Letovanje Bugarska autobusom, Sunčev breg, Hotel Jupiter, plaza

Kakvi su hoteli u Bugarskoj? Koliko se putuje ?

Kategorija: Putovanja
Datum objave: 05.04.2021.
Vreme čitanja: 6 min
Autor: Tomislav

Planiranje destinacije i samo letovanje je jedan od omiljenih perioda godine za svakog čoveka ili porodicu. Srpskim turistima je Bugarska uz Grčku i Tursku omiljena destinacija za letovanje. Bugarska se izdvaja kod naših turista zbog blizine, pristupačnih cena smeštaja, kvaliteta plaže, kvalitetne usluge, dobrih restorana, ljubaznih domaćina… Veliki broj turističkih agencija ima Bugarsku u ponudi za letovanje. Hoteli u Bugarskoj imaju zaista odličnu uslugu. Dosta naših ljudi se odlučuje za putovanje sopstvenim prevozom, ovo je naročito istaknuto kod porodica sa malom decom, putovanje automobilom od Niša do Sunčevog Brega u zavisnosti od gužvi na granici je negde oko 7 sati, a putovanje autobusom do 9 sati. Ukoliko ste odlučili da na letovanje krenete automobilom napisaću vam neke najosnovnije stvari koje su vam potrebne za ulazak u Republiku Bugarsku. Gradina je granični prelaz sa Republikom Bugarskom i u sezoni mogu biti malo veće gužve ali to je normalna pojava na skoro svim graničnim prelazima tokom letnjih meseci. Za ulazak u Bugarsku vam je potreban važeći pasoš za sve članove porodice, zatim vinjeta koju možete kupiti online, na granici ali i na pumpama na ulazu u Bugarsku. Zeleni karton vam nije potreban za prelazak granice. Ukoliko imate kućnog ljubimca kojeg želite da povedete na letovanje potrebno je da ima pasoš za prelazak granice. Ne zaboravite da nakon ulaska u Republiku Bugarsku pomerite vaše časovnike za 1 sat. Nakon ovih osnovnih informacija za ulazak u Bugarsku, pokušaću da vam približim najpoznatija i najpopularnija letovališta u Bugarskoj za srpske turiste.

Sunčev Breg

Najpopularnija letovališta u Bugarskoj za naše turiste su svakako Sunčev Breg i Nesebar. Ova poznata letovališta se nalaze u oblasti Burgas koja zauzima centralni deo na Bugarskoj obali, Sunčev Breg i Nesebar izlaze na Crno more, udaljena su oko 600 km od Niša. Sunčev Breg se smatra najmodernijim letovalištem na Crnom moru, odlikuje ga veoma dobra klima, dugačka i široka peščana plaža sa postepenim ulaskom u more i to posebno pogoduje porodicama sa malom decom. Dobitnik je “Plave zastave“ za čistoću i kvalitet plaže. Letovalište Sunčev Breg je u letnjim mesecima prepuno turista, letnja sezona se završava oktobra. Bitna stvar je da se uglavnom naplaćuje korišćenje ležaljki i suncobrana na plaži. Samo mesto ima sadržaje koji pogoduju i porodicama sa decom ali i mladima. Noćni život je veoma dobar sa puno noćnih klubova i barova ali je poznat i po organizovanju dnevnih žurki pa je Sunčev Breg uvek na vrhu liste destinacija za letovanje mladih.

Letovanje Bugarska autobusom, Sunčev breg, Hotel Jupiter, plaza
Hoteli u Bugarskoj. Letovanje Bugarska autobusom, Sunčev breg, plaza

