Panorama Bodruma sa utvrđenjem

Letovanje u Turskoj za parove

Kategorija: Putovanja
Datum objave: 27.03.2021.
Vreme čitanja: 6 min
Autor: Marija

Letovanje u Turskoj za parove

Turska je destinacija koja broji veliki broj odličnih letovališta bilo za porodične ljude sa decom, bilo za one željne relaksacije i tišine u paru, bilo za one željne dobrog provoda ili da uživaju u posećivanju raznih kulturno-istorijskih znamenitosti zemlje. Turistički je zanimljiva jer se nalazi na obalama Crnog, Egejskog, Sredozemnog i Mramornog mora i uvek je među prvima pri izboru za mesto letovanja. U turističkoj ponudi prednjače egejska i mediteranska letovališta, gde postoji na stotine plaža sa plavom zastavicom i gde se se nalaze najbolji hoteli, pa su lako dostupni za sve turiste. Ovde ćemo se pozabaviti njenom egejskom obalom koja se proteže sa severa, od Istanbula sve do Marmarisa, gde se susreću vode Egeja i Sredozemnog mora. Divna priobalna mesta, čarobni pejzaži prirode, ruševine antičkog grada Efesa i brojne druge istorijske i arheološke znamenitosti dovoljan su razlog za turističku posetu egejskoj obali Turske. Hoteli za letovanje u Turskoj izabraćemo na osnovu potrebe ukoliko želite da provedete svoj odmor u paru a da budete možda u centru grada ili udaljeni, bilo da želite aktivan ili miran odmor, svakako hoteli koji će svojim uslugama ispuniti Vaša očekivanja.

Letovanje u TurskojSarimsakli

Ako krenemo od severa ka jugu, prvi hotel za letovanje u Turskoj koji biramo je u mestu Sarimsakli, hotel Musho 4* na bazi All Inclusive odnosno “ sve uključeno” u cenu. Ovo  mesto je idealno za letovanje između ostalog i za parove koji žele da se opuste i oslobode stresa. Veliki doprinos u tome će dati izuzetno ljubazno i gostoljubivo lokalno stanovništvo, duga zlatno peščana plaža gde nikad nećete osetiti gužvu, kao i veliki broj zanimljivosti kojima je Sarimsakli okružen.

Letovanje Turska autobusom, Sarimsakli, Hotel Sezer,plaža
Letovanje Turska autobusom, Sarimsakli, Hotel Sezer,plaža

Pre svega u ovoj oblasti se nalaze 22 mala ostrva, što svakog momenta pruža predivan pogled na nestvarne pejzaže i čarobne zalaske sunca. Prednost hotela Musho je u tome što se nalazi na svojoj plaži, postoji privatni deo plaže, a udaljen je od centra na oko 1km što može značiti ukoliko želite mirniji odmor.

Musho
Hoteli Sarimsakli Turska letovanje -Rane rezervacije hotela u Turskoj za leto, lastminute, specijalne cene,povoljno letovanje Tuska hoteli, Sarimsakli

Iznad Sarimsaklija se nalazi čuvena Ðavolja Trpeza, mesto sa kog se pruža neverovatan pogled na arhipelag, a ako se ovde nađete u večernjim satima, verovatno ćete videti najlepši zalazak sunca ikad. Nakon toga možete sesti u neki od mogobrojnih prelepih kafića gde ćete probati čuveni čaj ili tursko piće raki i uživati u pogledu.

Letovanje u TurskojKušadasi

Na oko 240km južno od Sarimsaklija stižemo do jednog od najpopularnijih letovališta na zapadnoj obali Turske, idealna destinacija za letovanje u TurskojKušadasi. Nekada mirna i skromna ribarska luka, a danas velika i popularna turistička destinacija. Odmor u Kušadasiju ne podrazumeva samo kilometarske plaže i najlepši pesak, Kušadasi je i mesto velike prirodne lepote i istaknutog kulturnog i istorijskoj značaja, treći grad po veličini u Turskoj, grad koji tokom leta nikad ne miruje.

