Letovanje Turska autobusom, Kusadasi, Hotel Le Bleu,plaža

Turski all inclusive je najbolji

Kategorija: Putovanja
Datum objave: 24.03.2021.
Vreme čitanja: 8 min
Autor: Miljana

Kako odabrati pravi hotel u skladu sa mojim budžetom?

Za Tursku slobodno mogu reći da je jedna od povoljnijih destinacija. Cene kako avio tako i bus aranžmana za Tursku su izuzetno povoljne. To se posebno može primetiti po tome da dobijate all inclusive uslugu za relativno nisku cenu. Cena naravno zavisi i od kategorizacije hotela odnosno koliko zvezdica ima izabrani hotel. Kategorizacija hotela je od 3 do 5 zvezdica i pružaju all inclusive uslugu svojim gostima. To znači da kada jednom dođete u hotel, možete zaboraviti na svoj novčanik. Zaista, novac možete potrošiti samo na kupovinu suvenira ili šoping.

Letovanje u Turskoj se malo razlikuje u odnosu na Grčku, ovde ne morate da obilazite različite plaže svaki dan, uglavnom su plaže hotela (koji nude all inclusive uslugu) jako lepo uređene i zadovoljavaju sve potrebe turista. Plaže su duge i peščane, ulazak u vodu postepen. U pitanju su veći hotelski kompleksi koji zauzimaju veliku površinu i imaju svoj deo plaže.

Turci kao domaćini su izuzetno ljubazni i profesionalni. Osoblje hotela je uvek na usluzi gostima. Jedina mana jeste da vrlo slabo govore engleski jezik.

All inclusive koncept

Vrlo je važno da se informišete šta je sve uključeno u cenu all inclusive usluge u hotelu koji ste odabrali za vaše letovanje. Razlog je taj što svaki hotel ima svoju politiku kada je ova usluga u pitanju. Po pravilu all inclusive concept podrazumeva doručak, ručak, večeru, užine i domaća pića. Određeni hoteli nude i korišćenje SPA i wellnes centra, korišćenje ležaljki i suncobrana.. Naša preporuka je da se kod svojih agenata raspitate šta jeste, a šta nije uključeno u ovaj koncept.

Letovanje Turska autobusom, Kusadasi, Hotel Le Bleu,švedski sto
Letovanje Turska autobusom, Kusadasi, Hotel Le Bleu,švedski sto

Uglavnom je vreme korišćenja all inclusive usluge od 7h do 23h (naravno, ovo vreme može da se razlikuje od hotela do hotela). Kada je u pitanju hrana ovde je ponuda vrlo raznovrsna. Turska kuhinja se uglavnom zasniva na voću i povrću te je izbor salata zaista velik. Kako je Turska poznata po citrusima, ne propustite priliku da popijete sveže ceđen sok od pomorandže. Za doručak pored turskih tradicionalnih pita i mantija, možete uzeti i kajganu ili napraviti sami svoj musli. Za glavno jelo u ponudi su najraznovrsnije kombinacije povrća i mesa. Od mesa možete očekivati sve osim svinjetine. Dakle, veliki izbor mesa od ribe preko ćuretine, piletine do junetine. Svakog dana možete birati između svežeg peciva, pite i naravno slatkiša! Čak i da niste ljubitelj slatkiša, teško da možete odoleti turskim kolačima, posebno baklavama. Ukoliko ne volite nove ukuse, kuhinja je apsolutno prilagođena i evropskim standardima. Količina hrane je neograničena.

Ultra All inclusive koncept

Podrazumeva u većini hotela doručak, ručak, večeru, užine, alkoholna i bezalkoholna pića gde su uključeni ceđeni sokovi, žestoka pića, strana piva, espresso i sl, korišćenje a la carte restorana, kao i brojne sportske aktivnosti. Takođe, ležaljke i suncobrani se ne naplaćuju dodatno. Međutim, i za ovu vrstu usluge potrebno je da se dobro informišete, dešava da ipak postoji nešto što nije uračunato u cenu.

Kako izabrati hotel u skladu sa mojim budžetom?

