Letovanje na Krfu

Izleti na Krfu

Kategorija: Putovanja
Datum objave: 08.04.2021.
Vreme čitanja: 8 min
Autor: Velja

Letovanje na Krfu

KRF (KERKIRA) je drugo po veličini od jonskih ostrva, a istovremeno jedno od najlepših. Poznato je po blagoj sredozemnoj klimi, po smaragdnim uvalama, kristalno čistom moru, luksuznim hotelima, lepim plažama okruženim zelenilom i nepreglednim brdima obraslim maslinjacima. Obiluje bujnom vegetacijom zahvaljujući umereno toplim letima i veoma kišovitim zimama kada temperatura retko silazi ispod 10 stepeni. Nalazi se 2km od albanske obale. Glavni i istovremeno najveći grad je Krf. Nastao je za vreme vladavine Mlečana na ovom ostrvu i u njegovoj arhitekturi se oseća uticaj svih velikih civilizacija koje su nekada vladale ostrvom: Mlečana, Sicilijanaca, Francuza, Britanaca i naravno Grka. Obala je razudjena i pravi brojna poluostrva, male zalive i čiste peščane ili šljunkovite plaže. Modernim autoputem stiže se iz Evzonija (granični prelaz sa Makedonijom) do Krfa (mesto polaska trajekta Igumenica) samo za nekoliko sati vožnje.

Letovanje na Krfu
Letovanje na Krfu

Izleti na Krfu

Sve što treba da znate o izlatima koje nudi ova destinacija, možete pronaći dalje u tekstu. Ovo će Vam sigurno upotpuniti letovanje na Krfu.

GRČKO VEČE- BOUZOUKI

Nijedan odmor nije kompletan bez uzbudljivog doživljaja tradicionalne Grčke večeri, prepune muzike i igre. Očekuju Vas potoci odlicnog vina, ukusna tradicionalna grčka hrana  sastavljena od predjela, glavnog jela i deserta, običaj razbijanja tanjira i puno prvoklasne zabave… Imaćete priliku da se slikate sa plesačima folklorne grupe u tradicionalnim kostimima, uzivate u njihovoj igri i ako ste avanturistickog duha, da sami naučite par koraka narodnih plesova…

IZLET BRODOM I ROŠTILJ

Mnogo zabave, relaksacije, uzivanja, plivanja i ukusne hrane doživećete na plovidbi u tipičnom Grčkom „kaiki“ brodu duž istočne obale ostrva Krfa.

Polazak je iz Dassie, plovimo ka severu pored mesta Ipsos, Barbati, Nissaki (mala plaža čuvena po ronjenju), zelenih zaliva Kalami i Kouloura i mnogih drugih uvala, dostupnih samo brodom, sve dok ne stignemo na severne plaže ostrva poznatog živopisnog gradića Kassiopi-a. Vaš kapetan i posada pripremiće za Vas ukusnu morsku ribu, Cipuru, na roštilju, uz dodatak salate, čuvenog grčkog zazikia i domaćeg Krfskog vina, osvežavajućih sokova i naravno ouza, dok ćete Vi uživati u opuštenoj atmosferi, plivati, sunčati, roniti ili već provoditi vreme na Vama svojstven način. U povratku stajemo na kafu u jednom od malih zaliva i bacamo sidro, da bi još jednom, na brzaka, mogli da zagnjurimo u plavetnila Jonskog mora, pre nego što se dan završi.

Ne propustite ovu divnu plovidbu po skrivenim plažama Krfskih zaliva. Dok se njišete na talasima, uživajte u svim lepotama koje ovo magično ostrvo ima da ponudi.

Letovanje na Krfu, Ahilion dvorac
Letovanje na Krfu, Ahilion dvorac

PAXOS – ANTIPAXOS – PLAVE PEĆINE

Nijedan Grčki odmor nije kompletan bez krstarenja. Mi vam nudimo priliku da posetite tri predivna mesta. Ostrva Paxos i Antipaxos blizu južne obale Krfa i poznate fascinantne plave pećine Paxos-a.

Polazeći iz luke grda Krfa imamo jedinstven pogled na stari grad, smesten izmenju dve venecijanske tvrđave. Nastavljajući dalje možemo videti Kanoni poluostrvo i palatu „Mon Repos“ . Takođe ploveći prema jugu videćemo mesta Perama, Benices i najjužnija mesta na Krfu, Kavos i Asprokavos. Kako prilazimo kanalu između Krfa i Paxos-a videćemo zeleno ostrvo Paxos prekriveno maslinovim i ciprus drvećem.

