Grcka leto, letovanje Olympic beach, apartmani Olimpik bič leto grcka

Letovanje u Grčkoj, Olympic Beach

Kategorija: Putovanja
Datum objave: 18.03.2021.
Vreme čitanja: 5 min
Autor: Miljana

Divno letovanje u Olympic Beachu

Opšte informacije

Olympic beach  je letovalište u podnožju planine Olimp, na obali Egejskog mora. Udaljeno 70km od Soluna, 8km od grada Katerini i svega 2km od Paralije. Smatra se da je ovo zanimljivo mesto dobilo naziv upravo po obližnjoj planini Olimp, kojoj može i da zahvali za fantastičnu klimu. Pristupačne cene aranžmana kao i blizina destinacije su velike prednosti. Iako je letovalište mirnije i porodično, blizina Paralije pruža veliki izbor svega onoga što je turistima neophodno. Ljubitelji egzotičnih plaža ovde neće naći tirkizno plavo more, ali izuzetno prijateljski domaćini i povoljne cene čine mesto jednom od najpovoljnijih destinacija za letovanje u Grčkoj. Sve ovo me je navelo da provedem svoje letovanje u Olympic Beachu.

Plaža u Olympic beach

Plaža je duga, peščana, veoma dobro sređena, sa mnoštvom ležaljki i suncobrana za iznajmljivanje (po principu koristite ležaljke uz naručeno piće). Ukoliko ne planirate da platite ovu uslugu, uvek ima mesta i da stavite svoje suncobrane. Na plaži ima tuševa i kabina za presvlačenje koji se ne naplaćuju. Kada je u pitanju ulaz u vodu, on je postepen i samim tim odličan za decu i neplivače. Mogu se čuti zamerke turista vezanih za čistoću mora. Zapravo se radi o tome da se mogu primetiti morske trave u popodnevnim satima, ali se plaža redovno čisti i to ni na koji način ne ometa turiste. U samom centru letovališta nalazi se veliki park koji jednim svojim delom izlazi na plažu. Park je opremljen klackalicama, ljuljaškama i ostalim spravama za najmlađe turiste. Pešačka zona je puna butika, taverni, poslastičarnica i pekara. Za one koji vole suvenire, ovde je ponuda raznovrsna i vrlo interesantna. U mestu možete naići na nekoliko rent-a-car agencija, ukoliko ste na letovanje došli autobuskim prevozom, a želite da obiđete i istražite okolinu.

Grcka apartmani letovanje, Olympic Beach, plaža
Grcka apartmani letovanje, Olympic Beach, plaža

Korisne informacije i preporuke šta probati za letovanje u Olympic Beachu

Cene su veoma pristupačne našim turistima, veliki je izbor taverni, lokala sa brzom hranom, poslastičara i marketa. Cena girosa je oko 2,5-3 €, a nama se najviše dopao u pešačkoj zoni, restoran brze hrane ‚‚To Pytogiro‚‚. Ovde naravno, pored girosa, možete naručiti suvlaki (ražnjiće od svinjskog ili junećeg mesa), picu, paste, salate, palačinke ali i najpoznatije grčko jelo: musaku; a uz nju probati neku od salata sa fenomenalnim grčkim feta sirom. Što se tiče restorana, najukusnije morske plodove i ribu uz zvuke buzukija, probali smo u taverni ‚‚Το Νησάκι‚‚ na samom šetalištu tik uz obalu. Obavezno probajte najpoznatije grčko piće – uzo (vrsta rakije koja se pravi od biljke anis). Tu je i rakija mastika koja se pravi od biljke sa ostrva Hios, zatim Metaxa (vrsta slatkog brendija). Što se tiče vode za piće njen kvalitet varira od jednog do drugog područja ali u većini mesta voda za piće je dobra. Grci ipak preporučuju strancima da za vreme boravka koriste flaširanu vodu. Cena za paket od 6 flaša vode (9 L) iznosi oko 1,20 €. Marketa ima na svakom koraku, izbor je zaista velik. Izdvojila bih supermarket ‚‚Teo‚‚ mi smo tu bili vrlo  zadovoljni kako cenama tako i širokim spektrom namirnica. Vrlo važna informacija, posebno za osobe sa malom decom, da u ovom letovalištu postoji nekoliko ambulanti.

