Grcka hoteli leto, Halkidiki, Neos Marmaras, Porto Carras, plaža

Hoteli u Grčkoj za porodice, smeštaj za četvoročlanu porodicu

Kategorija: Putovanja
Datum objave: 22.03.2021.
Vreme čitanja: 8 min
Autor: Ivana

Porodično letovanje u Grčkoj

Kada tražite mesto za porodični odmor, ono što tražite je mesto u kojem ćete podjednako uživati i vi i vaša deca. Kao član porodice definitivno se pitate gde da odete na porodični odmor s obzirom da se neka mišljenja moraju složiti i različiti ukusi moraju uskladiti. Ipak, to je veliko pitanje jer više faktora utiče na odabir porodičnog odmora: Udaljenost destinacije, da li je more toplo i čisto, da li ima kamenčića ili ježeva, da li ima talasa, kakav je prilaz moru, kakva je plaža, da li ima sadržaja za decu i najbitnije cena ?? Svi mi volimo Grčku a voleće je i deca, jer izgleda kao da je stvorena za njih. Sigurno, gostoljubivo, sa divnom klimom i neverovatnom prirodom, punom iznenađenja, sa hiljadama različitih opcija, da biste uživali u najnezaboravnijim trenucima sa vašom decom na porodičnom letovanju. Da bismo vam uštedeli mnogo misli i vremena, pripremili smo ponudu omiljenih destinacija za porodični odmor! Sremni ?

Halkidiki

Polustrvo Kasandra nalazi se samo na 60 km od Soluna, i pravi je zemaljski raj Severne Grčke. Prepoznatljiva je po fantastičnom pejzažu koji uključuje zelenilo, planine, bezbroj vrhunskih plaža lako dostupnih i male uvale sa bistrim plavom vodama. Na jugoistoku poluostrva ima jedno izvanredno mesto za porodično letovanje sa najlepšim plažama i prirodnom hladovinom a to je Kriopigi. Sagrađen je na obronku šumovitog brda iznad mora. Sa leve strane na putu ka Polichrono, Hanioti i Pefkohori, na samo 200 m od centra Kriopigia nalazi se porodični hotel Alkion.

Grcka hoteli letovanje, Kriopigi,Halkidiki,Alkion hotel,eksterijer
Grcka hoteli letovanje, Kriopigi,Halkidiki,Alkion hotel,eksterijer

Ηоtel Alkion smešten je u živopisnoj bašti, okruženoj šumom u kojoj se nalazi otvoren bazen sa pogledom na more i bar pored bazena za piće i grickalice. Ležaljke na bazenu i suncobrani su besplatni. A tu je i odvojeni dečiji bazen i igralište za decu. Hotel sadrži 50 soba ( dvokrevetne sobe, apartmane i porodične sobe), i 9 suita. Svaka soba sadrži telefon, klimu, frižider, fen, internet konekciju, satelitsku televiziju. Hotel je na bazi polupansiona ( doručak i večera), a poseduje i lift. Plaža je peskovita u pojedinim delovima se sužava i širi, prilaz moru je postepen, voda je topla i bistra a borove šume se spuštaju do same plaže i daju prirodan hlad. Pojedini delovi plaže su sa ležaljkama i beach barom, međutim postoji i delovi plaže ukoliko želite malo više privatnosti.

Hanioti -Sousouras Hotel & Bungalows

Hanioti je živopisno turističko mesto sa velikom plažom i zelenih parkova. Nalazi se između Polihono i Pefkohori, jedno je od najpopularnijih i najsimpatičnijih mesta na Kasandri, idealno za godišnji odmor pogotovo kada su u pitanju porodice sa malo decom ili parovi. Na samo nekoliko minuta od glavnog turističkog centra u zelenom delu površine i na 30 m od plaže nalazi se Sousouras Hotel&Bungalows. Hotel je izgrađen u mediteranskom stilu sa pogledom sa većine balkona na plave vode Halkidikija. Dizajniran je na način da nudi toplo i gostoljubivo okruženje.