Ukoliko je vaš budžet nešto manji odnosno skromniji preporučujemo hotele sa 3* koji će apsolutno zadovoljiti sve vaše potrebe i ispuniti očekivanja, odlična veza cene i kvaliteta. Ovde izdvajamo sledeće hotele iz naše ponude:

KUŠADASI

1.Hotel Flora family suites 3* ALL inclusive

Hotel se nalazi na Long Beach plaži, 7 km od centra Kušadasija. Od plaže je udaljen 900 m. Iako je plaža udaljena od hotela, organizavan je prevoz gostiju od hotela do plaže. Hotel je kategorizaje 3* i usluga je all inclusive.

Letovanje Turska autobusom, Kusadasi, Hotel Flora family suites,eksterijer
Letovanje Turska autobusom, Kusadasi, Hotel Flora family suites,eksterijer

Hotel raspolaže sa 49 standardnih soba i 55 porodičnih apartmana. Porodični apartman sastoji se od dve spavaće sobe povezane vratima. Sve sobe su opremljene kupatilom, klima uređajem, fen za kosu, LCD televizor, wi-fi internet, balkon. Sobe imaju 4 odvojena lezaja ili jedan francuski krevet i dva odvojena ležaja. Dodatne pogodnosti koje nudi ovaj hotel: parking prostor za 30 mesta, uslužno pranje veša, sef na recepciji, besplatni suncobrani i ležaljke na plaži, prevoz gostiju do plaže, organizovanje Turskih večeri i animacija gostiju.. Za rekreaciju su pogodna i 2 spoljna bazena sa odeljkom za decu, bazen sa toboganima poput mini aqua park-a. Tu su i teniski tereni, teren za mini golf, odbojku i košarku. U blizihi hotela nalazi se Tesco Kipa Shopping centar, Flora Outlet Shoping i Kusadasi AVM Shopping center.

Raspored obroka je sledeći:

Doručak       08:00 – 10:00 h
Ručak          12:30 – 14:00 h
Užina           14:00 – 16:00 h
Slatki sto     17:00 – 18:00 h
Večera         19:00 – 21:30 h

Kada je u pitanju piće, u ponudi su: cola, fanta, sprite, mineralna voda, čaj, kafa i lokalna alkoholna pića (pivo, vino, džin, vodka i rakija). Turska kafa, sveže ceđeni sokovi i sladoled nisu uključeni u cenu. Ovo je hotel koji je poslednjih godina najprodavaniji i kritike naših dragih klijenta su samo pozitivne. Ukoliko vam luksuz nije važan, a budžet je skromniji onda je ovo pravi izbor za vaše letovanje. Hotel je veoma pogodan za porodice sa mlađom decom.

2.Pigale Family Club 3* ALL inclusive

Pigale family club je još jedan od povoljnijih hotela koji nude uslugu all inclusive. Lokacija hotela je plaža Kuštur (250 m), dok je udaljenost do centra grada oko 3 km. U blizini hotela se nalazi stanica gradskog prevoza gde dolmušem za oko 0,5 € možete stići do centra.

Letovanje Turska autobusom, Kusadasi, Hotel Pigale Family Club,tobogani na bazenu
Letovanje Turska autobusom, Kusadasi, Hotel Pigale Family Club,tobogani na bazenu

Hotel ima otvoren bazen i gosti hotela ležaljke i suncobrane koriste bez doplate, dok se korišćenje istih na plaži dodatno plaća. Od dodatnih pogodnosti ističemo: wi-fi internet,  klima, teniski teren.. Doručak, ručak i večera se na bazi švedskog stola. Pored tri osnovna obroka u ponudi je i ponoćni snek (užina) u periodu 23:00 – 00:00 h, poslepodnevna užina od 15:00 – 17:00 h, bar na bazenu 10:00 – 19:00 h, gde možete poručiti lokalna alkoholna i bezalkoholna pića.

3.Hotel Surtel 3* ALL inclusive

Ukoliko preferirate da ste u centru grada i da svakodnevno menjate plaže, onda je za vas upravo hotel Surtel. Još jedan od povoljnijih hotela koji nudi uslugu all inclusive.

