Letovanje Bugarska

Sunčev breg – najpopularnije letovalište u Bugarskoj

Kategorija: Putovanja
Datum objave: 12.04.2023.
Vreme čitanja: 5 min
Autor: Milja

Sunčev breg – Letovanje Bugarska

Bugarska rivijera itekako je popularna poslednjih godina. Vrlo pogodna kako za porodična letovanja tako i za mlađu populaciju.

Od juga ka severu nižu se letovališta na Bugarskoj rivijeri: Kiten, Primorsko, Albena, Zlatni pjasci, Sozopol, Burgas, Pomorie, Ravda, Nesebar, Sunčev breg i Sveti Vlas.

Najpopularnije i najveće letovalište svakako je Sunny beach odnosno Sunčev breg, zaliv u obliku potkovice. Krasi ga jedna od besprekornih peščanih plaža, duga 10-ak km, širine oko 40 m. Od Niša je udaljeno nekih 584 km vožnje, ali je put zaista odličan, tako da do letovališta možete stići za šest do sedam sati.

Šetalište pored mora je izuzetno dugo, plaža široka i duga, ulaz u more postepen (što posebno odgovara porodicama sa malom decom). Plaža u Sunčevom bregu je nosilac čuvene plave zastavice koja ukazuje na kvalitet i čistoću plaže.

Letovanje Bugarska
Letovanje Bugarska

Sunčev breg – mesto dobrog provoda i zabave

U samom mestu zabavu mogu pronaći sve generacije turista, od najaktivnijih do onih koji žele miran odmor. U ponudi su naravno vodeni sportovi (skijanje na vodi, surfovanje, vožnja džet skijeva, jedrenje na talasima), zabavni luna park, sadržaji prilagođeni deci, a za sve uzraste tu je AQUA park, u samom centru Sunčevog brega. Aqua park poseduje bazen sa talasima, dečiji bazen, razne vrste tobogana, vrlo lepo organizovano i zanimljivo.

Za one koji žele dobru zabavu i noćni provod, Sunčev breg je pravo mesto za to. Poznato po dobrim žurkama i nezaboravnom provodu. Klubovi su prepuni tokom letnje sezone. Muzika koja se sluša u klubovima je raznovrsna, tako da će svako pronaći za sebe nešto što voli. Neki od klubova su Cacao beach, Bedroom beach, Dance club Viking…

Za one koji žele da uživaju u hrani i specijalitetima bugarske kuhinje, u letovalištu ima veliki broj restorana i taverni. Ovde možete probati izuzetne ćufte i roštilj koji je veoma popularan. Bugari imaju veoma ukusne pite sa sirom, a od slatkiša se izdvaja baklava. Vole da koriste specifične začine prilikom spremanja jela. Uglavnom za premanje roštilja piripremanje mesa i povrća, koriste ćubriku, karakerističnog mirisa i ukusa.

Kada su u pitanju cene, kako u restoranima, kafićima tako i u marketima, može se reći da su kao kod nas. Možda su čak neki restorani i veći marketi pristupačniji sa cenama.

Hoteli Sunčane plaže

Letovanje Bugarska – Što se smeštaja tiče Sunčev Breg uglavnom nudi hotelski smeštaj, mesto broji oko 100 hotela. Od lux hotela sa pet zvezdica na samoj obali, do nekih povoljnijih varijanti sa dve zvezdice u centralnom delu mesta. Mogućnost izbora je zaista velika. Uglavnom za decu do dve godine smeštaj je besplatan, deca do dvanaest godina plaćaju polovinu cene u odnosu na odrasle. Uslugu u hotelu možete birati, da li želite noćenje sa doručkom, polupansion ili celokupnu uslugu all inclusive-a.

Jedan od meni omiljenih hotela sa pet zvezdica jeste veličanstveni Imerial palace. Nalazi se u mirnijem delu Sunčevog Brega, tridesetak metara od plaže. Veliki hotelski kompleks nudi zabavu i aktivnosti u vidu otvorenog bazena, saune, masaže, fitnnes centra, spa i wellnes centra, hamama, mini golf, stoni tenis, sauna… Usluga je All inclusive- doručak, ručak, večera, užina u snek bar-u Imerial, sa mogućnošću konzumacije u pool baru i Irskom baru. Hotel za svoje goste svake večeri priredjuje zabavu pored bazena, u vidu tematskih večeri, ali i popodnevna druženja sa animatorima, za najmlađe goste.