Grcka hoteli letovanje, Halkidiki, Hanioti,Sousouras&Bungalows,bazen
Grcka hoteli letovanje, Halkidiki, Hanioti,Sousouras&Bungalows,bazen
Grcka hoteli letovanje, Halkidiki, Hanioti,Sousouras&Bungalows,eksterijer
Grcka hoteli letovanje, Halkidiki, Hanioti,Sousouras&Bungalows,eksterijer

U kompleksu hotela Sousouras , naći ćete sve one elemente koji čine okruženje za idealan odmor, poput usklađene i prijatne arhitekture, bazena, uređenih otvorenih površina sa palmama i lepih staza za šetnju živopisnom baštom, košarkaški teren, restoran mediteranske kuhinje ( restoran je za svaku pohvalu pa ga često posećuje i lokalno stanovništvo) bar na plaži, dečiji bazen ( koji je pod budnim okom hotelskih spasioca ) i igralište. Najbitnije od svega je da se deca mogu kretati na sigurnom mestu, opremljenim modernim i sigurnim igračkama dok Vi uživate u bazenu ili baru na plaži. Hotel se sastoji od nekoliko objekata, sa standardnim dvokrevetnim ili porodičnim sobama u prizemlju i na spratu i porodičnim bungalovima. Sobe su prostrane, čiste i sveže. Sve sobe imaju klimu koja se doplaćuje, balkon ili terasu, fen za kosu, peškire, osnovni paket za higijenu, telefon, satelitsku televiziju. Hotel je na bazi polupansiona i poseduje parking mesto.

SiviriHotel Jenny

Na zapadnoj strani Poluostrva Kasandre u tihom i pitomom okruženju jedinstvene borove šume, smešteno je malo ribarsko mesto puno života sa prelepom peščanom plažom, kristalno čistom vodom i prelepim zalaskom sunca. Siviri nema mnogo sadržaja ali glavni adut ovog mesta je plaža, duga je i prostrana sa sitnim peskom i uglavnom nema gužve. More je čisto i skoro bez talasa, deca će uživati u plićaku jer je ulaz u vodu postepen, otprilike stotinak metara od obale je relativno plitak. Plaža je uređena sa suncobranima i ležaljkama, međutim ukoliko želite da se osamite i sami organizujete svoje mesto na plaži postoji deo plaže koji je “slobodan”. Plaža nije daleko od centra ni od hotela tako da vam je sve na “dohvat ruke”.

Grcka hoteli letovanje, Halkidiki, Siviri,Jenny,plaža
Grcka hoteli letovanje, Halkidiki, Siviri,Jenny,plaža

Na samo 200 m od plaže nalazi se Hotel Jenny, koji nudi otvoren bazen sa dečijim delom, malo igralište, ležaljke i suncobrane na bazenu. Pored bazena se nalazi bar i restoran. Hotel pruža prijatno i prirodno okruženje nalazi se na samom ulazu u mesto sa leve strane i poseduje mesto za parkiranje. Većina zaposlenih je iz Severne Makedonije tako da ako Vam strani jezik nije jača strana nećete imat problem u komunikaciji. Sobe su komforne sa balkonom i uglavnom su okrenute ka bazenu ili bašti, svaka soba ima klimu, frižider, tuš kabinu. Hotel je u mirnom delu i idealan za porodični odmor.

Grcka hoteli letovanje, Halkidiki, Siviri,Jenny,spoljašnji izgled
Grcka hoteli letovanje, Halkidiki, Siviri,Jenny,spoljašnji izgled

MetamorfosiBlue Dolphin

U zapadnom delu korena “ drugog prsta” Sitonije, na steni iznad mora nalazi se ovo malo mesto okruženo borovom i četinarskom šumom. Izuzetan je sklad zelenila i mora pe se mirsi ukršataju i stvaraju neverovatnu aromu vazdušne banje. Mesto poseduje više prirodnih nego komericjanih sadržaja pa se zato preporučuje za letovanje sa malom decom, i one koji vole miran odmor. Prednost ovog mesta je i niska cena hotelskog smeštaja. U mirnom i bujnom delu poluostrva, nalazi se prelepa peščana plaža, nagrađena Plavom zastavicom koja nudi mali raj sa kristalno čistom vodom a na nekoliko metara od plaže, usred prelepih vrtova i borovog zelenila smešten je Hotel Blue Dolphin. Hotel je izgrađen u trdicionalnom grčkom stilu i predstvalja pravu oazu mira. Ima veliki bazen sa barom, dečiji bazen, igralište za decu a u samom hotelu se organizuju animacije i za decu i za odrasle. Korišćenje spa centra je uz doplatu. U sklopu hotela su tereni za tenis, košarku , odbojku mini golf, bijilar, stoni tenis, mini market i parking . Hotel je na bazi polu pansiona i ima svoju privatnu plažu sa sitnim pekom i more tirkizne boje. Sve sobe u hotelu su klimatizovane, imaju telefon, tv, frižider i sve imaju balkon sa pogledom ili na more ili na vrt.

