Letovanje Grčka apartmani, Parga, plaža

Totalno PARGAstično!!!

Kategorija: Putovanja
Datum objave: 02.04.2021.
Vreme čitanja: 2 min
Autor: Bolex

Letovanje u Pargi iz ugla jednog predstavnika!!! Totalno PARGAstično!

Dragi nasi putnici i prijatelji, na osnovu mog skromnog iskustva i boravka u Pargi ili Nevesti Epira kako je lokalno stanovistvo naziva, ovim putem ću vam preneti svoja iskustva i napisati zašto treba izabrati letovanje u Pargi, mestu koje se nalazi u zapadnom delu Epira.

Letovanje u Pargi, Letovanje Grčka apartmani, Parga, pogled na grad
Letovanje u Pargi, Letovanje Grčka apartmani, Parga, pogled na grad

Koreni ovog predivnog mesta počinju jos iz antičkih vremena i sve to nekako doprinosi šarmu i mističnosti. Istorijski gledano Parga ima šta da ponudi, jos iz doba mikenske kulture, pa sve do ikone ovog mesta, Venecijanske tvrđave. Takođe se u samoj blizini, na vrhu brda, nalazi čuvena Ali-pašina tvrđava gde se ona prava, origanalna Parga, nalazila kada su Turci vladali tim prostorima. Do te tvrđave se moze doci na više načina, postoje utabane pešačke staze koje kroz maslinjake koji su dovoljno stari da svaki pogled ka njima skriva po neku svoju istorijsku priču. Takođe postoji i lokalni turistički vozić i vožnja traje oko 45 minuta. U samom mestu postoji na desetine malih simpatičnih lokala taverni, kafica i malih noćnih barova.

Letovanje u Pargi, Letovanje Grčka apartmani, Parga, restoran
Letovanje u Pargi, Letovanje Grčka apartmani, letovanje Parga, restoran

Neću reći da prilikom letovanja u Pargi, noćnog života nećete naći, on postoji, ali sve u okviru malih klubova i kafica koji rade do samih jutarnjih časova. Naravno plaže su veoma lepe a jedna od gradskih plaža, mala plaža ili Piso krioneri, se nalazi na samo 2 minuta od vile Janis koju agencija Euroturs ima godinama u ponudi.

Letovanje u Pargi, Letovanje Grčka apartmani, Parga, gradska plaža
Letovanje u Pargi, Letovanje Grčka apartmani, letovanje Parga, gradska plaža

Na samoj obali te plaže, ili na početku gradske Krioneri plaže, nalazi se i kancelarija gde se možete naći sa osobljem lokalne agencije i predstavnikom koji je Vama na usluzi non-stop. Postoje jos dve plaže u blizini, a to su pre svih, čuvena Valtos plaža, kojoj su nešto bliže vile Xenia i Two brothers, obe u ponudi Eurotursa i ove sezone.

Letovanje u Pargi, Grcka apartmani letovanje,PARGA Valtos,plaža
Letovanje u Pargi, letovanje grcka apartmani, letovanje Parga

Čuvena Valtos plaža je po kategorizaciji u top 10 plaža u Grčkoj i svi sadržaji na njoj su u skladu sa kategorizacijom. Jos jedna lepa plaža je tu u blizini samog mesta, a to je Lihnos plaža do koje se najbrže stiže brodićem iz centra ili se moze otići pešaka, put je oko sat vremena.

Letovanje u Pargi, Letovanje Grčka apartmani, Parga, plaža
Letovanje u Pargi, Letovanje Grčka apartmani, Parga, plaža, Letovanje Parga

Na kraju, tu je i veliki broj izleta koji se organizuju, a jedan od najlepših i najprodavanijih je brodski izlet do ostrva Paxos i Anti Paxos.

 Letovanje Parga Totalno PARGAstično!!
Letovanje Parga Totalno PARGAstično!!

Tu su i izleti i do čuvene reke Aheron, zatim krsterenje Jonskim ostrvima, odlazak do Albanije i izlet koji građani Srbije mozda i emotivno najvise dozive, a to je stručni izlet do ostrva Krf, gde obilaze srpsku kuću i ostrvo Vido.

 Grčka leto apartmani, apartmani Parga
Grčka leto apartmani, apartmani Parga

Eto ja sam imao toliko za sada da vam napišem o mogućnostima letovanja u Pargi, ali mislim da je ovo ipak samo mali deo priče. Putnici koji će doći i uživati u ovom mestu, imaće i dobar smestaj. Parga apartmani nude pored dobrog smeštaja, odličnu lokaciju, vila Janis, Xenia i Two brothers.

Do skorog vidjenja!!!

Pozdrav 🙂

Kontakt

Prijava za newsletter

Prijavite se na našu newsletter listu

Kontakt

Nikolaja Krasnova 2, Vračar

011/3285 001, 3285 002

[email protected]
Radno vreme:
Pon-Pet 08:00-20:00 Subota 08:00-15:00 Nedelja ne radimo
Vase Pelagića 11

021/38 25 025, 38 25 026

[email protected]
Radno vreme:
Pon-Pet 08:00-20:00 Subota 08:00-15:00 Nedelja ne radimo
Cara Dušana 94

018/248 264, 249 255

[email protected]
Radno vreme:
Pon-Pet 08:00-20:00 Subota 08:00-15:00 Nedelja ne radimo
Kneza Miloša 20

017/40 58 98, 40 58 99

[email protected]
Radno vreme:
Pon-Pet 08:00-20:00 Subota 08:00-15:00 Nedelja ne radimo

Pratite nas