Letovanje Turska autobusom, Kusadasi, Hotel Derci,restoran
Letovanje Turska autobusom, Kusadasi, Hotel Derci,restoran

Svi oni koji vole provod i zabavu, na svom letovanju u Kušadasiju, naći će veliki broj barova i restorana sa vrhunskom uslugom i gostoprimstvom. Hoteli koji su nama skrenuli pažnju za one koji vole da im je sve podređeno tokom odmora a da uživaju svim čulima su hoteli kao što su Le Bleu 5* na bazi Ultra All Inclusive koji je svoj enterijer uskladio elegantno i atraktivno, a gosti mogu lako prići moru zahvaljujući prostoru za relaksaciju na privatnom doku ili na privatnoj plaži. Ukoliko ste ljubitelji italijanske kuhinje, pored domaće i internacionalne postoji i restoran koji služi jela na bazi plodova mora što sigurno opravdava samo mesto kao nekadašnje stecište iskusnih ribara.

Letovanje Turska autobusom, Kusadasi, Hotel Le Bleu,spoljašnji izgled
Letovanje Turska autobusom, Kusadasi, Hotel Le Bleu,spoljašnji izgled

Hotel koji svakako zaslužuje pažnju je My Aegean Star 4* na bazi All Inclusive, nalazi se na oko 200 metara od Long beach plaže, 5 km od centra Kušadasija. Hotel poseduje deo svoje plaže na kome je moguće besplatno koristiti suncobrane i ležaljke. Ako volite pogled sa visine i da uživate u jednom od bazena, hotel Derici 4* na bazi Half Board, odnosno polupansiona će Vam ponuditi izuzetnu krovnu terasu sa bazenom, a u večernjim satima možete uživati u večeri na otvorenoj terasi uz pogled na zalazak sunca nad gradom i morem.

Letovanje Turska autobusom, Kusadasi, Hotel My Aegean Star,eksterijer
Letovanje Turska autobusom, Kusadasi, Hotel My Aegean Star,eksterijer

Hotel se nalazi na odličnoj lokaciji, na samo oko 200m od centra a isto toliko od plaže, na 3 minuta vožnje od Ostrva golubova i na manje od 7 km od akva parka Adaland.

Turska letovanje Kušadasi, ADALAND aqua park
Turska letovanje Kušadasi, ADALAND aqua park

Preporučujemo da pročitate naše blogove Hoteli Kušadasi, Letovanje Kušadasi.

Letovanje u TurskojBodrum

Postoji jedno mesto na obali mora za koje važi epitet Saint Tropez, kakav god tip noćnog života da volite, pronaći ćete sebi mesto za uživanje upravo u Bodrumu.

Bodrum marina
Bodrum letovanje , Turska Letovanje, Hoteli

Noćni život u Bodrumu je veoma aktivan i važi za jedan od najboljih, tako da je ovo najbolja destinacija za noćni provod za letovanje u Turskoj. Grad koji pruža apsolutno sve što je potrebno za zanimljiv i zabavan odmor, nudi i hotele koncipirane samo za odrasle, u kojima gosti imaju potpunu privatnost tokom svog odmora. U ovo delu ćemo se osvrnuti na hotel Dragut point south 4* na bazi All Inclusive koncepta, lep i moderan hotel koji ima privatnu plažu, a sve sobe imaju delimičan pogled na more. Suncobrani i ležaljke na bazenu i na plaži su besplatni, room service, servis za pranje veša, menjačnica, sef, internet, lift, parking, razni sportovi na vodi, iznajmljivanje bicikla, otvoreni bazen, mini golf, bilijar…pregršt usluga i mogućnosti da upotpunite svoj odmor. Za mirna predvečerja, možete se opustiti u sofisticiranom spa centru. Samo za prave hedoniste tu su sauna, tursko kupatilo (hamam) i različiti tipovi masaža. Hotel je na oko 20km od centra Bodruma, pa možete doći do grada i ispuniti dan ili prijatno veče šetajući gradskim jezgrom. U Bodrumu možete očekivati živahnost jednog turskog grada, sa dodirom grčke arhitekture i zabavne atmosfere evropskih gradova.

Preporučujemo da pročitate naš blog Letovanje u Bodrumu.

