Evija apartmani, letovanje Pefki Grcka, kristalno čisto egejsko more

Najbolji budžet hoteli u Grčkoj

Kategorija: Putovanja
Datum objave: 27.03.2021.
Vreme čitanja: 6 min
Autor: Ivana

Leto samo što nije a mi polako krećemo da razmišljamo o mestu gde bismo ove godine proveli godišnji odmor. Grčka je oduvek bila u centru interesovanja što zbog osećaja sigurnosti, gostoprimiljivosti, domaće atmosfere tako i zbog svoje prirodne lepote, kulturno istorijskih znamenitosti, primorskih sela, popločanih ulica, lokalnih ukusa, drevnih običaja. Grčko sunce, prelepe plaže i taverne uz more pružju nezaboravne letnje trenutke. U zavisnosti od tipa osobe i ukusa biramo i destinaciju, međutim ako se dobro pripremimo i istražimo, možemo dobiti mnogo jeftiniji godišnji odmor nego što smo očekivali. Kako bismo vam olakšali organizaciju godišnjeg odmora predstavljamo vam koji su najbolji budžet regije i hoteli u Grčkoj.

Olimpska regija – Paralia– Hotel Akti Musson

Smešten u senci Olimpa na 300 m od centra i 250 m od duge peščane plaže nalazi se hotel Akti Musson. U neposrednoj blizini hotela nalaze se prodavnice, restorani, apoteka, super market, lekar i besplatan javni parking. Moderan i atraktivan dizajn, hotelski sadržaji, usluga i cena smeštaja čine ga jednom od najboljih mogućnosti hotelskog smeštaja u okruženju. Hotel je sa tri zvezdice i pruža uslugu polupansiona ( doručak i večeru). U hotelu se nalazi restoran, otvoreni bazen, recepcija. Sobe hotela su moderne, klimatizovane, sadrže tv, frižider, radni sto.

Grcka hoteli letovanje, Paralija, Akti Musson, eksterijer
Grcka hoteli letovanje, Paralija, Akti Musson, eksterijer

Olympic Beach – Hotel Grand Platon

U atmosferi planinske rose i morskog povetarca, gde se prirodna lepota kombinuje sa ljudskom toplinom, izgrađen je Hotel Grand Platon. Idealno je smešten između mitske planine Olimp i mora sa mnogo važnim arheološkim nalazištima udaljenim samo nekoliko kilometara, područje nudi mnoge mogućnosti za svakog posetioca. Idealna je polazna tačka za istraživanje prirodnih lepota a i za one koji putuju sa malom decom. Hotel se sastoji od tri zgrade oko bazena u prelepom zelenom vrtu, uslugu koju pruža je polupansin ili all inclusive. Nudi bogat sadržaj , pored bazena za odrasle je i bazen za decu, igralište za decu, sala za igru, restoran, bar, sefovi na recepciji, parking. Suncobrani i ležaljke na bazenu su uključeni u cenu. Sobe se nalaze u glavnoj zgradi ili bungalovima sve su klimatizovane i imaju balkon, opremljene su fenom, tv, malim frižiderom.

Grcka hoteli letovanje, Olympic beach, Grand Platon, dvoriste
Grcka hoteli letovanje, Olympic beach, Grand Platon, dvoriste

Agia Triada – Hotel Sun Beach

Na samo 25 km od Soluna u Solunskom zalivu nalazi se poznato letovalište Agia Triada. Mesto nije mnogo turistički razvijeno i bučno ali ima prelepu dugačku plažu nagrađenu Plavom zastavicom. Plaža je pokrivena sitnim peskom i šljunkom. Plaže su uređene sa tuševima i kabinama za presvlačenje, ležaljkama i suncobranima. Na 150m od plaže i 300m od centra nalazi se hotel Sun Beach, zahvaljujući odličnoj lokaciji, hotel ima predivan pogled na zaliv prema Solunu. Hotel Sun Beach vam pruža priliku da uživate u mirnom okruženju, bez odstupanja od najintezivnijih ritmova Soluna jer je i sam u blizini. Gostima je na raspolaganju recepcija, bar, sef, restoran, parking, bazen, ležaljke i suncobrani oko bazena ( uključni u cenu). Sobe su klimatizovane i sadrže, fen za kosu, tv, mini bar, osnovni paket za higijenu.