Grcka hoteli letovanje, Halkidiki,Metamorfosi,Blue Dolphin,eksterijer
Grcka hoteli letovanje, Halkidiki,Metamorfosi,Blue Dolphin,eksterijer

SitoniaVourvouruHotel Diaporos

Mesto Vurvuru. nalazi se na severoistočnom delu Sitonie, u predivnom zalivu, sa malim pećinama, stenovitim ostrvcima u blizini obale i velikom, peščanom plažom. Postepeni ulaz u vodu posebno je pogodan za porodice koje na odmor putuju sa malom decom. U njemu se nalaze mnoge vikendice Solunjana ali i nekoliko hotela. Veliki broj restorana i barova (i onih na plaži), taverni sa ribljim specijalitetima , neke su od odlika mesta Vurvuru. U oblasti mesta Vurvuru možete iznajmiti bicikl, pedaline, dasku za jedrenje ili čamac i krenuti u istraživanje. U ovom zalivu nalazi se i za Grčku jedinstven koralni greben koji je idealan za ronioce. Pet kilometara od mesta Vurvuru nalazi se mesto Ormos Panagias, odakle se svakodnevno organizuju izleti brodom do obala Atosa. U sredini zaliva Vurvuru na samo 100m od plaže nalazi se Hotel Diaporos, smešten je u prelepoj bašti sa restoranom i sa zapanjujućim panoramskim pogledom na more i planine. Hotel je sa tri zvezdice i pružaju uslugu polupansiona. Hotel, pored recepcije ima bar, restoran, prostor za igru, parking. Sobe su renovirane 2012. godine, prostrane su i klimatizovane, sve sobe imaju balkon, većina sa pogledom na vrt, mali vrt i tv.

Grcka hoteli letovanje, Halkidiki, Vurvuru,hotel Diaporos,eksterijer
Grcka hoteli letovanje, Halkidiki, Vurvuru,hotel Diaporos,eksterijer

Halkidiki – AtosAlexandros Palace

Atos je treće i poslednje poluostrvo Halkidikia (treći prst). Za razliku od ostala dva moguće je obići samo severni deo ovog poluostrva, do mesta Uranopolis. Odatle ka ka južnom delu poluostrva Atos, počinje granica sa sa jedinstvenom monaškom republikom na svetu, nastanjenom isključivo monasima. Uranopolis ili “kapija Svete Gore” je božanstven pejzaž koji kombinuje primorske sa planiniskim lepotama. Selo je okruženo divnom šumom idealnom za šetnje i odmor. Pogled na Svetu Goru je jedinstven, a sama činjenica da ste u blizini ovog svetog mesta pruža poseban osećaj spokojstva i duševnog mira. Gradska plaža je lepo uređena ali velika prednost letovanja u Uranopolisu je mnoštvo divljih plaža koje se nalaze u neposrednoj blizini. U prelepo delu Tripitia, na zelenoj padini i 200 m od plaže, nalazi se Hotel Alexandros Palace koji sagarađen u stilu da se uklapa u okolni pejzaž, i predstavlja pravi raj za odmor. Hotel je odličan za odrasle, fantastičan za decu i savršen za vaše kućne ljubimce. Hotel ima brojne organizovane sadržaje i prostore koji garantuju fantastičan odmor . Bazeni, barovi, restorsni, privatna plaža , teretana, sportski objekti, mesta za decu i još puno toga. Hotel je sa pet zvezdica i pružaju se visokokvalitetene usluge koje u potpunosti zadovoljavaju potrebe posetilaca. Hotel Alexandros Palace pruža širok spektar smeštajnih jedinica iluksuznih soba . Sve sobe su nameštene u posebnom stilu i pružaju svu udobnost. Usluga je na bazi polupansiona. 

