Nesebar, letovanje, leto Bugarska, stari grad

Nesebar

Broj ponuda: 1
Hotel:

Elena Palace

Nesebar (Bugarska)
Od 23.06.
7 noći
Od plaže: 100 m
Usluge:
NA
od 159 € po osobi

Letovanje Nesebar – Nesebar (bug.Несебър), je grad u jugoistočnoj Bugarskoj,nalazi se 35 km od Burgasa i 2 km od Sunčevog Brega, sa kojim je praktično spojen. S brojnim hotelima i velikim „Sunčaevim bregom“ koje se nalazi odmah severno od Nesebara, Nesebar je glavno turističko odredište u području  i jedna od najatraktivnijih za letovanje u Bugarskoj . Prirodno lepa obala  Crnog mora i njen klimatski karakter oduvek su predstavljale povoljne uslove za razvoj turizma u ovoj regiji i privačile turiste iz raznih zemalja koji su se odlučivali za letovanje u Nesebru i često se vraćali ovoj destinaciji. Zato u opštini Nesebar ima preko 600 hotela sa više od 200 000 kreveta.

Nesebar letovanje

Letovanje u Nesbru Vam pruža mu+ogućnost da uživate u jednom od najlepših gradova na obali Crnog mora. Veličanstvene bele stene, plavo more, zlatni pesak i nepregledne plaže, okružene peščanim dinama – Nesebar je pravi dijamant. Zbog činjenice da je ovaj grad uglavnom poznat kao odmaralište, većina lokalnih hotela izgrađena je u neposrednoj blizini obale. Na teritoriji svakog hotela nalazi se plaža, lanac restorana i prodavnica. Pored toga, dobro opremljene plaže u Nesebru nude iznajmljivanje sportske opreme. Ovde ćete pronaći sve što vam je potrebno za ronjenje i surfovanje. Svaki hotel u Nesebaru sigurno ima nekoliko bazena, tursko kupatilo, saunu, moderne teretane, fitnes centre, pa čak i teniske terene.
Ljubiteljima noćnog života ovde neće biti dosadno, jer kad padne mrak na grad, u Nesebru su svetla brojna svetla plesnih podova i noćnih klubova. Ne zaboravite da posetite lokalne restorane koji će postati pravo otkriće za ljubitelje egzotičnih jela. Karakteristična karakteristika lokalne kuhinje je veliki izbor jela sa plodovima mora. Ovde možete probati rep jastoga na žaru, žablje krake, školjke u testu, meso ajkula, koktel od škampa i mnoge druge poslastice. Postoje, naravno, i restorani koji služe tradicionalna evropska jela.
Kada je reč o opisu znamenitosti Nesebara, većina njih se nalazi u starom delu grada koji je izgrađen na prelepom živopisnom ostrvu. Ovde je jednostavno sve natopljeno atmosferom spokoja i romantike. Sve zgrade ovog dela grada izgrađene su tokom srednjeg veka. Na teritoriji grada osnovano je 40 drevnih manastira i crkava, koji su građeni uglavnom u V – VI veku. Takođe možete posetiti ruševine tvrđavskog zida.

Istorija Nesebra

Istorija grada Nesebara duga je preko 2500 godina, a o njoj svedoči postojanje starog grada. Stari deo grada nalazi se na ostrvu koje je u novije vreme povezanom s obalom zemljouzom izgrađenim ljudskom rukom, i u njemu se nalaze dokazi osvajanja različitih civilizacija. Prvi znaci ljudi datiraju iz 6. veka pre nove ere, kada je ovde bilo tračko naselje.Bio je poznat Mesembrija (grčki: Μεσημβρια), a još pre toga kao Menebrija, prema tome ove činjenice dovoljne su nam da spoznamo koliko je duga istorija ovog drevnog gradića. Kasnije ga je zamenio utvrđeni grad-država sa amfiteatrom, pa čak i sistemom vodovoda koji je bio daleko ispred svog vremena. Od tračke naseobine, grčke kolonije, zatim rimskog i otomanskog osvajanja, grad Nesebar je danas postao jedno od omiljenih mesta za letovanje turista koji dolaze iz čitavog sveta i uživaju u kvalitetnoj ponudi hotela koju Nesebar nudi i u letovanju u Nesebru.

Arheološki muzej Nesebar

Započnite obilazak Starog grada za vreme svog Letovanja Nesebar  od Arheološkog muzeja. Arheološki muzej sadrži neprocenjive nalaze koje su otkrili arheolozi tokom istraživanja grada. Muzej otvoren 1994. godine može se pohvaliti opsežnom postavkom predstavljenom na četiri sprata. Kolekcije antiknog nakita i kovanica su od posebnog interesa. Muzej takođe može da ponudi starinsko posuđe, drevne skulpture i brodsku opremu.

Pogledajte ostatke tvrđave

Nesebar je utvrđen još od rimskog doba. Danas možete videti ostatke utvrđenja iz različitih doba rasute po gradu.

Etnografski muzej

Predivna kurija iz 19. veka, koja je nekada pripadala porodičnoj kući bogate trgovce, etnografski muzej Nesebar. Njegovu kolekciju čine vrlo vredni i zanimljivi eksponati: ovde možete videti elegantan antikni nameštaj, unikatne rukotvorine, umetnička dela, kao i stare nacionalne nošnje i predmete za domaćinstvo. U različitim sobama naučićete razne aspekte života u Nesebru kakav je bio nekada – od načina na koji su ribari živeli do proizvodnje vina i iskoristiti svoje letovanje u Bugaskoj za upoznavanje sa kulturom i običajima bugarskog naroda. Ispred muzeja je mali trg na kome se uvek održavaju zanimljive zabavne manifestacije na državne praznike.

