Turska leto avionom, letovanje turska, turska leto autobusom, Kusadasi, Sarimsakli, Marmaris, Bodrum, Kumburgaz

KUŠADASI – NAJLEPŠE PLAŽE I PROVOD

Kategorija: Putovanja
Datum objave: 02.04.2021.
Vreme čitanja: 6 min
Autor: Rukiye

Najlepše plaže u Kušadasiju i provod u Kušadasiju

Naziv grada potiče od malog ostrva nazvanog „Ostrvo ptica“ sa kojim je povezan. Danas je ovo jedna od glavnih turističkih atrakcija, a nekada malo ribarsko mesto. Grad kao stvoren za provod i mlade ljude, prepun kafića, barova, diskoteka, koje rade čitave noći. Ovom prilikom ću vam predstaviti najlepše plaže u Kušadasiju, kao i mesta za provod u Kušadasiju.

Kada je u pitanju letovanje, Kušadasi je siguran izbor: dobar za sve uzraste, obiluje najrazličitijim smeštajnim kapacitetima i ima mnoštvo lepih plaža.

Do najlepših plaža na letovanju u Kušadasiju, osim do gradske naravno, potrebno je da se prevezete. Do plaža saobraćaju dolmuši, koji idu često. Gde god da krenete, dolmuš nećete čekati duže od 10 minuta, ako i toliko sačekate. Prevoz nije skup, a vožnju plaćate na izlasku, dakle kada stignete do željenog mesta ili plaže. Lako ćete se sa njima snaći, jer na svakom dolmušu piše dokle ide. U i oko Kušadasija ima dosta lepih plaža pa stoga ovaj spisak nije konačan ali je dobra polazna osnova za nekoga ko je prvi put na letovanju u Kušadasiju.

Kušadasi letovanje Turska
Kušadasi letovanje, Letovanje Turska

Gradska plaža u letovalištu Kušadasi

Gradska plaža u Kušadasiju je peščana. Možete je posetiti ukoliko ste odabrali hotel u gradu, ali imajte u vidu da ima mnogo lepih plaža okolini Kušadasija. Ipak je ova gradska i blizu marine, pa je samim tim i nešto prljavija u odnosu na druge, koje su udaljenije od marine. Plaža je besplatna ali postoje barovi i taverne koje naplaćuju korišćenje ležaljki i suncobrana.

Green beach (Zelena plaža)

Ova plaža oko Kušadasija se nalazi na 5 minuta vožnje od centra. Blizu je i Ladies beach. Plaža je peščana, mala je i prilično je mirno na njoj. Uređena je, tako da ima ležaljke i suncobrane koji se plaćaju. Postoji i mali deo plaže gde je samo pesak, međutim, taj deo je za lokalce. Vi kao turista morate iznajmiti ležaljke i neće vam dozvoliti da zabodete svoj suncobran.

Kušadasi letovanje Turska, zalazak sunca, najlepše plaže Kušadasija
Kušadasi letovanje, Letovanje Turska, zalazak sunca, najlepše plaže Kušadasija

Ladies Beach (Kadınlar denizi) ili u prevodu Damska plaza

Ova plaža Kušadasija je peščana, duga 1 km i uređena je, tako da ima ležaljki i suncobrana, tuševa, kafea i restorana koji su preko puta ulice koja je duž plaže. Ovde možete upražnjavati i brojne sportove na vodi. Ladies beach se nalazi na samo 5 minuta vožnje od centra grada ili 20 minuta hoda. Ova prelepa plaža je prilično bučna vikendom, jer dolazi puno lokalaca, tako da ako baš ne podnosite gužvu, gledajte da je posetite u toku radnih dana. Oko plaže je veliki broj hotela, apartmana, pansiona i kuća za iznajmljivanje.

Kušadasi letovanje Turska, najlepše plaže Kušadasija
Kušadasi letovanje, Letovanje Turska, najlepše plaže Kušadasija

Long Beach

Long beach je još jedna od prelepih plaž Kušadasija, udaljena 15 minuta vožnje od centra Kušadasija i duga je 6 km. Nalazi se južno od Kušadasija. Ova prelepa plaža je uređena, ima ležaljki, suncobrana, tuševa, barova, restorana. Peščana je i možete poneti svoj suncobran ili iznajmiti na samoj plaži. Ipak, kao i na Ladies beach i ovde je jako velika gužva, a dosta je koriste i lokalci.

Kuštur plaža

Ova plaža Kušadsija se nalazi 5 km severno od centra grada. Plaža je duga 1 km i peščana je. Takođe je uređena, tako da možete iznajmiti ležaljke i suncobrane, koristiti toalete, tuševe. U ponudi su i brojni sportovi na vodi. Plaža je ipak prilično bučna, naročito nedeljom i praznicima, kada dođe i veliki broj lokalaca. Kada već dođete na ovu plažu, iskoristite priliku i uživajte u predivnom zalasku sunca. Ovde je voda najčešće mirna ujutru a posle podne ima talasa, mada nisu uvek veliki.