Legenda kaže da je Paxos nastao kada je Posejdon odvojio deo Krfa jednim moćnim udarom njegovog trozupca, i odveo ga na jug, da bi stvorio idilično utočište za njeogovu ljubav nimfu Amphitrite. Legenda se nastavlja sa Posejdonovom predivnom palatom koja je smeštena u jednoj od plavih pećina ostrva Ipapanati. Tokom našeg prolaskla videćemo sa leve strane predivnu luku Laka. Nastavljamo plovidbu južno pored zapadne obale Paxos-a uživajući u prelepoj stenovitoj obali sa jedinstveno belim peščanim plažama. U nastavku puta ulazimo sa brodom u plave pećine gde će vas bistro plava voda mora ostaviti bez daha. Od pećina stižemo stižemo na malo, savršeno formirano zalivima, ostrvo Antipaxos čije se peščane plaže i azurno plavo more porede sa Karipskim. Ovde će te imati priliku da plivate u kristalnim vodama „Paradise beach“. Naša ekskurzija se još mjednom vraća na Paxos…. ulaskom u tesan kanal, koji vodi do živopisne male luke sela Gaios, videćemo predivan pogled na dva ostrva Panagia i Agios Nikolaos. Iz luke blizu centra sela Gaios možete lagano hodati kroz male uske ulice i uživati u vašem ručku u jednoj od tradicionalnih taverna. Dok se vraćamo ka gradu Krfu putujemo blizu kopna da bi uživali u pogledima na stenovitu obalu i peščane plaže. Tokom vašeg putovanja možete uživati u sunčanju na palubi broda i osvežavati se pićima iz bara.

PAXOS – PARGA

Nijedan Grčki odmor nije kompletan bez krstarenja. Mi vam nudimo priliku da posetite dva predivna mesta. Živopisan grad Parga koji leži na kopnu i ostrvo Paxos blizu južne obale Krfa. Polazak iz luke u grdu Krfu gde imamo predivan pogled na stari grad, smesten izmenju dve venecijanske tvrđave. Nastavljajući dalje možemo videti Kanoni poluostrvo i palatu „Mon Repos“ . Takođe, ploveći prema jugu videćemo mesta Perama, Benices i najjužnija mesta na Krfu Kavos i Asprokavos. Kako prilazimo kanalu između Krfa i Paxos-a videćemo zeleno ostrvo Paxos prekriveno maslinovim i ciprus drvećem. Legenda kaže da je Paxos nastao kada je Posejdon odvojio deo Krfa jednim moćnim udarom njegovog trozupca, i odveo ga na jug da bi stvorio idilično utočište za njeogovu ljubav nimfu Amphitrite. Reputacija ovog malog mesta je vidljiva u milionskim jahtama usidrenim u luci pored malih ribarskih brodića. Ulaskom u tesan kanal koji vodi do živopisne male luke sela Gaios videćemo predivan pogled na dva ostrva Panagia i Agios Nikolaos. Iz luke, blizu centra sela Gaios, možete lagano hodati kroz male uske ulice i uživati u vašem ručku u jednoj od tradicionalnih taverni. Nastavlajmo naše putovanje ka Grčkom kopnu i gradu Parga koji je najveće živopisno selo sa ostrvskim karakterom, bogatom istorijom punom događaja i retkom lepotom isprepletanom plažama, smaragdnim morem, mirnim zalivima, maslinjacima, romantičnim bočnim uličicama i puteljcima sa dvospratnim i trospratnim kućama koje okružuju anfiteatar ispod ostataka Venecijanske tvrđave. Dok se vraćamo ka gradu Krfu putujemo blizu kopna da bi uživali u pogledima na stenovitu obalu i peščane plaže. Tokom vašeg putovanja možete uživati u sunčanju na palubi broda i osvežavati se pićima iz bara.

SRPSKA KUĆA I OSTRVO VIDO

U dogovoru sa Vasim predstavnikom, polazimo prema starom gradu. Prvo naše zaustavljanje je mesto Kanoni. Pored Kanonia, nalaze se dva mala ostrva, koja se često sreću na razglednicama Krfa i za koja su vezane brojne legende. Omiljeno su steciste, turista, fotografa i umetnika koji ovde crpe svoju inspiraciju. Posle Kanonia, Vaš put se nastavlja u sam centar grada Krfa, gde će te vidjeti staru tvrdjavu, prvi graditeljski poduhvat Mletaka, kao i trg Spianadu, jedan od najvecih i najelegantnijih trgova u Evropi. Tokom izleta predviđena je poseta Srpskoj Kući, koja se od 1993. godine nalazu u jednoj od najstarijiih i najlepših ulica grada Krfa. U Srpskoj kući nalazi se muzej “Srbi na Krfu 1916-1918” a ujedno i Počasni konzulat Srbije na ovom ostrvu. Izlet nastavljamo odlaskom do stare luke odakle se brodićem vozimo do ostrva Vido, gde ćemo posetiti Mauzolej-kosturnicu sa posmrtnim ostacima oko 8000 srpskih vojnika, koji su posle albanske golgote umrli na Krfu. Videćemo i kameni krst, prvo spomen-obeležje poginulim junacima i mesto koje se simbolično smatra “Plavom grobnicom”. Na Krfu i ostrvu Vido ispisane su najtragičnije ali i najslavnije stranice srpske istorije. Ovaj izlet posvećen je sećanju na događaje iz Prvog Svetskog Rata i na boravak naše vojske i naroda na Krfu u periodu od 1916-1918 godine. Najveća srpska grobnica izvan Srbije ima i svoj poetski spomenik: “Stojte galije carske”! Po povratku sa Vida, slobodna šetnja gradom do dogovorenog vremena i mesta za povratak ka HTL/APP.