Otkrijte drevne crkve Nesebara

Drevne crkve su glavni razlog za uvrštavanje Nesebara na UNESCO-vu listu svetske baštine. Oni datiraju iz različitih vekova, od Crkve Svete Majke Eleuze (VI vek) do Crkve Hrista Pantokratora . Najočuvanija je crkva Svete Sofije. Posebnu pažnju treba obratiti na crkvu Svete Paraskeve iz 12. veka, koja je u svojim zidovima sačuvala jedinstvene elemente antičke dekoracije. Još jedan jedinstveni arhitektonski spomenik je crkva Svetog Stefana sagrađena u 11. veku, dok je Crkva Hrista Pantokratora upečatljiv primer srednjovekovne arhitekture. Uprkos činjenici da je ova crkva stara oko 500 godina, bilo je moguće sačuvati prvobitni izgled hrama.

Vizantijske terme

Nesebar je takođe sačuvao ruševine vizantijskih termi koje su od velike istorijske vrednosti. Izgrađeni su u 6. veku, za vreme cara Justinijana I. Istorijski kompleks je sačuvan samo delimično. Prema istorijskim podacima, kupališta su često posećivali carevi.

Posetite Staru vetrenjaču

Smeštena na mostu koji povezuje Stari i Novi grad , na granici istorijskog i novog okruga , Vetrenjača je jedan od simbola Nesebara. Osnova mlina je kamena, dok su svi preostali delovi potpuno drveni, što istorijski spomenik čini još jedinstvenijim. Danas je mlin otvoren za javnost, na njegovom prvom spratu možete videti prostoriju u kojoj se čuvalo brašno. Na drugom spratu su prostorije u kojima je živela porodica mlinara, a na trećem spratu možete videti preživeli mehanizam mlinskih kamena. Oko vetrenjače ima mnogo klupa kako biste zauzeli mesto i uživali u pogledu ili upotpunili svoj album sa fotografijama sa letovanja u Nesebru sa nekom od fotografija pored vetrenjače .

Plaže u Nesebru

Nesebar ima malu plažu u Starom gradu i još dve prostrane plaže u Novom gradu – Severnu (dužine 8 km) koja ga spaja sa letovalištem Sunčev Breg i Južnu koje Vam se nude za uživanje u suncu taokom Vašeg letovanja u Nesebru. Možete rezervisati ležaljku i suncobran za dan ili odabrati slobodnu zonu i poneti svoje. Duž plaže u Nesebaru nalaze se mnogobrojni hoteli.Ne treba ležati na plaži po ceo dan. Kitesurfing, surfovanje i ronjenje su dostupni na skoro svim plažama u Nesebaru. Možete igrati odbojku na pesku ili unajmiti čamac da biste bolje upoznali obalu.

Tradicionalna bugarska hrana koju morate da probate za vreme vašeg letovanja u Nesebru

Jedite svežu ribu i morske plodove .Stari ribari su bili poznati po svojoj ribljoj čorbi koju danas možete probati u većini nesebarskih restorana. Ne propustite specijalitete od ajkula ili malu prženu ribu zvanu tsatsa. Ukoliko nisteljubitelj ribe probajte tipični bugarski tarator, hladne supe (krastavci, jogurt, beli luk i kopar), šopsku salatu , fenomenalne supe i čorbe i pite koji predstavljaju glavnu su “dijetu” u Nesebru. Nešto posebno za ljubitelje ovog jela je škembe čorba. Popijte rakiju, moćnu voćnu rakiju ili bozu, pivo na bazi prosa, popularno u folkloru.

Letovanje Nesebar – Kupovina u Nesebru

Kupujte u  Starom Nesebru da biste upoznali živahne trgovce i pronašli zabavne zanate. Ovde su svuda talentovani zanatlije. Oslikana zemljana posuda, drvene rezbarije i religiozne ikone čine prelepe suvenire. Crveni stolnjaci su lokalna tradicija . Bugarski umetnici takođe imaju poseban stil štampanja na drvetu. Mastila ručno otisnut u drvo daje izgled koji je potpuno jedinstven.

Poludeti u vodenom parku

Ako more nije dovoljno, možete se voziti toboganima Akuaparka Nessebar. Postoje tobogani koji odgovaraju svim nivoima odvažnosti.

Turistička agencija Euroturs Niš u ponudi za letovanje ima veliki broj hotela u Nesebru za one turiste koji se odluče da na letovanje krenu sopstvenim prevozom ili autobusom.

Kontakt

Prijava za newsletter

Prijavite se na našu newsletter listu

Kontakt

Nikolaja Krasnova 2, Vračar

011/3285 001, 3285 002

[email protected]
Radno vreme:
Pon-Pet 08:00-20:00 Subota 08:00-15:00 Nedelja ne radimo
Vase Pelagića 11

021/38 25 025, 38 25 026

[email protected]
Radno vreme:
Pon-Pet 08:00-20:00 Subota 08:00-15:00 Nedelja ne radimo
Cara Dušana 94

018/248 264, 249 255

[email protected]
Radno vreme:
Pon-Pet 08:00-20:00 Subota 08:00-15:00 Nedelja ne radimo
Kneza Miloša 20

017/40 58 98, 40 58 99

[email protected]
Radno vreme:
Pon-Pet 08:00-20:00 Subota 08:00-15:00 Nedelja ne radimo

Pratite nas