Gumbet letovanje

Gumbet – idealno mesto za ljubitelje vodenih sportova

Kategorija: Putovanja
Datum objave: 20.04.2023.
Vreme čitanja: 4 min
Autor: Isidora

Gumbet – mesto vodenih sportova

Ove godine odlučili smo se da uplatimo letovanje u Bodrumu u Turskoj preko agencije Eurotus. Za agenciju Euroturs smo se odlučili jer smo dobili preporuke od prijatelja koji su ranije putovali preko ove agencije i kako kažu- uvek je bilo sve ok i onako kako je dogovoreno. Posle smo saznali da agencija Euroturs posluje više od 30 godina i da je članica YUTA-e što je veoma važno za odluku gde uplatiti svoje letovanje.

Kako zbog covida nismo putovali dve godine, odlučili smo se za malo bolji smeštaj i po preporuci radnice iz agencije Euroturs smo izabrali Hotel Royal Asarlik beach & SPA sa pet zvezdica i uslugom ultra all inclusive. Ponudili su nam i druge povoljnije hotele u Gumbetu kao na primer Hotel Smart, Jasmin beach, Smart Stay ali zbog već navedenog razloga smo ipak ostali pri prvom odabiru.

Na put smo krenuli sa aerodroma u Beogradu i imali smo direktan čarter let do Bodruma, odnosno aerodroma Milas. Do Našeg hotela Royal Asarlik beach & SPA, koji se nalazi u zalivu Gumbet, smo se vozili malo manje od sat vremena. Kada smo se vozili od aerodroma do hotela primetila sam male uske ulice koje su veoma simpatične na prvi pogled. Usput je autobus prošao pored starog antičkog teatra koji je veoma lep i očuvan. Kada smo stigli do Gumbeta ulice su bile pune turista i sve je živo i puno muzike.

Gumbet je samo jedan od mnogobrojnih zaliva koji pripadaju bodrumskom poluostrvu. Nalazi se na 3 km od centra Bodruma do kojeg se lako dolazi dolmušima – gradski prevoz. U Gumbetu se nalaze mnogobrojni hoteli, apartmani, barovi, kafići, pabovi, restorani, noćni klubovi i prodavnice.

Hotel Royal Asarlik beach & SPA sa 5* je zaista odličan. Poseduje dve plaže (jedna ima „Plavu zastavicu“), dva otvorena i jedan zatvoren bazen, SPA centar, više barova i restorana, prodavnicu, frizerski salon, mini klub za decu. Ima dosta zelenila i cveća. Sve je u hotelu bilo odlično- ljubazno osoblje, čiste sobe, hrana veoma ukusna…

Dolmuš svetlo zelene boje staje na samo par metara od hotela i vozi vas direktno u Budrum na glavnu autobusku stanicu. Idu na svakih pet minuta. Na istom mestu se nalazi i taxi stajalište. Sama vožnja dolmušem je velika atrakcija za turiste i bila bi greota da se ne provozate. Prvi put kada sam se vozila dolmušem imala sam utisak kao da sam u luna parku. Posle sam se navikla i uživala u vožnji.

U blizini našeg hotela se nalazi bar Laughing Leprechaun u koji smo išli par puta. To je irski pub u kojem se svašta organizuje za turiste- kvizovi, karaoke, živa muzika… Uglavnom puštaju rock i disko muziku. Veoma lep provod i vrlo ljubazno osoblje. Pub Laughing Leprechaun je za svaku preporuku. Jednom smo bilu u restoranu Cheers u kojem možete probati evropska i turska jela po pristupačnim cenama. Za ljubitelje sporta i za one koji vole da gledaju utakmice odličan je bio Hollywood bar. Bar poseduje nekoliko velikih televizora na kojima se ceo dan prikazuju razne utakmice- futbal, košarka, tenis, ragbi, formula 1 i drugi sportovi. U samom centru Gumbeta ima dosta noćnih klubova koji puštaju tursku muziku ali mi nismo išli jer muzika nije po našem ukusu. Duž plaže takođe ima dosta lokala. Iako smo suprug i ja uglavnom boravili na hotelskoj plaži jedan dan smo se odlučili da promenimo i uputili smo se u Alora beach club u kojem smo veoma uživali jer je bila baš opuštena atmosfera. Inače, u ovom klubu budu i dnevne žurke. Tada je velika gužva sa dosta glasne muzike i onda nema opuštanja.

Bodrum – Idealno mesto za kupovinu, sportove i razonodu

Turska pa tako i Bodrum je idealno mesto za kupoholičare. U Gumbetu se nalazi mnoštvo različitih prodavnica. Možete za male pare kupiti suvenire poput magnetića za frižider, vaze, pepeljare, predmete od metala, činije, lampe, garderobu, tepihe, obuću, torbe, kožne jakne, nakit i drugo. U uličnim prodavnicama obavezno morate da se cenkate sa prodavcem. Na samom ulazu u Gumbet se nalazi tržni centar Oasis u kojem se nalaze prodavnice poznatih brendova i u njima se ne možete cenkati. U samom Gumbetu nema pijace ali ima u Bodrumu i u zalivu Bitez (zaliv pored Gumbeta). Na pijaci nema čega nema. Veliki izbor maslina, ratluka, začina, voća, povrća, pamučnih stvari i naravno garderobe. Na pijaci je cenkanje obavezno.

U Gumbetu su dostupni različiti vodeni sportovi. Ovde možete probati jet ski, parasailing (čamac koji vuče padobran), veslanje na SUP dasci, čamac koji vuče gumenu bananu, „leteću dasku“, kanu, ringo (čamac vas vuče u gumenom prstenu), jedrenje na dasci, skijanje na vodi, ronjenje, pedaline i drugo. Vožnja na „letećoj ribi“ je bila vrlo zabavna. Naime, izgleda kao veliki dušek za vodu koji vuče gliser i kada ubrza prednji deo dušeka se diže i po par metara iznad vode. Zaliv Gumbet i plaža Gumbet su veoma idealni za sportove na vodi.

Još na početku našeg boravka u Gumbetu dok smo sedeli na plaži primetili smo da sa druge strane zaliva prepodne isplovi veliki broj brodova. Tako smo se i mi odlučili da jedan dan odemo na krstarenje. To je vožnja čuvenim turskim drvenim brodovima- Guletima. Krstarenje je trajalo od prepodneva do poslepodneva. Imali smo ručak na brodu, a piće smo posebno plaćali. Krstarili smo okolnim zalivima, a meni se posebno dopalo u zalivu „Akvarijum“. Ceo dan smo uživali, sunčali se i kupali u moru na različitim mestima. Izlet je zaista bio veoma lep i zabavan.


Kontakt

Prijava za newsletter

Prijavite se na našu newsletter listu

Kontakt

Nikolaja Krasnova 2, Vračar

011/3285 001, 3285 002

[email protected]
Radno vreme:
Pon-Pet 08:00-20:00 Subota 08:00-15:00 Nedelja ne radimo
Vase Pelagića 11

021/38 25 025, 38 25 026

[email protected]
Radno vreme:
Pon-Pet 08:00-20:00 Subota 08:00-15:00 Nedelja ne radimo
Cara Dušana 94

018/248 264, 249 255

[email protected]
Radno vreme:
Pon-Pet 08:00-20:00 Subota 08:00-15:00 Nedelja ne radimo
Kneza Miloša 20

017/40 58 98, 40 58 99

[email protected]
Radno vreme:
Pon-Pet 08:00-20:00 Subota 08:00-15:00 Nedelja ne radimo

Pratite nas