta obići pored Sunčevog brega

Pored sunčevog brega, postoj mnogo zanimljivih mesta koja možete obići, kao što su Nesebar, Varna, Burgas, Zlatni Peskovi, Balčik i Albena.

– Nesebar-

Postoji redovna autobuska linija koja povezuje Sunčev breg i Nesebar. Autobuska stanica se nalazi u blizini centra Sunčevog brega i putovanje traje oko trideset minuta.

Nesebar je jedan od najstarijih gradova u Bugarskoj, poznat po svojoj bogatoj istoriji i očaravajućoj arhitekturi. Nesebar se može pohvaliti istorijom koja seže više od 3.000 godina. Nekadašnja drevna kolonija, poznata kao Mesembria, imala je značajnu ulogu tokom antike. Stari grad je pod UNESCO-a zbog svoje kulturne baštine, sa mnogim očuvanim istorijskim zgradama, crkvama i ruševinama.

U Nesebaru se nalazi više od 40 crkava, od kojih su mnoge iz srednjeg veka. Crkva sv. Stefana i crkva sv. Nikole su među najpoznatijim.

Mnoge tradicionalne kuće imaju karakterističan arhitektonski stil, sa drvenim gredama i kamenim temeljima, što dodatno doprinosi šarmu grada.

Nesebar ima prelepe plaže koje su popularne među turistima. Plaže su čiste i dobro opremljene, što ih čini idealnim za odmor. U blizini možete uživati u raznim vodenim sportovima, poput jedrenja i ronjenja.

U centru grada se nalaze šarmantni kafići i restorani, gde možete uživati u lokalnoj kuhinji. Najpopularniji bar je eco-bar by michael, poznat je po svojoj opuštenoj atmosferi i fokusiranju na ekološke i održive prakse. Bar je uređen sa puno zelenila, što stvara prijatnu i opuštajuću atmosferu, idealnu za odmor nakon razgledanja grada.

Tokom leta, u Nesebaru se organizuju razni kulturni događaji, festivali i umetničke izložbe.

– Varna-

Varna je treći po veličini grad u Bugarskoj, poznat je po svojoj bogatoj istoriji, koja datira još iz antičkog doba, kada je bio značajan trgovački centar. Danas je popularna turistička destinacija, poznata po predivnim plažama, noćnom životu i kulturnim događajima.

– Balčik-

Balčik je poznat po svojoj prelepoj obali, istorijskim zgradama i botaničkom vrtu, koji je jedan od najvećih u Evropi. Grad je bio omiljeno mesto kraljice Marie, koja je izgradila letnjikovac u mediteranskom stilu. Balčik ima slikovitu luku i brojne restorane i kafiće uz obalu. Njegove uske ulice i arhitektura iz različitih perioda čine savršenim mestom za šetnju.

– Albena-

Albena je moderna turistička destinacija, poznata po dugim peščanim plažama i raznovrsnim sadržajima za porodice. Albena je poznata po kvalitetnom smeštaju, vodenim sportovima i animacijama za decu. Ova oblast je takođe prepoznata po ekološkim inicijativama, sa naglaskom na očuvanju prirode.

Da li vredi posetiti Sunčev breg?

Sunčev breg je jedno od najpopularnijih turističkih odredišta u Bugarskoj, poznato po prelepim plažama, bogatom noćnom životu i raznovrsnim aktivnostima. Sa brojnim hotelima, restoranima, i zabavnim sadržajima, ovo mesto privlači posetioce svih uzrasta. Ako tražite kombinaciju opuštanja na plaži i živahne atmosfere, definitivno vredi posetiti Sunčev breg.

Kontakt

Prijava za newsletter

Prijavite se na našu newsletter listu

Kontakt

Nikolaja Krasnova 2, Vračar

011/3285 001, 3285 002

[email protected]
Radno vreme:
Pon-Pet 08:00-20:00 Subota 08:00-15:00 Nedelja ne radimo
Vase Pelagića 11

021/38 25 025, 38 25 026

[email protected]
Radno vreme:
Pon-Pet 08:00-20:00 Subota 08:00-15:00 Nedelja ne radimo
Cara Dušana 94

018/248 264, 249 255

[email protected]
Radno vreme:
Pon-Pet 08:00-20:00 Subota 08:00-15:00 Nedelja ne radimo
Kneza Miloša 20

017/40 58 98, 40 58 99

[email protected]
Radno vreme:
Pon-Pet 08:00-20:00 Subota 08:00-15:00 Nedelja ne radimo

Pratite nas