Grcka apartmani letovanje, Olympic Beach, frape
Grcka apartmani letovanje, Olympic Beach, frape

Olympic Beach apartmani

Kada je u pitanju smeštaj u Olympic Beach, moram da kažem da smo mi ovoga puta izabrali agenciju ‚‚Euroturs‚‚ iz razloga što godinama unazad ima jako veliku ponudu apartmana u Olympic Beach. Od svih vila, ove godine smo za letovanje u Olympic Beach izabrali kuću Sarris. Odlično locirana vila, na samom ulazu u pešačku zonu, 90m od obale. Izabrali smo studio na drugom spratu sa pogledom na ulicu i pešačku zonu. Studio je zaista komforan, kuhinja kompletno opremljena a terasa prostrana. Sobe su klimatizovane i ova usluga se dodatno naplaćuje. U vili ima wi-fi interneta i odličan je kvalitet veze. Meni je puno značilo što vila Sarris ima lift, kako sam bila na letovanju sa bebom ovo je znatno olakšavalo naše izlaske do plaže, kada je neohodno poneti sve rekvizite za dete. U okolini vile nalaze se 3 marketa što je olakšavalo i svakodnevnu nabavku. Vlasnici vile, naši domaćini su izuzetno predusretljivi i uvek na usluzi. Ukoliko imate bilo kakvih zahteva u smislu, zamene posteljine, dodatnih potrepština za kuhinju ili kupatilo oni će vam izaći u susret.

Apartmani Saris, Olympic Beach, leto grcka, grcka apartmani, apartmani Olympic Beach
Apartmani Saris, Olympic Beach, leto grcka, grcka apartmani, apartmani Olympic Beach

Šta obići u okolini Olympic Beach-a

ParalijaIako ovo mesto nudi zaista mnogo, turisti vole da prošetaju i do obližnje Paralije. Nedaleko od gradskog parka kreće vozić do Paralije, cena karte je bila 2,50 €, a odmah pored je i bus stanica, a karta do Paralije iznosi oko 1 €. Za one koji vole da šetaju, uz plažu se nalazi staza za pešake koja vodi do Paralije, laganim hodom stižete za oko pola sata. Takođe, možete uzeti i taxi koji se nalazi odmah pored stanice, cena u jednom pravcu je oko 10 €. Paralija je još jedno od omiljenih mesta naših turista i ovde imate veću mogućnost kada su izlasci i noćni provod u pitanju. Paralija nudi veliki izbor klubova sa srpskom muzikom te svi koji vole dobar noćni provod dolaze upravo u ovo letovalište. U jeku sezone ovde se više čuje srpski nego grčki jezik. Čuveni supermarket ‚‚Lidl‚‚ se nalazi na ulazu u Paraliju i ovde su cene, naravno povoljnije u odnosu na manje markete. Što se tiče šopinga, izbor je zaista velik. Turisti najviše kupuju krzno, proizvode od kože (jakne, rukavice) i nakit (izuzetno lepo dizajniran, od srebra i zlata).

Letovanje u Olympic Beach - u, Grčka apartmani, Paralia, plaža
Letovanje u Olympic Beach – u, Grčka apartmani, Paralia, plaža

Katerini Ukoliko želite veću i raznovrsniju ponudu (kada je u pitanju šoping) možete otići do trgovačkog centra- gradića Katerini. Mesto se nalazi 7 km od Olympic Beach-a tako da uz kratku vožnju bilo svojim kolima bilo bus prevozom brzo stižete u Katerini. Bus staje u blizini velike pešačke zone (ulica Aleksandra Velikog). Ulica ima obilje radnji ali i tržnih centara u kojima možete kupiti sve vrste proizvoda.

Ostalo – U ponudi lokalnih turističkih agencija su brojni izleti, cene se razlikuju od agencije do agencije. Izleti se organizuju i do: Soluna, Kalambake i Meteora (komplex pravoslavnih manastira na vrhovima stena), planine Olimp, brodićem do Svete Gore. U neposrednoj blizini Soluna se nalazi i najveći vodeni park Istočne Evrope, Waterland i cena ovog izleta je oko 30€.

Iz svega ovoga mogu vam reći da je Olympic Beach apsolutno ispunio naša očekivanja, porodice sa bebom. Zaista ima dosta prednosti, jedna od bližih destinacija, peščana i široka plaža, mirno i tiho mesto, a sa druge strane jako sadržajno. Olympic Beach je letovalište koje bi svima preporučila

Kontakt

Prijava za newsletter

Prijavite se na našu newsletter listu

Kontakt

Nikolaja Krasnova 2, Vračar

011/3285 001, 3285 002

[email protected]
Radno vreme:
Pon-Pet 08:00-20:00 Subota 08:00-15:00 Nedelja ne radimo
Vase Pelagića 11

021/38 25 025, 38 25 026

[email protected]
Radno vreme:
Pon-Pet 08:00-20:00 Subota 08:00-15:00 Nedelja ne radimo
Cara Dušana 94

018/248 264, 249 255

[email protected]
Radno vreme:
Pon-Pet 08:00-20:00 Subota 08:00-15:00 Nedelja ne radimo
Kneza Miloša 20

017/40 58 98, 40 58 99

[email protected]
Radno vreme:
Pon-Pet 08:00-20:00 Subota 08:00-15:00 Nedelja ne radimo

Pratite nas