Letovanje Turska autobusom, Kusadasi, Hotel Surtel,eksterijer
Letovanje Turska autobusom, Kusadasi, Hotel Surtel,eksterijer

Nalazi se na samo 200 od centra grada i na 250 m od plaže. Hotel raspolaže sa 90 soba, na 6 spratova, sve sobe su opremljene telefonom, fenom za kosu, mini barom, klimom i TV-om. Sadržaj hotela: lobi, recepcija, sef uz doplatu, klima, wi-fi internet, lift, doktor na poziv, bazen na krovu hotela, menjačnica, restoran.

Raspored obroka:

Doručak:            07:00 – 10:00 h
Ručak:               12:30 – 14:00 h
Večera:              19:00 – 21:00 h
Bar na bazenu:  10:00 – 19:00 h – lokalna alkoholna i bezalkoholna pića
Snek bar:           15:00 – 17.00 h
Ponoćni snek:    23:00 – 00:00 h

All inclusive koncept obuhvata: zamenu posteljine na svaka 3 dana, zamena peškira na svaka tri dana i spremanje sobe na dnevnom nivou.

Hotel je namenjen kako porodicama tako i parovima svih godina. Podjednako dobro će se provesti i mladi parovi i penzioneri. Dobra je polazna tačka za obilazak centra grada i okoline.

Ukoliko vaš budžet ne utiče na izbor hotela, preporučujemo hotele sa 4* ili 5*. Naša preporuka, ali i topla preporuka naših putnika, jesu sledeći hoteli:

KUŠADASI

1.Hotel Batihan Beach resort & SPA

Jedan od hotela sa 4*, smeštan na Long Beach plaži, 50 m od obale. Hotel raspolaže sa 338 soba. Sadržaj hotela: lobi, recepcija, klima, lift, bazen sa toboganima, animacija dece, aquapark, menjačnica, restoran, parking.

Letovanje Turska autobusom, Kusadasi, Hotel Batihan Beach resort&Spa,spoljašni izgled
Letovanje Turska autobusom, Kusadasi, Hotel Batihan Beach resort&Spa,spoljašni izgled

Koncept all inclusive:

Doručak:           07:00 – 10:00 h
Ručak:              12:30 – 14:00 h
Večera:             19:00 – 21:00 h
Ponoćni snek:   23:00 – 00:00 h
Snek bar:          15:00 – 17:00 h
Bar na bazenu: 10:00 – 19:00 h

All inclusive obuhvata: lokalna alkoholna i bazalkoholna pića, bežični interner, fitness centar, tursko kupatilo, unutrašnji bazen, teniske terene, sauna, mini golf, teren za košarku, teren za odbojku na plaži, korišćenje suncobrana i ležaljki na bazenu i na plaži.

All inclusive ne obuhvata: uvozna pića, sveže ceđene sokove, minibar, korišćenje telefona, medicinsku pomoć, usluge frizera, pranja veša, masaže i pilinge.

Hotel koji je izuzetno pogodan za porodice sa decom.

2.Hotel Le Bleu 5*, Ultra All inclusive

Jedan od hotela koji nudi uslugu ultra all inclusive, lociran na jednoj od najlepših plaža Kušadasija, Ladies plaži (20 m od obale). Hotel koji će vas očarati svojom udobnošću, širokom ponudom, srdačnim domaćinima da apsolutno nećete imati potrebu da boravite van hotelskog kompleksa.

Letovanje Turska autobusom, Kusadasi, Hotel Le Bleu,plaža
Letovanje Turska autobusom, Kusadasi, Hotel Le Bleu,plaža

Sadržaj hotela: recepcija (24 h), lobi, bašta, restoran, sale za sastanke i bankete, bar, snek bar, diskoteka/ noćni klub, lift, sef uz doplatu, internet, klima, animacija dece, igraonica za decu, bazen sa toboganima, dečiji bazen, fitness centar, mini wellness centar, sauna, bilijar, parking prostor.

Doručak:           07:00 – 10:00 h
Ručak:              12:30 – 14:00 h
Večera:             19:00 – 21:00 h
Ponoćni snek:   23:00 – 00:00 h
Snek bar:          15:00 – 17:00 h
Bar na bazenu: 10:00 – 19:00 h

Usluge koje nisu uključene u ultra all inclusive: telefon, fax, bilijar, internet cafe, teniski teren, sportovi na vodi, masaže, spa centar, šampanjac, vina, viski, sveže ceđen sok. Alkoholna pića se ne služe flaširana, uvozna piće se ne služe u restoranima, alkoholna piće se ne služe za vreme doručka.