Grcka hoteli letovanje, Agia Triada, Sun Beach,eksterijer
Hoteli u Grčkoj, letovanje, Agia Triada, Sun Beach,eksterijer

Ostrvo Evia – Pefki -Hotel Galini

U neposrednoj blizini Atine u jedinstvenoj kombinaciji prirodnih i tradicionalnih boja, gde se istorija susreće sa tradicijom nalazi se ovo šumovito ostrvo. Povezano je sa kopnom trajektom dok most kod Halkide koji je glavni grad ostrva, drži ostrvo otvorenim za “pešake” otuda i naziv “ Pezonisi” kojim grci nazivaju ovo ostrvo. Severni deo ostrva, mesto Pefki je omiljeno odredište kako za krtake izlete iz glavnog grada tako i za letnje odmore. Pefki kombinuje zalenilo borova sa plavetnilom mora i stvara jedinstveno utočište smirenja i opuštanja. Njegova plaža je najorganizovanija i najveća u ovom delu, a ima od sitnog peska do šljunka i naravno kristalno čistu vodu jedinstvene boje. Na samoj obali i 20m od plaže u centru Pefkia nalazi se hotel Galini, hotel je sa tri zvezdice i pruža uslugu nocenja sa doručkom malo je starijeg datuma ali mu je cana odlična. Hotel sadrži recepciju, bar, restoran, lift. Sobe su klimatizovane, imaju fen, telefon , terasu, tv, frižider.

Grcka hoteli letovanje, Evia, Galini, balkon
Grcka hoteli letovanje, Evia, Galini, balkon

HalkidikiHanioti– Hotel Grand Victoria

Ispod glavne magistrale koja vodi ka Pefkohoriu na mirnoj lokaciji i 500m od centra nalazi se hotel Grand Victoria. Hotel je sa dve zvezdice i pruža uslugu polupansiona (doručak i večeru). U hotelu dominira porodična atmosfera a gostima su na raspolaganju restoran, mali bazen, bar pored bazena, bašta i parking. Suncobrani i ležaljke oko bazena su uljučeni u cenu. Sobe su klimatizovane a u sobama se nalazi fen, tv, frižider…

Grcka hoteli letovanje, Halkidiki, Grand Victoria,Hanioti bazen
Grcka hoteli letovanje, Halkidiki, Grand Victoria,Hanioti bazen

Metamorfosi – Hotel Olympic Bibis

Na početku “drugog prsta” – Sitonie, nalazi se malo mesto Metamorfosi, čiji se centar sa parkom u šumarku, nalazi na steni iznad mora. U zelenom delu ovog šarmantnog mesta nalazi se hotel Olympic Bibis i može se smatrati jednim od najboljih budžetskih hotela u ovom delu poluostrva. Hotel je sa tri zvezdice i pruža uslugu polupansiona i pokriva potrebe svih starosnih grupa. Bogati i razovrsni hotelski sadržaji, otvoreni bazen, restoran, dečije igralište, velika i uređena bašta puna zelenila, cveća i palmi sa travnjacima i parking prostor samo su neke od pogodnosti koje ovaj hotel nudi svojim gostima. Hotel je i pet friendly, nalazi se na 800m od centra i 350m od plaže. Sobe su klimatizovane sa balkonom, sadrže fen za kosu, mali frižider, tv…

Grcka hoteli letovanje, Halkidiki,Metamorfosi,Olympic Bibis,bašta
Grcka hoteli letovanje, Halkidiki,Metamorfosi,Olympic Bibis,bašta

Metamorfosi – Hotel Golden Beach

Na samo 50m od plaže i nekoliko minuta hoda od gradskog parka i šetališta smešten je hotel Golden Beach. Hotel je sa tri zvezdice i pruža usluga light all inclusive, ekonomičan je, renoviran 2019 godine pa je odnos kvaliteta i cene dobar. Hotelski sadržaji dostupni gostima su recepcija, lift, bar, restoran, parking. Bazen se nalazu u zelenom okruženju sa ležaljkama i suncobranima koji su računati u cenu. Sobe su standardne veličine sa terasom i klimatizovane su.