Pored noćnih klubova i diskoteka ima veliki broj restorana i kafića. Što se tiče smeštaja, u ovom letovalištu možete pronaći privatne apartmane, apart-hotele i hotele. Sunčev Breg ima izuzetno veliku ponudu hotela. Hoteli su različite kategorizacije i sa različitom uslugom, od noćenja sa doručkom, polupansionom, pansionom ili sa all-inclusive uslugom, tako da se može pronaći smeštaj za svačiji džep. U Bugarskoj su veoma popularni hoteli koji nude all-inclusive uslugu po veoma povoljnim cenama. All-inclusive usluga u hotelima u Bugarskoj uglavnom obuhvata doručak, kasni doručak, ručak, snekovi, večera po hotelskim terminima. Ja ću u ovom blogu predložiti nekoliko hotela koji pre svega odgovaraju porodicama zbog komfornijih soba i mogućnošću smeštaja više osoba ali naravno da su odlični i za smeštaj mlađih turista koji su na letovanje krenuli sa društvom. Uglavnom svi volimo da budemo smešteni na letovanju što bliže plaži. Tu se svakako izdvajaju po ceni i kvalitetu: Chaika beach resort, hotel 3* na samo 150m od plaže i nekih 700m od centra grada. Nudi all inclusive uslugu po veoma pristupačnoj ceni pa je svakako za preporuku ljudima koji ne žele da razmišljaju o spremanju i kupovini hrane. U sklopu hotela je i bazen na otvorenom. Sobe su komforne i veoma dobro opremljene. Postoje i sobe u kojima je moguće smestiti četvoročlanu porodicu pa je ovaj hotel porodicama za svaku preporuku. Bitna napomena kod ovog hotela je da je pet friendly tako da svoje ljubimce možete povesti na letovanje sa vama.

Letovanje Bugarska autobusom, Sunčev breg, Hotel Chaika Beach, izgled bazena
Hoteli u Bugarskoj. Letovanje Bugarska autobusom, Sunčev breg, Hotel Chaika Beach, izgled bazena

Pored ovog hotela izdvojio bih i sjajni hotel Dunav 4* na samo 400m od plaže i centra. I u ovom hotelu je usluga all-inclusive. Sobe su veoma lepo opremljene i takođe postoji mogućnost smeštaja dvoje dece pored dvoje odraslih, tako da porodice u ovom popularnom letovalištu neće imati problema sa smeštajem.

Letovanje Bugarska autobusom, Sunčev breg, Hotel Dunav, eksterijer
Hoteli u Bugarskoj. Letovanje Bugarska autobusom, Sunčev breg, Hotel Dunav, eksterijer

Spomenuću i jedan od najlepših hotela u Sunčevom bregu, hotel Imperial palace 5* sa all-inclusive uslugom. Hotel je na plaži a malo je udaljeniji od centra cca 1,7km. U hotelskom kompleksu imate sve što vam je potrebno na letovanju, čak i neke aktivnosti koje mogu da vam upotpune dan kao što su: bazen na otvorenom, fitnes centar, sauna, masaža, spa centar, bilijar, hamam i još mnogo toga.

Letovanje Bugarska autobusom, Sunčev breg, Hotel Imperial Palace, panorama
Hoteli u Bugarskoj. Letovanje Bugarska autobusom, Sunčev breg, Hotel Imperial Palace, panorama

Pored hotela sa all-inclusive uslugom napomenuću i neke sa uslugom noćenja sa doručkom za one koji žele da probaju lokalne specijalitete u restoranima. Hotel Sea Breeze 3* na samo 50m od plaže i 600m od centra sa uslugom noćenja sa doručkom se izdvaja po kvalitetu i ceni. U sklopu hotela je i otvoreni bazen, sobe su solidno opremljene sa terasom. Ovaj hotel je veoma popularan izbor kod svih generacija turista.

Letovanje Bugarska autobusom, Sunčev breg, Hotel Sea Breeze, spoljasnji izgled
Hoteli u Bugarskoj. Letovanje Bugarska autobusom, Sunčev breg, Hotel Sea Breeze, spoljasnji izgled

Poznato je da su kućni ljubimci postali deo skoro svake porodice pa ću vam predložiti još jedan pet friendly hotel, to je hotel Kotva 4* na samo 250m od plaže. Hotel je veoma lepo opremljen. Ima otvoreni bazen za odrasle, bazen za decu, igralište za decu a posle celodnevnog kupanja i sunčanja imate mogućnost i za opuštanje na masaži u sklopu hotela. Usluga u hotelu je noćenje sa doručkom, tako da možete ručati ili večerati sa svojom porodicom ili društvom u nekom od poznatih restorana u Sunčevom Bregu.