Hotel Imperial Palace
Hotel Imperial Palace

Hotel je uglavnom rasprodat i traži se soba više u julu i avgustu.

Od hotela sa kategorizacijom četiri zvezdice, izdvajaju se hotel Dunav i hotel Kotva. Dunav se nalazi na samom početku mesta Sunčev Breg. Nudi all inclusive uslugu, sa zaista velikom ponudom jela. Hotel ima otvoreni bazen, fitness centar, saunu… Hotel Kotva, bliži je obali koja vodi prema mestu Nesebar, mirnijem delu Sunčevog Brega, idealan za porodice sa decom. U samom hotelu se nalazi prodavnica i menjačnica. Hotel ima otvoreni bazen, bazen za decu sa toboganima, tako da je zabava najmlađim gostima zagarantovana.

Ukoliko želite da probate hranu u obližnjim restoranima, možete izabrati uslugu polupansiona u samom hotelu. Ovde izdvajam hotel Sea Breeze, fenomenalan hotel sa tri zvezdice smešten u centralnom delu šetališta, na samoj obali. Higijena je na zavidnom nivou, osoblje ljubazno i predusretljivo. Hotel ima mali bazen i restoran koji gleda ka moru.

Hotel koji je takođe interesantan turistima je Sunny day. Na svega 100 m od obale, sa uslugom polupansiona, otvorenim bazenom i uslugom polupansiona. Mlađa populacija bira hotel Jupite koji nosi tri zvezdice. Ovde postoji mogućnost izbora usluge, noćenje sa doručkom ili polupansion. Blizu je centra i plaže tako da je on izbor mlađih turista.

Ukoliko imate priliku da za vreme svog boravka u Sunčevom Bregu posetite još neko mesto, svakako je preporuka otići u Nesebar ili Burgas.

Nesebar se nalazi na svega par kilometara udaljen od Sunčevog Brega. Svega desetak minuta vožnje gradskim prevozom ili kolima. Grad je sa dugom istorijom i preporuka je obići stari deo grada. Ovo je, može se reći, muzej na otvorenom koji se od 1983. godine nalazi na UNESCO-voj listi. Osetite čar prošlih vremena upravo šetnjom kroz stari grad Nesebar. Ulice su popločane starom kaldrmom, kuće zadržale svoj autentični izgled, a u centralnom delu je crkva Svete Sofije. Ovde možete uživati u morskim plodovima u nekom od restorana, sa pogledom na more.

Burgas je smešten u centralnom delu rivijere, na nekih 35 km od Sunčevog Brega. Inače je najveća luka na Crnom moru. Kako je četvrti grad po veličini u Bugarskoj, zaista ovde možete videti dosta toga, prošetati obalama Burgasa, kupovati u nekom od šoping centara, obići crkve i katedrale grada..

Generalno gledano Bugarska sa svojom rivijerom nudi zaista veliki izbor svojim turistima. Svakako, prvo mesto zauzima Sunčev Breg sa dugom, zlatnom plažom, velikim izborom hotelskog smeštaja i aktivnostima za sve uzraste gostiju.

Vidimo se na Sunčanoj plaži!

Kontakt

Prijava za newsletter

Prijavite se na našu newsletter listu

Kontakt

Nikolaja Krasnova 2, Vračar

011/3285 001, 3285 002

[email protected]
Radno vreme:
Pon-Pet 08:00-20:00 Subota 08:00-15:00 Nedelja ne radimo
Vase Pelagića 11

021/38 25 025, 38 25 026

[email protected]
Radno vreme:
Pon-Pet 08:00-20:00 Subota 08:00-15:00 Nedelja ne radimo
Cara Dušana 94

018/248 264, 249 255

[email protected]
Radno vreme:
Pon-Pet 08:00-20:00 Subota 08:00-15:00 Nedelja ne radimo
Kneza Miloša 20

017/40 58 98, 40 58 99

[email protected]
Radno vreme:
Pon-Pet 08:00-20:00 Subota 08:00-15:00 Nedelja ne radimo

Pratite nas