Najlepša plaža u Kušadasiju – Milipark

Nacionalni park se nalazi oko 30 – 35 km južno od Kušadasija, prema Bodrumu. Plaže u Miliparku su za svaku preporuku. Mada, bilo bi bolje da ne odete na prvu, jer ima dosta turskih porodica koje dolaze ovde na izlet uz roštiljanje. Druge dve plaže su fantastične. Voda je kristalno čista, plaže su šljunkovite a priroda je stvarno divna. Ima po neki drveni suncobran i po neka ležaljka, ali ima i stena i prirodne hladovine od drveća. Nemojte se iznenaditi ako vidite po koju divlju svinju. One nisu opasne, a lep je oseđaj da ste tako bliski sa prirodom. U zaleđu je borova šuma. Na plaži ima tuševa, ali je strogo zabranjeno korišćenje šampona i bilo kakvih drugih hemikalija. Do samog parka voze dolmuši i cena vožnje je nešto viša nego do plaža oko Kušadasija, ali ne preterano. Takođe, ulaz u park se plaća! Ono što je bitno je to da dolmuši voze do prve plaže, a druge dve su malo udaljene i nije prijatno da prošetate do njih. Naravno, zamolite vozača da vas odveze do druge i eventualno mu ponudite koju liru više i sigurno će vam izaći u susret. Neki vozači čak i bez pitanja odvezu turiste do druge ili treće plaže. Ako idete svojim autom, uz plaćanje ulaza sa svaku osobu, plaća se i za auto.

Kušadasi letovanje Turska, najlepše plaže Kušadasija
Kušadasi letovanje, Letovanje Turska, najlepše plaže Kušadasija

Provod u Kušadasiju – Diskoteke i barovi obećavaju odlične provode

Obala Kušadasija je prepuna kafića i beach barova. U bližoj okolini, Kušadasi ima nekoliko fenomenalnih beach klubova. Po sasvim pristupačnoj ceni u ovim barovima možete iznajmiti ležaljke i suncobrane, popiti piće, okupati se u bazenu ili uživati u skijanju na vodi ili vožnjom skuterom. Jedan od najboljih i najpoznatiji klubova ovog tipa je “Papaz Hamami Beach Club” u čijoj se blizini nalazi “Guvercin Ada” (Ostrva Golubova). Ovi klubovi su već uveliko spremni da vam pruže nezaboravan provod, ikada!

"Kušadasi
Kušadasi letovanje, Letovanje Turska

Miracle beach/night club

Klub koji je preko dana beach bar, a uveče se pretvara u fenomenalnu diskoteku. Preko dana ovde možete uživati sa prijateljima, sunčati se na ležaljkama, pijuckati, klopati, a onda se istegnuti i pripremiti za noćnu žurku uz DJ-eve i koktele. Sve vam je na jednom mestu i atmosferu nastavljate u malo bržem ritmu.

"
Kušadasi letovanje, Letovanje Turska

Orient Bar

Ljubitelji žive svirke, akustičnih gitara i famoznih glasova utonite u Orient Bar. Sam naziv bara vam odaje atmosferu koja tamo vlada. Autentičnost atmosfere koja vlada ovde već 20 godina i to svake večeri, svakako nije učinila da bude dosadna, već naprotiv. Zvucima gitare možete biti samo opijeni.

Bar Street

Ulica u kojoj je najveći broj noćnih klubova, diskoteka i barova za mlade. Svi su koncentrisani jedno do drugog a žurke i provodi traju do ranih jutarnjih sati. Nije beogradski, već je Kalemegdan u Kušadasiju, odličan klub za ljubitelje domaće muzike. Mladi koje žele provod uz našu domaću estradu, ovde će ga sigurno naći i ludooo zabaviti.

Zbog velikog broja mladih srpskih turista, često restorani i barovi prave različite cenovnike. Ako obratite pažnju možete videti tablu na ćirilici sa nižim cenama za ljude iz Srbije, dok je druga tabla ispisana na engleskom sa većim cenama za ostale zapadnoevropske turiste (posebno Britance). Ukoliko toga nema, javite se konobaru na srpskom, jer ćete tako verovatno uštedeti koji euro za obrok u restoranu 🙂 .

"Kušadasi
Kušadasi letovanje, Letovanje Turska

U noćnim klubovima cene pića su malo veće pa se piva u kafiću naplaćuju od 3-4 € dok su sokovi u istom cenovnom rangu. Žestoka pića koštaju 5-8 € dok za koktele morate izdvojiti od 8 € pa naviše u zavsnosti od izbora. Kada je u pitanju dnevna varijanta u kafićima, ona je generalno pristupačnija.

Nadam se da sam uspela dovoljno da Vam približim najlepše plaže u Kušadasiju i provod u Kušadasiju.

Kontakt

Prijava za newsletter

Prijavite se na našu newsletter listu

Kontakt

Nikolaja Krasnova 2, Vračar

011/3285 001, 3285 002

[email protected]
Radno vreme:
Pon-Pet 08:00-20:00 Subota 08:00-15:00 Nedelja ne radimo
Vase Pelagića 11

021/38 25 025, 38 25 026

[email protected]
Radno vreme:
Pon-Pet 08:00-20:00 Subota 08:00-15:00 Nedelja ne radimo
Cara Dušana 94

018/248 264, 249 255

[email protected]
Radno vreme:
Pon-Pet 08:00-20:00 Subota 08:00-15:00 Nedelja ne radimo
Kneza Miloša 20

017/40 58 98, 40 58 99

[email protected]
Radno vreme:
Pon-Pet 08:00-20:00 Subota 08:00-15:00 Nedelja ne radimo

Pratite nas