Putno zdravstveno osiguranje, letovanje, putovanje

Putovanje bez briga uz putno zdravstveno osiguranje

Kategorija: Putovanja
Datum objave: 25.11.2021.
Vreme čitanja: 4 min
Autor: Aleksandrija

Bez putnog zdravstvenog osiguranja nikud!

Na odmor čekamo cele godine i želja je da putovanje prođe na najbolji mogući način, sa puno lepih uspomena. Ponekad se dese neke nepredviđene zdravstvene situacije koje mogu doneti problema i pokvariti letovanje ili bilo koje putovanje. Ne može se uticati na to da li će se nešto na putovanju desiti, bilo da je povreda ili neka bolest ali možemo se rasteretiti problema oko troškova koji nastaju pružanjem medicinskih usluga u inostranstvu kupovinom putnog zdravstvenog osiguranja.

Za putovanje prvo pakujem pasoš, zatim polisu putnog zdravstvenog osiguranja

Uz uplaćen turistički aranžman svaka agencija nudi polise putnog zdravstvenog osiguranja, nikad se nisam dvoumila oko toga da li da uzmeme ili ne, podrazumevalo se da uzimam osiguranje, pa makar putovanje bilo od 2 dana, zaista ne treba da dodajemo stres oko troškova lečenja na celokupnu situaciju kada se tako nešto desi.

Kaže se da nije skupo ono što novcem može da se kupi, zdravlje ne može da se kupi ali ako se desi neki zdravstveni problem, troškovi pregleda, propisanih lekova, ortopedska pomagala, bolničko lečenje ili hitne operacije ne treba da bude naša briga. I previše je ako se desi neka nezgoda ili bolest da bismo se stresirali oko takvih troškova lečena u instranstvu. Kupovinom putnog zdrvstvenog osiguranja, za mali novac se kupuje veliki mir i rizik neprijatnih iznenađenja svodi se na minimum. Osiguranje je jedino što kupujem u nadi da mi nikad ne zatreba.

Putno zdravstveno osiguranje, letovanje, putovanje
Putno zdravstveno osiguranje, letovanje, putovanje

Osiguranje sa pokrićem Kovid 19

Poslednje dve godine moja odluka za kupovinu putnog zdravastvenog osiguranja je osiguravajuća kuća Dunav iz razloga što imaju dodatno osiguranje za pokriće Kovid 19, svima nama poznata pandemija koja traje. Jedan od simptoma Kovida 19 je povišena temperatura, koja može da se dobije iz bilo kog razloga, na primer od sunca, da bi se utvrdilo o čemu se radi, ako vas upute u Kovid ambulante, i rade testiranje na Kovid 19, osnovno osiguranje to ne pokriva, zato je dodatak za Kovid rizik dobra odluka. Može da se javi i kašalj, kao neka alergijska reakcija koji je takođe i jedan od simptoma Kovid 19, pa da se ne bismo pitali šta je u pitanju, ako nas je već snašala muka sa zdravljem, onda da ne povećavamo troškove a poznato je da su medicinski torškovi u inostranstvu veoma visoki.

Polisa sa dodatnim pokrićem za Kovid 19 pokriva troškove testiranja u slučaju ispoljavanja simptoma infekcije, troškove nabavke lekova u vanbolničkom lečenju u slučaju potvrđene infekcije i troškove bolničkog lečenja, naše je samo da kupimo polisu pre polaska na put.

Cene putnog zdravstvenog osiguranja

Ima ljudi koji nisu upućeni kolika je cena za polisu putnog zdravstvog osiguranja, misleći da to zaista veliki trošak. Moje mišljenje je da kada se uplati turistički aranžman od 200e, 500e ili više složićete se da je cena za putno zdravstveno osiguranje simbolična, a može da bude spasonosna u situaciji kada nam je najteže. Ili što bih rekla bolje je da se kupi i da nikad ne zatreba.

Cena punog zdravstvenog osiguranja se kreće oko 1e po danu za odrasle osobe.

Kod Dunav osiguranja, čiji sam korisnik, cena običnog odnosno osnovnog putnog zdravstvenog osiguranja, polise koja ima pokriće od 35.000e, za evropske zemlje u trajanju od 11 dana (to je aranžman letovanje od 10 noći) za jednu osobu stariju od 19 godina je 1.222rsd. Moja odluka i preporuka je polisa sa dodatnim Kovid 19 pokrićem, u tom slučaju je cena polise za period 11 dana 1.833rsd za osobe starije od 19 godina do 70 godina.

Za osobe preko 70 godina do 75 godina cena polise je nešto veća, a najveća je za osobe preko 75godina do 85 godina.

Za porodice (roditelji i deca) ima opcija porodičnog putnog zdravstvenog osiguranja. Cena za 11 dana pokrića osnovne polise porodičnog osiguranja je 2.811rsd, dok je cena porodične polise sa Kovid 19 pokrićem 4.217rsd. Minimalni broj osoba na porodičnoj polisi je 3, to može biti jedan roditelj sa dvoje dece ili dvoje roditelja sa jednim detetom.

putno zdravstveno osiguranje
putno zdravstveno osiguranje

Šta kad se desi zdravstveni problem ili nezgoda?

Uz svaku kupljenu polisu dobija se kontakt besplatnog call centar za asistenciju koji će vam dati informacije kome da se obratite za pomoć na destinaciji, odnosno uputiće Vas u najbližu medicinsku ustanovu koja se nalazi najbliže mestu u kom ste vi u tom trenutku. Potrebno je da navedete broj svoje polise i podatke kao što su matični broj (JMBG), broj pasoša, ime i prezime.

Konkretno kod Dunav osiguranja ukoliko su medicinski troškovi do 50e, sami plaćate na destinaciji, sačuvate račune i medicinsku dokumentaciju i moći ćete da ih refundirate od osiguravajuće kuće po povratku sa putovanaj. Za veće troškove se aktivira polisa i celokupni trošak snosi osiguravajuća kuća, naravno ukoliko su ti toškovi polisom pokriveni.

Da dodatni stres oko medicinskih troškova u inostranstvu ne bude veći od same povrede, nezgode ili bolesti koja se desila na putovanju, kupovina polise putnog zdravstvenog osiguranje je najmanje što možete da učinite za sebe i svoju porodicu. I neka nikad ne zatreba.

Kontakt

Prijava za newsletter

Prijavite se na našu newsletter listu

Kontakt

Nikolaja Krasnova 2, Vračar

011/3285 001, 3285 002

[email protected]
Radno vreme:
Pon-Pet 08:00-20:00 Subota 08:00-15:00 Nedelja ne radimo
Vase Pelagića 11

021/38 25 025, 38 25 026

[email protected]
Radno vreme:
Pon-Pet 08:00-20:00 Subota 08:00-15:00 Nedelja ne radimo
Cara Dušana 94

018/248 264, 249 255

[email protected]
Radno vreme:
Pon-Pet 08:00-20:00 Subota 08:00-15:00 Nedelja ne radimo
Kneza Miloša 20

017/40 58 98, 40 58 99

[email protected]
Radno vreme:
Pon-Pet 08:00-20:00 Subota 08:00-15:00 Nedelja ne radimo

Pratite nas