Vrahos apartmani letovanje grcka, kristalno cisto more

Vrahos apartmani, mirno letovanje u Grčkoj

Kategorija: Putovanja
Datum objave: 12.03.2021.
Vreme čitanja: 6 min
Autor: Ana

Kakav odmor želim?

Prioritet mog letovanja je odmor i mir, sa nestrpljenjem iščekujem tih deset dana tokom cele godine i kako radim sa ljudima, da bih sakupila snage za svoje radne aktivnosti, treba mi mesto bez gužvi i galame, bez buke i glasne muzike na plaži. Sve to što sam želela ostvarilo se letovanjem u Vrahosu i to dve godine za redom, a nadam se da će i u buduće tako biti. Moj izbor su bili apartmani u Vrahosu.

Gde se nalazi letovalište Vrahos beach?

Ovo maleno, izdvojeno mesto se nalazi na obali Jonskog mora, put koji povezuje Prevezu i Igumenicu. Iako je Jonska obala, put iz Beograda do letovališta Vrahos beach nije naporan.Većina ljudi koje poznajem od Jonskog mora odustaje jer kažu da je daleko. Auto-put koji vodi od severne Grčke do Jonskog mora je jedan od boljih kojim sam putovala. Vožnja ni malo nije naporna, čak ni meni koja nisam najveštiji vozač. Upravo sam na toj deonici uživla u vožnji jer nema gužve, put je živopisan nije jednoličan niti dosadan, ima puno tunela koji su moderni i lepo osvetljeni. Nisam primetila da ima policije na auto putu ali se svako savetuje poštovanje pravila vožnje. Dozvoljena brzina je 130km/h, prolazi se kroz ravnice i brdovite predele, veoma živopisno i stvori se utisak da se jako brzo prođe.

Rezervoar autmobila je najbolje napuniti gorivom na pumpama u Severnoj Makedoniji pre granice sa Grčkom, jer na auto-putu koji vodi ka Jonskom moru pumpe nisu pored auto-puta već se mora izaći. Pored puta postoje odmarališta gde može da se napravi pauza, čista su, i opet meni najbitnije, bez gužve.

Do samog letovališta Vrahos beach od magistralnog puta Preveza-Igumenica vode 3 prilaza, svi su nizbrdo i nema greške, izalazi se direktno na plažu. Glavni put u Vrahosu je pored plaže celom dužinom, nije puno prometan. Sa jedne strane puta su plaža i more, a sa druge smeštaj. Za odabir apartmana u Vrahosu,  pomogla mi je agencija Euroturs, svi apartmani u Vrahosu iz njihove ponude su u prvoj liniji do mora tj. preko puta do plaže, pa do mora, ukupno 20 koraka. Prve godine smeštaj je bio u kući Jannis imao je terasu pogled more, za ispijanje jutarnje kafe ili uveče uz neko vino i zalazak sunca, baš po mojoj meri.

Vrahos apartmani letovanje grcka, kristalno cisto more
Vrahos apartmani letovanje grcka, kristalno cisto more

Za koji tip turista je letovanje u Vrahos beach-u?

Prve godine odmor je bilo kraj jula početak avgusta, sam jek sezone, kada su ogromne gužve u celoj Grčkoj. U Vrahosu je bilo dovoljno mesta za svakog da ima svoj lični prostor na plaži dugoj preko 2km, da svako nađe svoj mir, da se ne čuje šta neko do vas na plaži priča ili jede. Bilo je tu raznih struktura turista, od porodica sa malom decom, parova koji žele da se osame i starijih ljudi, jedino nije mesto za one koji žele provod, noćni život, avanturu i šoping.

Moj doživljaj letovanja Vrahos beach

Moj odmor se relizovao tako što se prvih 4-5 dana nisam makala iz Vrahosa i terase aparmana koja ima pogled more. Željna mora, plaže, mira i dobrog odmora. Plaža je široka, ja bih je delakrisla kao peščanu jer je pesak baš onakav kakav volim, ne lepi se za kožu nije toliko sitan, mada neko kaže da je to sini šljnak. Isti takav je i prilaz prilikom ulaska u vodu, plićak je dug, na nekim mestima se pojavi dubina oko 2m, pa se opet nastavi plićak do struka. Voda je čista i prozirna, tirkiz plave boje, zaista očaravajuće, nema trave niti nekih neželjenim morskih životinja. Tokom poslepodneva se pojave talasi, ti talasi su meni predstavljali uživanje i vid zabave, jer su to talasi u plićaku, idelani za borbu sa njima bez neke velike opasnosti da će da odvuku. Postoje i daske za surfovanje, za one koji to umeju, uzimli smo ih besplatno u kafiću gde smo uzimli ležaljke, samo što nisam „lomila“ talase već pokusavala da držim ravnotežu na dasci na mirnom moru. Na plaži postoji teren za odbojku na pesku, ima ležaljki koje su besplatene za korišćenje celog dana uz jedno piće koje se naručuje u kafiću koji pokriva taj deo plaže. Pored ležaljki ima i sasvim dovoljno mesta za one koji vole da se izležavaju na pesku, veliki je prostor i svako može naći mesto da raširi peškir i sunča se na pesku. Plaža je osunčana tokom celog dana, orjentisna je jugo-zapad, pored sunčanja zagarntovano je i uživanje u divnom zalasku sunca. Prizor za uživnaje i opuštanja, zalazak sunca sa naranžastim odsjajem u vodi. Krajem jula taj zalazak je skoro oko 21h dok krajem avgusta je dosta ranije.

