Ova destinacija trenutno nema ni jednu smeštajnu jedinicu u ponudi.

Bugarska – putovanje

Jugoistočna evropska republika Bugarska, nalazi se na istočnom delu Balkanskog poluostrva i izlazi na Crno more.
Broj stanovnika 7.517.000. Najveći gradovi su Sofija, Plovdiv i Varna. Nacionalna valuta je lev. Bugarska je značajna turistička zemlja u ovom delu Balkana. Značajni turistički centri su plaže Crnog mora ali i skijaški centri Borovec, Bansko i Pamporovo.

Evropske metropole – Bugarska

Bugarska se nalazi u jugoistočnoj Evropi, na severoistočnom delu Balkanskog poluostrva. To je evropska, balkanska, crnomorska i dunavska zemlja. Ovaj geografski položaj postavlja ga na raskrsnicu između Evrope, Azije i Afrike. Bugarska je takođe saobraćajna raskrsnica, koja omogućava pristup zapadnoj Evropi, Bliskom istoku i Bliskom istoku i Mediteranu. Niz glavnih evropskih transportnih koridora prolazi kroz Bugarsku.

Kultura i tradicija Bugarske

Načini života i kultura u današnjoj Bugarskoj razvijali su se hiljadama godina. Zemlja se nalazi na raskrsnici između Evrope i Azije, a zemlje Bugarske su naseljene od antike. Nije slučajno što je ovde odrastala najranija evropska civilizacija. Neka od najpoznatijih blaga na svetu otkrivena su na nekropoli u Varni, uključujući najstarije zlatne ukrase na svetu; Tračke grobnice i svetilišta postoje u Kazanlaku, Sveštariju, Staroselu, Aleksandrovu, Perperikonu i Tatulu. Pronađen je veliki broj drugih zlatnih predmeta u Panagiurishte-u, Valchitranu, Rogozenu i drugde.

Sofija izlet

Bugarski običaji su ukorenjeni u antici i usko su povezani sa istorijom zemlje i određenim izrazom istočnog pravoslavnog hrišćanstva. Ples na živom uglju je drevni bugarski ritual koji se još uvek primenjuje u nekoliko sela na planini Balkan.

Ruža je simbol Bugarske. Berba ruža, jedan od najstarijih i tradicionalnih običaja Bugara, postala je prvenstveno turistička atrakcija. Tepisi iz doba bugarskog preporoda sada su visoko cenjena umetnička dela. Glavni centri tkanja tepiha su Kotel, Čiprovci i Samokov. Zajedno sa tradicionalnim rukotvorinama, bugarski narod je takođe sačuvao širok spektar tradicionalnih popularnih običaja i pesama.

Bugarska crnomorska rivijera

Bugarska crnomorska obala je idealno mesto za letnji odmor. Rt Emine je mesto spajanja planina Balkan sa morem, a ovo mesto uslovno deli obalu Crnog mora na severni i južni deo. Obala je dugačka 378 km, sa 209 plaža. Plaže i more nude izvrsne uslove za razne vodene sportove poput surfovanja, skijanja na vodi, ronjenja i ribolova. U 2011. godini plaže na Albeni, Bunite (Varna), Diuni, Elenite, Pomorie (istočna plaža), Harmanite (Sozopol), Sveti Vlas (centralna plaža i plaža Venid), Sunčani breg (severna i južna plaža) i Sunčani dan plaže su svi prepoznati po svojoj izvrsnosti.

Pored kombinacije sunca, peska i mora, odmarališta na Crnom moru nude planinarenje, biciklizam i jahanje, kao i ekoturizam, foto safari i izlete na prirodne, kulturne i arhitektonske znamenitosti. U severnom delu Crnog mora nalaze se tri golf terena svetske klase. Odmarališta koja se nalaze na Crnom moru pre svega su pogodna za porodični odmor, kao i za individualni odmor i zabavu. Albena, Rusalka, Sveti Konstantin i Sveta Jelena, Rivijera, Obzor, Elenite i Diuni su neki od najpoželjnijih za porodice sa decom. Mlađi turisti preferiraju Nesebar, Sunčev breg, Zlatni pesak, Primorsko, Kiten i Lozenets, zbog mnogih klubova i barova i drugih mogućnosti zabave. Sunčani breg je najveći odmarališni kompleks u zemlji i često je domaćin zabavama koje uključuju svetski poznate DJ-eve i izvođače.

Sozopol i Nesebar (mesto pod zaštitom UNESCO-a) poznati su po svojoj kombinaciji prelepe primorske prirode i istorijskih znamenitosti. Ova dva grada imaju hiljadu godina istorije i privlače stalan tok letnjih turista.

 

 

Kontakt

Prijava za newsletter

Prijavite se na našu newsletter listu

Kontakt

Nikolaja Krasnova 2, Vračar

011/3285 001, 3285 002

[email protected]
Radno vreme:
Pon-Pet 08:00-20:00 Subota 08:00-15:00 Nedelja ne radimo
Vase Pelagića 11

021/38 25 025, 38 25 026

[email protected]
Radno vreme:
Pon-Pet 08:00-20:00 Subota 08:00-15:00 Nedelja ne radimo
Cara Dušana 94

018/248 264, 249 255

[email protected]
Radno vreme:
Pon-Pet 08:00-20:00 Subota 08:00-15:00 Nedelja ne radimo
Kneza Miloša 20

017/40 58 98, 40 58 99

[email protected]
Radno vreme:
Pon-Pet 08:00-20:00 Subota 08:00-15:00 Nedelja ne radimo

Pratite nas