Kušadasi letovanje

Kušadasi Letovanje – bus ili avio prevoz , za šta se odlučiti?

Kategorija: Putovanja
Datum objave: 12.04.2023.
Vreme čitanja: 5 min
Autor: Aleksandrija Ristić

Kušadasi – najpopularnija destinacija Egejske Turske

Očekivanja od letovanja

Ove moje avanture može da razume samo osoba koja ima isti način razmišljanja kao i ja ili osoba koje je otvorenog uma da može da shvati svakog.

Kušadasi Letovanje — Letovanje po mojom meri mora da bude zanimljivo, bez ustaljenih i uobičajnih dešavanja, da tokom tih nekoliko dana, vidim i doživim što više a da se pritom ipak odmorim. Destinacija koju biram za letovanje mora da ima neki zabavni sadržaj, da ima mesta za izlaske i lepa šetališta sa raznoražnim suvenirima i lokalnim proizvodima . Imam potrebu da saznam nesto novi u kulturnom smislu, izleti sa nekim istoriskim lokalitetima i još jedan uslov, da je more lepo i da je mala verovatnoća da bude loše vreme u smislu kiše.

Izbor destinacije

U užem izboru mi je godinama letovanje u Turskoj, najčešće to bude letovanje u Kušadasiju. Kušadasi je mesto koje je živo 24h, ljudi su vesli, ljubazni i svi su raspoloženi za druženje i zabavu. Shodno dužini godišnjeg odmora koji mogu da iskoristim za letovanje, biram i način prevoza, da li autobuskim prvozom ili avionom.

Prednosti autobuskog prevoza

Kušadasi važi za udaljenu destinaciju, ukoliko se putuje autobuskim prevozom, iz Beograda, sa prelaskom preko novog mosta kod Čanakala, treba vremenski oko 22h. Više se ne ide trajektom, kao ranijih godina, u cik zore se prelazila ta deonica, pa mi je u sećanju da mi bude hladno. Most skrati put za nekih 2-3h u odnosu na predhode godine.

Možda deluje da je to dugo, ali pauze su lepo raspoređene, pa uz adekvatno društvo i priču, letovanje započinje već u autobusu. Kada se pogodi da je ekipa opuštena bude letovanje za pamćenje. Takvo iskustvo sam imala putujući autobusom za Kušadasi preko agencije Euroturs nekoliko godina za redom. Upoznala sam odličnu ekipu, već u autobusu smo se skontali i druženje nastavili tokom celog letovanja u Kušadasiju. Za putovanje autobusom dovoljan je odmor u Kušadasiju od 10 dana, da se fino okrepi od puta, proživi odmor i vide nove i lepe stvari.

Izbor hotela u Kušadasiju

Jedna od mojih izbora hotela je bio smeštaj u hotelu Roxx Royal u centru Kušadasija, imala sam doručak i večeru. Posebno bilo zanimljivo da pratim dane kada se za doručak pravila sveža kajgana a kada plačinke, posto je jednog jutra bila kajgana, drugog jutra palačinke. Bilo je tu još puno hrane, ali moj doručak se svodio na ta dva najobičnija specijaliteta. Nisam osoba koja letovanje ocenjuje na osnovu toga koliko je hrane na stolu već da ima nesto najjednostavnije za pojesti što inače i jedem kod kuće.

Večera se svodila na predjelo, neka od čorbica, kao glavno jelo, piletina ili riba, uz krompir i pirinač, ima nekoliko vrsta salate i to je sasvim dovoljno, mada ima i za one koji vole ukuse orijenta, ja se držim proverenih stvari i nije me teško ugostiti.

Ranijih godina sam birala jeftinije hotele u centru jedan od takvih je bio hotel Tecimen 2*, od obroka ima samo doručak, malo sira, maslina, neke mazalice nista posebno ali shodno ceni zadovoljavajuće. Tako sam pravila uštedu novca da mogu da preusmerim novac umesto za skuplji hotel, uplatim što više izleta.