Usluge koje su uključene u ultra all inclusive: fitness centar, tursko kupatilo, sauna, stoni tenis, peškiri za plažu, wi-fi Internet, korišćenje suncobrana i ležaljki i na bazenu i plaži.

Veliki hotelski kompleks, toplo more, peščane plaže su ono što krasi ovo mesto, ali to sve pada u drugi plam nakon što doživite uslugi beskrajno gostoprimljivih Turaka. Verujem da će ovaj hotel biti pravi izbor za vas.

 

SARIMSAKLI

Buyuk Berk, 4* ALL inclusive

Ukoliko preferirate mirnije letovanje, u manjem mestu, onda je pravi izbor za vas Sarimsakli. Naši turisti je kažu da je Sarimsakli vazdušna banja i da kad jednom letujete tamo, sigurno je da ćete ponovo poželeti da se vratite. Za one koje budžet ne ograničava, hotel Buyuk Berk je pravi izbor.

Letovanje Turska autobusom, Sarimsakli, Hotel Buyuk Berk,eksterijer
Letovanje Turska autobusom, Sarimsakli, Hotel Buyuk Berk,eksterijer

Sadržaj hotela: lobi, klima, sef, internez, lift, prodavnica suvenira, aquapark, menjačnica, restoran, recepcja, otvoreni bazen, dečiji bazen, igralište za decu, ležaljke i suncobrani na bazenu i na plaži.

All inclusive koncept:
07:00 – 10:00 h doručak
13:00 – 14:00 h ručak
13:00 – 15:00 h snack usluge
17:00 – 18:00 h coffe break (pecivo) – samoposluženje
19:00 – 21:00 h večera (restoran) – švedski sto
10:00 – 23:00 h sva domaća alkoholna i bezalkoholna pića na točenje u baru, u bašti ili lobiju hotela (samoposluzenje)
Za vreme obroka sva domaća alkoholna i bezalkoholna pića na toćenje u restoranu (samoposluzenje)
BESPLATNE USLUGE: stoni tenis, društvene igre, fitness, ležaljke i suncobrani na plaži, peškiri kod bazena, bežični internet u lobiju, mini club za decu, odbojka na plaži.
USLUGE KOJE SE NAPLAĆUJU: turska kafa, flaširano piće, sveže ceđeno voće, sef, frizer, sauna, masaža, servis za pranje i peglanje ličnog veša, hemijsko čišcenje, room servis, sportovi na vodi, doktor, telefon, telefaks, sva strana pića, sva pića nakon 23:00 h. Sef na recepciji se naplaćuje 1 € dnevno + 50 € depozita (depozit se vraća prilikom otkaza sefa i vraćanja ključa istog).

Kako je cilj svakog putnika otići na zasluženi odmor i dobiti uslugu koju su platili, često se dešava da nedovoljna informisanost na neki način može da utiče na vaš odmor. Zato su turistička agencija ‚‚Euroturs‚‚ i njeni agenti prodaje uvek spremni da daju odgovor na sva vaša pitanja i detaljno objasne šta sve ulazi u cenu vašeg aranžmana. Nadam se da će vam ovaj tekst biti od pomoći pri odabiru hotela.

 

Kontakt

Prijava za newsletter

Prijavite se na našu newsletter listu

Kontakt

Nikolaja Krasnova 2, Vračar

011/3285 001, 3285 002

[email protected]
Radno vreme:
Pon-Pet 08:00-20:00 Subota 08:00-15:00 Nedelja ne radimo
Vase Pelagića 11

021/38 25 025, 38 25 026

[email protected]
Radno vreme:
Pon-Pet 08:00-20:00 Subota 08:00-15:00 Nedelja ne radimo
Cara Dušana 94

018/248 264, 249 255

[email protected]
Radno vreme:
Pon-Pet 08:00-20:00 Subota 08:00-15:00 Nedelja ne radimo
Kneza Miloša 20

017/40 58 98, 40 58 99

[email protected]
Radno vreme:
Pon-Pet 08:00-20:00 Subota 08:00-15:00 Nedelja ne radimo

Pratite nas