Letovanje Bugarska autobusom, Sunčev breg, Hotel Kotva, bazen
Hoteli u Bugarskoj. Letovanje Bugarska autobusom, Sunčev breg, Hotel Kotva, bazen

Nesebar

Pored Sunčevog Brega izdvaja se još jedna veoma popularna destinacija za naše turiste a to je svakako fenomenalni Nesebar koji se izdvaja plažom i ukusnom hranom po veoma povoljnim cenama. Nesebar je udaljen od Sunčevog Brega oko 7km. Letovalište Nesebar se sastoji od starog i novog dela.

Crkva
letovanje Nesebar, Letovanje Bugarska, hoteli Nesebar , Bugarska autobusom

Nesebar je jedan od najstarijih gradova pod Unesco zaštitom. Najveća atrakcija ovog letovališta pored plaža je svakako stari grad, građevine su iz perioda između 11. i 14.veka. Nesebar je više porodično mesto, sa sjajnom klimom i dugačkom peščanom plažom koja se spaja sa Sunčevim Bregom. Mesto je bogato restoranima, kafićima i hotelima. Mogu se pronaći hoteli za svačiji džep. Kao i u Sunčevom Bregu, mogu se pronaći hoteli sa različitom uslugom. Izdvojio bi ovom prilikom hotel Vigo 4* koji se nalazi na samo 150m od centra i plaže. Hotel je sjajno opremljen, bazenom na otvorenom i zatvorenom, saunom, fitnes centrom, spa i wellness centrom, sobom za masažu. Usluga je polupansion (doručak i večera). Sobe su komforne i solidno opremljene sa mogućnošću smeštaja dvoje odraslih i jednog deteta do 12 god.

Letovanje Bugarska autobusom, Nesebar, Hotel Vigo, bazen na otvorenom
Hoteli u Bugarskoj. Letovanje Bugarska autobusom, Nesebar, Hotel Vigo, bazen na otvorenom

Pored ovog hotela izdvojio bi i hotel Elena Palace 3* smešten 100m od plaže i 300m od centra grada, solidno opremljen, sa mogućnošću smeštaja dvoje odraslih i dvoje dece, pa se izdvaja u ponudi za smeštaj porodice.

Letovanje Bugarska autobusom, Nesebar, Hotel Elena Palace, eksterijer
Hoteli u Bugarskoj, Letovanje Bugarska autobusom, Nesebar, Hotel Elena Palace, eksterijer

Vidimo se na letovanju u Bugarskoj

Sunčev Breg i Nesebar su idealne destinacije za aktivan ali i porodičan odmor. Destinacije koje nikoga ne ostavljaju ravnodušnim i sa pravom se smatraju za jedne od omiljenih destinacija turista ne samo iz Srbije već i iz čitave Evrope. Nadam se da sam vam približio ova dva poznata letovališta i bar malo zaintrigirao da ovo leto provedete sa porodicom ili društvom na sunčanoj obali Bugarske.

Kontakt

Prijava za newsletter

Prijavite se na našu newsletter listu

Kontakt

Nikolaja Krasnova 2, Vračar

011/3285 001, 3285 002

[email protected]
Radno vreme:
Pon-Pet 08:00-20:00 Subota 08:00-15:00 Nedelja ne radimo
Vase Pelagića 11

021/38 25 025, 38 25 026

[email protected]
Radno vreme:
Pon-Pet 08:00-20:00 Subota 08:00-15:00 Nedelja ne radimo
Cara Dušana 94

018/248 264, 249 255

[email protected]
Radno vreme:
Pon-Pet 08:00-20:00 Subota 08:00-15:00 Nedelja ne radimo
Kneza Miloša 20

017/40 58 98, 40 58 99

[email protected]
Radno vreme:
Pon-Pet 08:00-20:00 Subota 08:00-15:00 Nedelja ne radimo

Pratite nas