Hotel u centru Kušadasija sam birala jer sam svakog dana isla na raličite plaže, vrlo je jednostavno snaći se. U bliznini hotel je stanica njihovog gradskog kombi prevoza, dolmoša. Prevoz dolmošima nije skup, manje od 1e po pravcu, vozi do okolnih plaža brzo i često idu. Ima javnih plaža gde se ne plaća ulaz, ležaljke i suncobrani mogu da se koriste uz poručeno piće, mada preporučujem plažu koja je u bilizini Ladies beach-a, odmah pored hotela Le Bleu, plaća se ulaz na plažu, ali vredi, i preporuka je posetiti makar jedan dan odmora, peščana plaža Sandal mi se najviše dopala jer nema gužva i prvatna je. Treba ih obići što više, meni se najmanje dopala Green beach, plaža je lepa ali kao što joj ime kaže, zelena je ima biljčica u vodi, te se one motaju oko nogu.

Uveče je za izlaske veoma zgodno kad je hotel u centru grada i nije bilo potrebe za taksijem po povratku iz grada jer je blizu za prošetati.

Kušadasi je meni mesto gde se lepo osećam i uživam u svakom segmetnu letovanja, nije skupo letovanje mogu da isfinasiram da pritom ne upadnem u dugove i da se vratim sa letovanja putna utisaka.

Prednosti avio prevoza do Kušadasija

Ove godine zbog promene posla neću imati toliko dana odmora, tako da je odmor mora biti kraći, opet sam izabrala provereno, agencija Euroturs Kušadasi, s tim što sam morala da se ubrzam što se tiče putavanja do Kušadasija, izabrala sam avio prevoz i aranžman od 7 noći u avgustu. Uhvatila sam dobar popust za hotel Marti beach na Ladies beach-u. Taj hotel sam zapazila ranije kad sam letovala u Kušadasiju, na samom kraju Ladies plaže, odnosno na kraju šetališta sa sopstvenom betonskom plažom. Poređane ležaljke i suncobrani, koji su besplatni za goste hotela, to mi se posebno dopalo s obzirom na to, da je na Ladies plaži, poprilična gužva, ipak je bolje kad hotel ima svoj deo plaže za promenu od peščanih plaža ne smeta mi da ovog leta bude betonska plaža. Ovo mi je idealna prilika da svoj kraći odmor provedem u hotelu na koji sam se nameračila odavno.

S obzirom na to, da sam na svim izletima bila ranijih godina, ove godine planiram da idem na Krstarenje koje nije za propustiti i naravno turski hamam, to treba svakog puta iznova doživeti. Efes i Pamukale, sam ranije več čekirala, mada ne bi bilo loše da se opet okupam u Kleopatrinom kupatilu kažu da podmlađuje, a to bi mi trebalo.

Avionom se stiže za oko 2h let iz Beograda do Izmira, od Izmira je organizovan transfer do hotela, to je oko 120km, nadam se da nas neće uhvatiti gradska gužva jer ipak je Izmir grad sa oko 3 miliona stanovnika. I da transfer u gradskoj gužvi bude oko 3h ipak je ušteda vremena da se od svog stana od željenog hotela stigne za 6-7 sati u odnosu na 22h. Mada nemam ništa protiv putovanja busom, da imam dovoljno vremena ja bih na istu turu autobusom do Kušadasija, pa lepo je upoznati nove ljude, pa priča i druženje, tako ostane uspomna. Ove godine je malo ubrzan tempo života, i posla, i to se odrazilo da izbor bude avio prevoz.

Kontakt

Prijava za newsletter

Prijavite se na našu newsletter listu

Kontakt

Nikolaja Krasnova 2, Vračar

011/3285 001, 3285 002

[email protected]
Radno vreme:
Pon-Pet 08:00-20:00 Subota 08:00-15:00 Nedelja ne radimo
Vase Pelagića 11

021/38 25 025, 38 25 026

[email protected]
Radno vreme:
Pon-Pet 08:00-20:00 Subota 08:00-15:00 Nedelja ne radimo
Cara Dušana 94

018/248 264, 249 255

[email protected]
Radno vreme:
Pon-Pet 08:00-20:00 Subota 08:00-15:00 Nedelja ne radimo
Kneza Miloša 20

017/40 58 98, 40 58 99

[email protected]
Radno vreme:
Pon-Pet 08:00-20:00 Subota 08:00-15:00 Nedelja ne radimo

Pratite nas