Grcka hoteli letovanje, Halkidiki, Uranopolis,hotel Alexandros Palace,hotelski bazen
Grcka hoteli letovanje, Halkidiki, Uranopolis,hotel Alexandros Palace,hotelski bazen

Agia TriadaWellness Santa Old Building

Na samo 25km od Soluna u Solunskom zalivu nalazi se poznato letovalište Agia Triada. Mesto nije mnogo turistički razvijeno i bučno ali ima prelepu dugačku plažu nagrađenom plavom zastavicom. Plaža pokrivena sitnim peskom i šljunkom, postepeni ulaz u more i idealno je za letovanje sa malom decom. Blizina mesta daje veliku prednost za one koji ne žele dugo da voze a žele mirno i tiho mesto ali ako se uželite gradske atmosfere Solun je u blizini. Plaže su uređene sa tuševima i kabinama za presvlačenje, ležaljkama i suncobranima. Na samo 20m od plaže nalazi se Wellness Santa Old building. Hotel se nalazi na 700m od centra Agia Triade gostima je na raspolaganju otvoreni bazen, bar bored bazena, restoran i parking. Usliga je na bazi All-inclusive (američki doručak, kasni doručak, ručak, snek i večera) korišćenje suncobrana i ležaljki oko bazena je besplatno. Sobe su klimatizovane, imaju terasu (osim superior promo sobe), gen, sef, satelitska televizija, osnovni paket za ličnu higijenu. 

Grcka hoteli letovanje, Agia Triada, Wellness Santa old building,spolja
Grcka hoteli letovanje, Agia Triada, Wellness Santa old building,spolja

Ostrvo TasosSkala RachonyRachony bay resort

Ostrvo Tasos će vas sigurno osvojiti svojom prirodnom lepotom, borovom šumom koja je zaštitni znak ostrva, prelepim peščanim plažama (njih 7 označene su Plavom zastavicom) i živopisnim selima. Zove se smaragdno ostrvo i borove šume dosežu do obale, koje daju prirodan hlad i svežinu. Na severozapadu ostrva i km od glavnog grada Limenasa, sa pogledom na kontinentalnu Grčku nalazi se prelepa plaža Skala Rachony. Tamnoplave, plitke i mirne vode u obali Skala Rachony idealne su za kupanje najmlađih posetilaca.Cela porodica uživaće u finom pesku, boji mora i vegetaciji koja dopire do plaže. Veličina obale pruža mogućnost izolacije od gužve. Na samo 10m od plaže nalazi se hotel Rachony Bay resort sa tri zvezdice i svojom privatnom plažom. Usluga je polupansion i pet friendly. Hotel nudi bazen sa barom, restoran i razne hotelske sadržaje za razonodu. Sve sobe su klimatizovane sa balkonom, sadrže fen, satelitsku televiziju, telefon.

Grcka hoteli letovanje, Tasos, Skala Rahoni, Hotel Rachoni Bay-Resort, pogled na hotel
Grcka hoteli letovanje, Tasos, Skala Rahoni, Hotel Rachoni Bay-Resort, pogled na hotel

 

Kontakt

Prijava za newsletter

Prijavite se na našu newsletter listu

Kontakt

Nikolaja Krasnova 2, Vračar

011/3285 001, 3285 002

[email protected]
Radno vreme:
Pon-Pet 08:00-20:00 Subota 08:00-15:00 Nedelja ne radimo
Vase Pelagića 11

021/38 25 025, 38 25 026

[email protected]
Radno vreme:
Pon-Pet 08:00-20:00 Subota 08:00-15:00 Nedelja ne radimo
Cara Dušana 94

018/248 264, 249 255

[email protected]
Radno vreme:
Pon-Pet 08:00-20:00 Subota 08:00-15:00 Nedelja ne radimo
Kneza Miloša 20

017/40 58 98, 40 58 99

[email protected]
Radno vreme:
Pon-Pet 08:00-20:00 Subota 08:00-15:00 Nedelja ne radimo

Pratite nas