letovanje turska , hoteli , Marmaris , More

Marmaris

Broj ponuda: 8
Hotel:

Astoria Beach

Marmaris (Egejska Turska)
Od 01.06.
po noćenju
Od plaže: 300 m
Usluge:
AI
od 47 € po danu
Hotel:

Isla Panorama

Marmaris (Egejska Turska)
Od 01.06.
po noćenju
Od plaže: 200 m
Usluge:
AI
od 70 € po danu
Hotel:

Caprice Beach

Marmaris (Egejska Turska)
Od 01.06.
po noćenju
Od plaže: 20 m
Usluge:
AI
od 94 € po danu
Hotel:

Class Unique Beach

Marmaris (Egejska Turska)
Od 04.06.
po noćenju
Od plaže: 20 m
Usluge:
AI
od 71 € po danu

Maxwell Holiday Club

Marmaris (Egejska Turska)
Od 06.06.
po noćenju
Od plaže: 600 m
Usluge:
NA
od 13 € po danu
Hotel:

Orka Lotus Beach

Marmaris (Egejska Turska)
Od 07.06.
po noćenju
Od plaže: 10 m
Usluge:
UAI
od 106 € po danu

 

Letovanje Marmaris

Letovanje MarmarisLetovanje u Turskoj 2024.. – pravi izbor za sve one koji vole modernu atmosferu sa ukusom, mirisom i zvukom orijenta. Prelepe plaže okružene zelenilom, ljubazno stanovništvo, dobri hoteli i hrana učiniće da Vaše letovanje Marmaris – Turska bude nezaboravno i puno fotografija kojim ćete se rado vraćati.

Letovanje Marmaris

Kakav je Marmaris kao destinacija?

Letovanje Marmaris je Vaš izbor za 2024. godinu? Šta je to što treba da znate o Marmarisu ? Šta očekivti od ove avanture? Zamislite tirkizno plave vode, duge zlatne peščane plaže, izolovane uvale, surove planine, brdima prekrivena borovima, drevni grad, marine i živahni gradski centar – upravo ste zamislili svoje letovanje Marmaris.
Marmaris se nalazi na jugozapadu Turske udaljen je oko 80 km od Kušadasija i oko 100 km od Bodruma. Danas predstavlja jedno od najpopularnijih letovališta koje Turska ima i koje mami turiste iz celog sveta.
Nekada samo malo ribarsko naselje 1980-ih godina doživljava građevinski boom i prerasta u danas moderan turistički grad za koji je poznato da uglavnom zadovoljava Britance koji odmaraju, a istovremeno privlači i druge evrotipove. Smešten na tirkiznoj turskoj obali,u provinciji Mugla, u jugozapadnoj Turskoj, može se pohvaliti najvećom i najmodernijom marinom u Turskoj, prometnom lukom obrubljenom šetalištem i prijatnom rivom, zajedno sa privlačnim Starim gradom i zadivljujućom obalom.  Glavni izvor prihoda u Marmarisu je turizam.
Grad ima izuzetnu lokaciju između dva seta planina koje se ukrštaju pored mora. Broji preko 28.000 stanovnika i veći je od prosečnog letovališta, pa nije ni čudo što ima toliko toga da ponudi.
Marmaris je takođe centar za jedrenje i ronjenje, poseduje dve velike i nekoliko manjih marina. To je popularna lokacija za prezimljavanje stotine nautičara koji krstare, koji se takođe služe obližnjim Dalaman aerodromom.
Grad ima toplo-letnju mediteransku klimu, koja se odlikuje toplim i vlažnim leta i hladnim i kišnim zimama.
Noćni život u Marmarisu je raznovrstan i pogodan za porodice, parove, i naravno mlade ljude koji žele da ostanu budni sve dok se sunce ne pojavi! U skoro svakoj ulici u Marmarisu ćete naći restorane i barove za svačiji ukus sa bogatim menijem. U ponudi su kineska, indijska, engleska kuhinja, morski plodovi, i naravno turska jela.Ne propustite priliku dda tokom vašeg letovanja u Marmarisu  iskusite Bar Street, naći ćete da je skriven iza restorana u marini u veoma uskoj ulici. Postoje brojni barovi i klubovi koji puštaju različite vrste muzike, kao što su House, R & B, rok i alternative. Cene pića su ovde u celini veće ali svi barovi i klubovi imaju slobodan ulaz.Karte se uglavnom naplaćuu kada je neki specijalan događaj.

Marmaris istorija

Sudeći po istoričaru Herodotu tvrđava u Marmarisu datira još iz 3000 god. p.n.e. Nije sasvim sigurno kada je Marmaris osnovan, ali je u VI veku bio poznat kao grad Physkos i smatrao se delom Karije. Tokom burne istorije ono što je ostalo autentično je Otomanska tvrđava iz XIV veka, koja je sada muzej i turistička atrakcija.Grad je postao deo Otomanskog carstva 1425. godine, a zamak je izgrađen 1521. godine nove ere za upotrebu u planiranom napadu na Rodos. Tadašnji osmanski sultan, Kanuni sultan Sulejman, promenio je ime grada u Mimaras, koji je tada postao Marmaris prema istoričaru Evliji Čelebiju.
Lokalna glasina kaže da je razlog promene imena Mimaras bio taj što je Sulejman, vraćajući se sa svoje ekspedicije na Rodos, nije voleo zamak i uzviknuo „mimar as!“, Što znači „obesite arhitektu!“ Nažalost, nema dokaza koji potkrepljuju ovu zabavnu priču.

Letovanje Marmaris – Plaže

Palmama obloženo šetalište pored plaže je prepuno kafića, restorana i barova koji rade gotovo celom dužinom uske plaže Marmarisa, koja je sačinjena od vulkanskog peska i šljunka. More je toplo, kristalno čisto i savršeno za plivanje. Ležaljke i suncobrani i  brojni sportovi na vodi su tu za uživanje. Traka se na kraju spaja sa Long Beach, koja se prostire na 10 kilometara u susedni Ičmeler koji ima širu plažu i mnogo je mirniju nego Marmaris. Do Ičmelera možete doći dolmuš busom.
Postoje neke fenomenalne plaže na pola sata vožnje, tako da posetite Kleopatra ostrvo, gde se kaže da je pesak najbolji na svetu. Ičmeler plaža je udaljena samo 15 minuta, to je š. Ne propustite priliu da posetite i svetski poznatu plaža je Dalyan (Turtle Beach), duga oko 16 km.

Turistička agencija Euroturs Vam je pripremila brojne hotele u Marmarisu i Ičmeleru po povoljnim cenama za Vaše Letovanje u Turskoj 2024.. Možete korisiti organizovan autobuski ili sopstveni prevoz.

 

Kontakt

Prijava za newsletter

Prijavite se na našu newsletter listu

Kontakt

Nikolaja Krasnova 2, Vračar

011/3285 001, 3285 002

[email protected]
Radno vreme:
Pon-Pet 08:00-20:00 Subota 08:00-15:00 Nedelja ne radimo
Vase Pelagića 11

021/38 25 025, 38 25 026

[email protected]
Radno vreme:
Pon-Pet 08:00-20:00 Subota 08:00-15:00 Nedelja ne radimo
Cara Dušana 94

018/248 264, 249 255

[email protected]
Radno vreme:
Pon-Pet 08:00-20:00 Subota 08:00-15:00 Nedelja ne radimo
Kneza Miloša 20

017/40 58 98, 40 58 99

[email protected]
Radno vreme:
Pon-Pet 08:00-20:00 Subota 08:00-15:00 Nedelja ne radimo

Pratite nas