Letovanje Turska autobusom, Bodrum,Hotel Dragut point south,bazen
Letovanje Turska autobusom, Bodrum,Hotel Dragut point south,bazen

Letovanje u TurskojMarmaris

Pored Kušadasija, Marmaris je još jedno veliko letovalište zapadne obale Turske, a pripada provinciji Mugla. U prošlosti bio poznat kao ribarsko naselje, koje se vremenom razvijalo, da bi u novije vreme postao jedno od najvećih turskih letovališta. Ovo je grad u kome se na jedinstven način prepliću moderna atmosfera sa ukusom, mirisom i zvukom orijenta. Poznat je po velikoj luci gde su usidreni mnogi veliki brodovi, jedrenjaci i jahte. Veliko šetalište duž obale mora je veoma lepo uređeno sa drvoredom visokih palmi i plažom odmah pored šetališta.

Letovanje Turska autobusom, Marmaris,Hotel Elegance Marmaris noću
Letovanje Turska autobusom, Marmaris,Hotel Elegance Marmaris noću

Svojim izlaskom na luku pretvara se u široku promenadu prepunu restorana, barova i kafea. Na brežuljku pored luke i promenade se nalazi i stari grad, odnosno tvrđava, koja je bila izgrađena još u vreme Sulejmana Veličanstvenog. Jedno od mesta koje ne bi trebalo da propustite dok ste u samom gradu je Castle bar koji se nalazi u starom gradu i koji je poznat po fenomenalnom pogledu na zamak, luku i sam grad. Naročito je lep pogled noću kada mnogobrojni reflektori i svetla grada stvaraju posebno lep prizor. Ako planirate aktivnosti van grada, treba znati da je Marmaris svojim položajem veoma pogodan kao polazna tačka mnogih izleta i ekskurzija. Za sve one koji imaju istančan ukus i vole da uživaju u luksuzu i prijatnom odmoru, izabrali smo hotele na bazi All Inclusive usluge jer će svojim sadržajima sigurno ispuniti očekivanja ako ste izabrali da možda svoj honeymoon provedete na obalama egejskog mora. Hoteli kao što su Elegance 5* i Pasabey 4* svojim prefinjenim izgledom i ambijentom koji će Vam na samom ulasku hotel pokazati svoje raskoši, a pružaju pored standardnih usluga kao što su tursko kupatilo, saunu i fitnes centar za one koji i tokom boravka žele da održe kondiciju, sobe su do detalja uređene sa ukusom i posebnom pažnjom. Hotel Elegance 5* je udaljen od centra oko 3km, ima privatnu peščano-šljunkovitu plažu i veliki mol za sunčanje. Ovaj hotel je svakako preporuka za sve one koji požele beg udvoje i da uživaju u romantičnim večerima.

Letovanje Turska autobusom, Marmaris,Pasabey hotel eksetrijer
Letovanje Turska autobusom, Marmaris,Pasabey hotel eksetrijer

Izbor je zaista velik i pitate se koji je najbolji hotel za Vas, Euroturs se potrudio da iz svoje bogate ponude izdvoji za Vas određene hotele na egejskom moru. Ova  regija je svakako pravi izbor ako tražite potpuni odmor, u luksuznom stilu, sa raznovrsnim sadržajima i po pristupačnim cenama. More je toplo, plaže dugačke i peščane, klima izuzetna, a hoteli svojom bogatom ponudom i uslugom garantuju da na odmoru ni o čemu nećete morati da razmišljate.

Isplanirajte već danas svoj savršen odmor i letovanje u Turskoj sa turističkom agencijom Euroturs i iskoristite stalne popuste tokom cele sezone!

 

Kontakt

Prijava za newsletter

Prijavite se na našu newsletter listu

Kontakt

Nikolaja Krasnova 2, Vračar

011/3285 001, 3285 002

[email protected]
Radno vreme:
Pon-Pet 08:00-20:00 Subota 08:00-15:00 Nedelja ne radimo
Vase Pelagića 11

021/38 25 025, 38 25 026

[email protected]
Radno vreme:
Pon-Pet 08:00-20:00 Subota 08:00-15:00 Nedelja ne radimo
Cara Dušana 94

018/248 264, 249 255

[email protected]
Radno vreme:
Pon-Pet 08:00-20:00 Subota 08:00-15:00 Nedelja ne radimo
Kneza Miloša 20

017/40 58 98, 40 58 99

[email protected]
Radno vreme:
Pon-Pet 08:00-20:00 Subota 08:00-15:00 Nedelja ne radimo

Pratite nas