OSTRVO SIVOTA – PLAVA LAGUNA/CELODNEVNI IZLET

Nudimo Vam jedinstvenu priliku da se lepo provedete na celodnevnom izletu od 9:00 do 17:30h. Organizujući se u dogovoru sa Vasim predstavnikom, polazimo visokostandardnim autobusima prema gradu Krfu, tu se ukrcavamo u brod Taxiarhos.

Polazeći iz Krfske luke imatćete predivan pogled na stari grad, na kraljevski dvor, i na dve tvrdjave iz vremena Venecije. Odlazeci ka jugu ostrva ,vidjetćete poluostrvo Kanoni i palatu “MON REPOS”. Nastavljamo plovidbu prema Platariju, tradicionalnoj marini punoj jahti, tu se odmaramo. Odlazeci iz Platarija nastavljamo ka zalivu ”PISCINE” gde je snimljen poznati filim “PLAVA LAGUNA”. Stari istoričari pišu da su ovaj zaliv u srednjem veku koristili i arapski pirati. Tu se odmarate, kupate i uzivate u užini, vinu i sokovima (koliko želite) koje je spremio za Vas kapetan broda a sve u sklopu cene jednodnevnog izleta. Posle odmora napuštamo to egzotično mesto i plovimo dalje ka pećini Sivota, u kojoj se za vreme II svetskog rata krila grčka mornarica ”PAPANIKOLAS”. Brodom ulazimo u pećinu, gde je je idealna prilika da se fotografišete. Sledeće naše zaustavljanje će biti u turističkom mestu SIVOTA. Tu  imate dovoljno vremena za šetnju, obilazak radnji kao i samog mesta.

Na povratku plovićemo oko ostrva, čuvenog  u istoriji, po pomorskoj bitci izmedju  KRFSKE I KORINTSKE flote 432 P.N.E. To je bio i uzrok početka čuvenog  Pelponeskog rata, koji je trajao 30 godina. Pretpostavlja se da se ostatci tih brodova još uvek  nalaze na dnu ovih voda.

U toku plovljena brodom, možete iskoristiti palube za sunčanje ali se možete i odmarati u salonu broda opustajući se u talasima Jonskog mora. Po povratku Vas čekaju autobusu u luci i dovoze do HTL /APP.

Akva park – Aqualand

Kao jedan od najvećih vodenih parkova u Grčkoj, Aqualand nudi odličnu kombinaciju zabave, opuštanja i adrenalina. Opremljen sa 49 tobogana, bazenima i širokim spektrom drugih igara, Akualand je atrakcija Krfa koju morate posetiti.

Aqualand poseduje više od 600 besplatnih parking mesta ispred glavnog ulaza. Lako i besplatno parkirajte vozilo tokom celog dana.

Dostupno na levoj strani ulaza u park, pored naših svlačionica. Osigurajte svoje dragocenosti pomoću ormarića, a zatim se opustite i uživajte u svom danu s nama!

Na raspolaganju su vam mnogi udobni prostrani tuševi i svlačionice. Ovde možete lako da se presvučete u kupaće kostime ili se lepo tuširate pre nego što napustite vodeni park. Prostori za bebe predviđeni su u određenim sobama za odmor u kojima majke mogu da presvlače svoje mališane.

Ležaljke i suncobrani u Aqualand dostupni su besplatno po celom parku kako bi vaš boravak učinili još udobnijim. Definitivno ćete pronaći najbolje mesto pod suncem ili u senci naših javorova, pored bazena ili u blizini vodenih igara.

Nadam se da smo Vas ubedili zašto treba da izaberete letovanje na Krfu.

Kontakt

Prijava za newsletter

Prijavite se na našu newsletter listu

Kontakt

Nikolaja Krasnova 2, Vračar

011/3285 001, 3285 002

[email protected]
Radno vreme:
Pon-Pet 08:00-20:00 Subota 08:00-15:00 Nedelja ne radimo
Vase Pelagića 11

021/38 25 025, 38 25 026

[email protected]
Radno vreme:
Pon-Pet 08:00-20:00 Subota 08:00-15:00 Nedelja ne radimo
Cara Dušana 94

018/248 264, 249 255

[email protected]
Radno vreme:
Pon-Pet 08:00-20:00 Subota 08:00-15:00 Nedelja ne radimo
Kneza Miloša 20

017/40 58 98, 40 58 99

[email protected]
Radno vreme:
Pon-Pet 08:00-20:00 Subota 08:00-15:00 Nedelja ne radimo

Pratite nas