Grcka hoteli letovanje, Halkidiki,Metamorfosi,Golden Beach,eksterijer
Grcka hoteli letovanje, Halkidiki,Metamorfosi,Golden Beach,eksterijer

Ostrvo TasosSkala RachonySunrise Beach

Ostrvo Tasos će vas sigurno osvojiti svojom prirodnom lepotom, borovom šumom koja je zaštitni znak ostrva, prelepim  peščanim plažama ( njih 7 označene su Plavom zastavicom) i živopisnim selima. Zove se smaragdno ostrvo i borove šume dosežu do obale, koje daju prirodan hlad i svežinu. Na severozapadu ostrva i 13 km od glavnog grada Limenasa, sa pogledom na kontinenatalnu Grčku nalazi se prelepa plaža Skala Rachony. Tamnoplave, plitke i mirne vode u obali Skala Rachony idealne su za kupanje najmlađih posetilaca. Cela porodica uživaće u finom pesaku, boji mora i vegetaciji koja dopire do plaže. Veličina obale pruža mogućnost izolacije od gužve. Na jedoj od najlepših plaža na Tasosi i na samo 10m od plaže smešten je hotel Sunrise Beach. Hotel je sa tri zvezdice, pruža uslugu all inclusive i pet friendly je. Okolina samog hotela je idealna za porodični odmor u zelenilu i tišini. Sadržaji hotela koji su na raspolaganju gostima je otvoren bazen, restoran, bašta, parking, bilijar, stoni tenis. Sve sobe su lepo uređene i klimatizovane su, u svakoj sobi se nalazi mini bar, fen za kosu, frižider i Tv.

Grcka hoteli letovanje, Tasos, Skala Rahoni, Hotel Sunrise Beach, pogled na hotel
Grcka hoteli letovanje, Tasos, Skala Rahoni, Hotel Sunrise Beach, pogled na hotel

KrfBenitses – Hotel Potamaki Beach

Benitses je jedno od prvih turističkih odmarališta na Krfu i mesto gde je započeo turizam, nalazi se na istočnoj obali ostrva i 12km južno od glavnog grada Krfa. Malo mesto tradicionalnog duha, okruženo je šumom i privlači svoje posetioce iz više razloga. Pre svega, zbog neverovatne kombinacije zelenih planina i mora, zbog sklonosti koju su mu iskazivali poznati posetioci prošlosti, zbog svoje istorije, intezivnog noćnog života… Šetajući starim ulicama imate osećaj da ste u nekom planinskom selu u Grčkoj osim što je i more blizu. Počevši od sela, na planinskim padinama postoji mnogo staza do kojih se može doći pešice ili biciklom. Ove staze su skrivene u zelenoj vegetaciji i vode do sela Gasturi, Stavros a neke staze vode i do izvora. Duž ovih staza nalazi se mnogo malih crkava razbacanih po obroncima planine. Ukoliko ovoj jedinstvenoj kombinaciji prirode dodamo i gostoprimstvo stanovnika koji su upoznati sa raličitim kulturama, saznaćemo zašto posetioci vole ovo mesto. Obalni put mesta koji vodi ka Lefkimiu sadrži veliki broj kafića, prodavnica , restorana i hotela koji nude najpovoljniji godišnji odmor. Izdvojićemo hotel Potamaki Beach koji se nalazi na 150m od centra i 50m od plaže. Hotel je sa tri zvezdice, pruža uslugu nocenja sa doručkom ili polupnasion ( doručak i večeru), sadrži otvoreni bazen sa baštom, ležaljkama i suncubranima koji su uključeni u cenu, dečiji restoran, bar, bilijar, stoni tenis….Sobe su klimatizovane imaju balkon, fen za kosu, mini frižider, telefon, satelitsku televiziju..

Grcka hoteli letovanje, Krf, Benitses, Hotel Potamaki Beach,bazen
Grcka hoteli letovanje, Krf, Benitses, Hotel Potamaki Beach,bazen

Hoteli u Grčkoj vam mogu pružiti potpun užitak u odmoru.

Kontakt

Prijava za newsletter

Prijavite se na našu newsletter listu

Kontakt

Nikolaja Krasnova 2, Vračar

011/3285 001, 3285 002

[email protected]
Radno vreme:
Pon-Pet 08:00-20:00 Subota 08:00-15:00 Nedelja ne radimo
Vase Pelagića 11

021/38 25 025, 38 25 026

[email protected]
Radno vreme:
Pon-Pet 08:00-20:00 Subota 08:00-15:00 Nedelja ne radimo
Cara Dušana 94

018/248 264, 249 255

[email protected]
Radno vreme:
Pon-Pet 08:00-20:00 Subota 08:00-15:00 Nedelja ne radimo
Kneza Miloša 20

017/40 58 98, 40 58 99

[email protected]
Radno vreme:
Pon-Pet 08:00-20:00 Subota 08:00-15:00 Nedelja ne radimo

Pratite nas