U samom mestu ima svega što je potrebno za boravak, ima kafića, restorana, brze hrane, prodavnica, pekara, nije prevelika ponuda ali je dovoljna. Hrana u restoranima je ukusna, riba izvanredna, kao i sladoledi. Mesto je taman dovoljno da se isproba hrana u svakom restoranu za 10 dana odmora. Zgodno je i za one koji dođu na letovanje u Vrahos autobuskim prevozom. Automobil nije neophodan, veliki deo odmora je parkiran, naravno da ima mesta i prostora da se prakira pored puta dok druge godine, kada sam bila smeštena u kući Kyma, bilo je mesta za parking u dvorištu u hladovini ispod masline.

Vrahos apartmani letovanje grcka, pogled sa balkona
Vrahos apartmani letovanje grcka, pogled sa balkona

Kako upotpuniti letovanje u Vrahosu?

Krajem jula veća gužva se osećala kada je bilo obilaska Parge koja je na 20ak km od Vrahosa i traganje za parking mestom. Takođe, u tom periodu su ogromne gužve i na Lefkadi (60ak km od Vrahosa), proći kolima zapadnom obalom Lefkade, na primer kroz Agios Nikitas, je kao u špicu oko Slavije.

Posle takvih izleta, povratak u Vrahos, mir i idila koja se tamo oseća je neprocenjiva.

Koncept mog odmora je da se nakon 4-5 dana u Vrahosu, napravi izlet do Lefkade ili Parge. Na takvim mestima se oseti da je turistička sezona u jeku, velike guževe, potrage za parking mestom u Pargi. U tom periodu pronaći mesto za parking je prava sreća, sam centar Parge je u velikoj gužvi, dok plaža Valtos ili neka oko Parge su pristupačnije. Prilazi do najpopularnijih plaža na Lefkadi su u blokirani od automobila, jeste da su lepe plaže Lefkade i vredi ih videti ali kraj jula je naporan za takvu avanturu.

Takve šetnje negde na polovini odmora su dovoljnje da do kraja letovanja ne poželim nikud da mrdnem iz Vrahosa. Oduševljena sam plažama na Lefkadi i Pargom koji podseća na neki itaijanski gradić, kao da to nam veze sa Grčkom koju većina nas poznaje, ona sa severa i dovoljno je da posvetim po jedna dan svog odmora tim mestima, dok ostale dane provodm u idili i odmor u fizičkom i psihičkom smislu na plaži Vrahos.

Vrahos apartmani letovanje grcka, zalazak sunca
Vrahos apartmani letovanje grcka, zalazak sunca

Drugo iskustvo sa letovanjem Vrahos beach

Druge godina za redom je bez razmišljanja izbor destinacija je bio Vrahos beach, ali kako nisam blagovremeno krenula u potragu za smeštajem jer je odmor bio neizvestan, ovog puta je bio kraj avgusta početak septrmbra. Izbor apartmanskog smeštaja u Vrahosu, nije bio veliki, jer je sve već bilo rezervisano i popunjeno, u agenciji Euroturs, gde ima dobar izbor apartmanskog smeštaja za Vrahos, ponudli su mi studio u kući Kyma broj 24, pogled more iz tog studia se video jos iz kreveta, a ne samo sa terase. Opremnjenost studija je sasvim zadovoljavajuća za pripreme nekog brzog obroka, čist je i uredan. Ispred same kuće kafić Optimus je držao taj deo plaže, pića su oko 2-3evra, frapei, kafe i limunde su pića koje sam najčešće konzumirala i odlični su. Uz piće, celog dana sam koristila njihove ležaljke i suncobran, doslovno imala sam svoje mesto na plaži. WI-Fi od kafića je bilo moguće uhvatiti na plaži, nije neka zavidna brzina ali zadovoljavajući je.

Kako prve godine nisam bila upoznata sa time kakav odmor mogu imati na letovanju Vrahos beachu, ovog puta sam očekivala da će biti savršen. To je potvrđeno time što krajem avgusta je još manje ljudi, more je još toplije, talasi su manji. Definitivno je Jonsko more najbolje krajem avgusta, početkom septembra. I te godine sam se usudila na posetu Lefkadi i Pargi, ali utisak je savim drugačiji, mnogo je mirnije, prilazi plaži nisu prenatrpani vozilima, a s obzirm na to da je vreme prijatnije, može se provesti poceo dan na plaži.

I naredne godine, moj izbor za odmor, mir i idilu biće letovanje Vrahos beach.

Odabrani smeštaj za Vas, apartmani u Vrahosu:

Letovanje apartmani u Grčkoj na jonskoj obali.

Hoteli u Grčkoj na jonskoj obali.

Letovanje u apartmanima na obali mora u Grčkoj u Vrahosu.

Svi apartmani u Grčkoj – letovanje na jednom mestu.

Svi hoteli u Grčkoj na jednom mestu.

Kontakt

Prijava za newsletter

Prijavite se na našu newsletter listu

Kontakt

Nikolaja Krasnova 2, Vračar

011/3285 001, 3285 002

[email protected]
Radno vreme:
Pon-Pet 08:00-20:00 Subota 08:00-15:00 Nedelja ne radimo
Vase Pelagića 11

021/38 25 025, 38 25 026

[email protected]
Radno vreme:
Pon-Pet 08:00-20:00 Subota 08:00-15:00 Nedelja ne radimo
Cara Dušana 94

018/248 264, 249 255

[email protected]
Radno vreme:
Pon-Pet 08:00-20:00 Subota 08:00-15:00 Nedelja ne radimo
Kneza Miloša 20

017/40 58 98, 40 58 99

[email protected]
Radno vreme:
Pon-Pet 08:00-20:00 Subota 08:00-15:00 Nedelja ne radimo

Pratite nas